Yang DiSaYAngi

Selasa, 18 Februari 2014

Bekal Lunch Arini

salam kengkawan..
arini lunch apa je...

aku mcm kat entry di kala jam 5am tu...aku mmg dah niat nak bawak bekal..sampai bila, tak tau...yang penting en asbeen n aku dah decide berbekal la kome this week yee..


 so ni la bekal beg yang menemani aku sepanjang 2 hari ni....
pakai paper beg opis je..sonang....

ha...ni la bekal aku...
ala aku masak pon simple dimple je..tok sah nak merenyahkan diri suraya..ingat, kamoo tu bukan hebat sangat masak, lain en asbeen kamo..dier masterchef kamoo kan..zas..zas..zas....tau2 siap....

aku mmg banyak bekal gini...bekal gini, kalo ada majlis bicara wahyu, kursus bagai, ada sediakan makanan, mmg aku akan simpan bekal ni...so kegunaannya gini la...bazir membuang kan..elok tu bekalnya..boelh asing2 kanlauk..tak yah nak sekali2 ngan nasik kan....

haa... ni la bekal aku...

nasi putih sama sayur brokoli campur, sama ayam masak merah...

alhamdulillah kenyang..mata pon dah layu..nak ZzzzZzZZzZZzzZzZ jap boleh...sunyi sepi opis..memasing kuar..moh ler mengeroh....

dari pagi asik nasik....so malam ni dah request kat en asbeen nak mkn mee goreng..kot kalo aku rajin, aku masak...kalo udah M beso, maap la..en asbeen, awak terrer masak kan..kikikikiki....tp tak pe, perkara yang paling en asbeen ni paling rajin dalam rumah ni adalah memasak...

cukup la hanya en asbeen N anak2 penah rasa N tahu masakan aku bagaimana...bukan takmo masak untuk org lain...tp no self confident ...gitooo ko...tau sebab diri ni tak sehebat mana pon...cukup untuk my little family ni jee..

 esok punyer bekal...malam ni PK...yang penting kat umah hanya ada daging n ayam sajoo...



p/s : dah kanyang makan...tetibe rasa nak makan coklat pulok...adoii..sengal suraya

14 ulasan:

:: Cik Viva :: berkata...

Untung kalau bawak bekal ni..sbb harga makanan skang dh melampau2..cthnya tadi sy amik udang kecik 3 ekor, dia nak caj rm2..sy sje sergah terus dia diskaun jadik singgit..hahah

Cho Zila berkata...

oklertu... akakni berangan nak bawak bekal dari hari2tu tapi tak sampai2 lagi hajatnyer..
kdg kat rumah dah masak tapi tak juga bawak...
baguih bawk bekalni jimat belanja...

Nurzakiah Hanum berkata...

nyum2

Azura Aziz berkata...

alhamdulilah. salah 1 langkah berjimat ;)

Nad MamaZN berkata...

Save bajet
Tu yg penting

Zura@Iwan berkata...

save2
ak pon tk terror msk sedap pon jemah
gitu2 jek..
sonok plak tgk ko bw bekal tu
kena rajin kan ...bgn seawal pagi msk..huhu..
ak kdg2 ada lebih mlm punya..br bw bekal..hikss

eima berkata...

mmg untung klu masak ni ... duit pun sikit je kuar .. berbaloi2 tp antara mls ngan rajin je

Zamani Abe berkata...

salam kenalan.. kunjungan pertama zam ke mari.. :))

lieyalatif berkata...

wow menarik bekal su...ish bagus tau bawak bekal nieh...jimat lagi satu terjamin sedap dan bersihnyer....

lieya pun same sue, kalo dpt bekas gitu mcm gi majlis2 ke mmg lieya simpan ...sayang wooo...boleh guna balik...kalo takpun lieya selalu gune tuk bubuh dlm peti ais utk boh stok halia, kunyit, cili, dauh2 kari ke....senang nanti sebab ade bahagian2 bekas ni kan....

msredcheesecake berkata...

kira hbatla bekal di ni... Kalau akk nasi goreng je...hheee

Mimi Azirah berkata...

Walaupun simple simple aje tetap sedap okeyyy

Falsya berkata...

gile la jemah..gigih tuh masak pagi2..respect la..kalau falsya mcm xje..kalau masak pagi2 nie tunggu puasa la kut..hehehe

Iela Fazielah berkata...

sedapnyer...yg pentng dpt save budget

Ibu Lala berkata...

Lauk masak sendiri mmg sedap kan.