Yang DiSaYAngi

Isnin, 17 Februari 2014

Art n Craft Syawal at school

Salam Isnin kengkawan...\
pagi ni nak citer akan perkembangan syawal di sekolah jumaat lepas....

aku perasan satu bila syawal setiap sekolah dier ada buat art n craft...mesti sebelom kuar dari sekolah, mesti dier akan tunjuk2 kat board "kerja tangan saya" kat sekolah ni...sweetnya,,...

sebab dier tau ibu dier mmg kepochi kan...N cikgu2 kat sekolah ni pon dah tau yang ibu syawal ni mesti akan bawak kuar HP sebab nak amik gamba kan..siap ada sorang ex cikgu syawal dah melaung dah..
"haa...kak...cepat bawak kuar HP...amik gamba banyak2.."

jahat tau...jemah kan kepochi..kikikikikiki....
ni la hasil kerja syawal minggu lepas..
ni hasil syawal..walaupun tak cantik mana..tp still nampak peubahan yang di bawak oleh syawal..alhamdulillah....

jemah teruja ok....

empunya badan pon teruja...asik la cakap...say cheese bagai kan...yee..kamoo bila petang bukan mains eronok nak balik, siap lambai2 kat cikgu, cium pelok cikgu kan...cuba kalo pagi..adoi belom masuk sekolah, dah nampak cebik bibir tu, petanda tu nak on da way nangids tu..tau dah..bila setiap kali keluar kete...abah dier akan cakap kat dier dari dalam kete...
"syawal...assalamualaikum...."

sambil dier dier jawab secara slow motion je...

lepas tu macam2 pesanan yang akan abah dier akan pesan pada dier.. 
"syawal, belajar elok2..takmo nangis tau..(diulang2 ayat takmo nangis) ingat tau..,..jgn susahkan ibu...takmo nangis2 ok.."

jawapan yang di beri syawal...
hanya anggukkan...berangguk2 dier mengiyakan semua soalan abah dier..alahai...

tu yg dari luar kete sampai ke depan pintu sekolah di tahan2 tangisan dier tu..sampai kat kelas adik, tahan lagi...nampak je kelas N kawan2 main ngan cikgu dah mula cembeng...lepas tu mula la drama swasta di pagi hari bersama syawal...alahai...tp itu hanya 5 min sahaj..lepas tu dier la paling havoc bermain tau...

jumaat lepas pon aku ada beli something untuk XTVT syawal di rumah..


tara,....plastesine N drawing block n colour pensil...

ok la tu...XTVT kurangkan bermain game dan TV di rumah...berhasil la jugak...tp lebey pada nak main plastersin tu..ok la dari tak da..

in yang ibu mampu syawal...selagi boleh, ibu cuba yang terbaik untuk kamoo

8 ulasan:

idayu096 berkata...

Sis..plastesine tu blh buat sendiri...gune tepung gandum..hehehe

Nurzakiah Hanum berkata...

:) hehehe

eima berkata...

aku slalu beli kat mydin je kaler ape ke .. murah klu hilang tak sakit hati ..hehehe


ok la inisiatif ibu utk buat yg terbaik utk anak die ....

Nad MamaZN berkata...

Syawal good boy
Tgk, ciknad baru jumpa smlm ngan syawa arini dh rindu2 dah kt awak huhu!!
Kejap sgt jumpa smlm =)

Cik Jue berkata...

good boy syawal..
sue apa kata setiap pagi pesan benda lain...maksud jue..
"jangan nangis tau" di tukarkan pada yang lebih positif..mcm
"syawal senyumlah kita dah sampai sekolah"
@ syawal good boy..belajar rajin2"

maknanya tak payah guna ayat "menangis"
hehehehehe...
try n error mana tahu menjadi...
just kongsi pendapat...jangan marah ye...

Zura@Iwan berkata...

betui tu..
mcm Cik Jue kata

tukarkan ayat dari
"jangan menangis" ke ayat yg lebih positif gitu...hehe..

neway..syawal budak baik sbnrnya
sj la awal2 pagi nk nanges sket je
lps tu ok lah..hehe..

good job buat ibu syawal juga
sbb berusaha yg terbaik utk syawal

sm2 kita lakukan yg terbaik utk ank2 kn..

LYAfrina berkata...

kt sbg ibu mmg akan berusaha berikan y tbaik buat anak kt..

dalila berkata...

ok la tu hasil tgn syawal..
baru 4thn kan..kire hebat la tu..
gud job syawal!