Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 Februari 2014

Dating Berdua selesaikan apa yg Perlu

Haaa jom kepochi ngan aku..mana aku G semalam...
Semalam aku ke sini

 Bangsar South..settlekan insurans en asbeen...en asbeen ni jenis diam...tanya sepatah, jawab sepatah..org tanya sepatah...dier jawab pon sepatah...padahal dalam otak dier macam2 nak bertanya...tp tak tertanya..bila tanya nape tak tanya..jawabnya "lupa"..adoi en asbeen...lagipon en asbeen ni jenis suke meneman...mmmm...untung la kamoo en asbeen dapat binik, menjadi peneman setia kamoo di kala suka dan duka kan..takpe la, menggembirakan sang suami menjadi tanggungjawab jemah sebagai seorang isteri kan...

dapat pulok binik macam jemah banyak bertanya..mendapat la ko org insurans, banyak benda nak di jawab kan..maaf la jemah ni suke tanya macam2...baru puas hati N paham segalanya...macam nak settlekan insurans aku pulok...sampai ke HQ kami berdua..selama 2minggu ni pon mmg aku banyak deal ngan pihak insurans pasai insurans en asbeen ni...
alhamdulillah semuanya selesai dengan jayanya...
 nampak muka kepanasan..dah sun burn aku balik tengahari tu..sebab menapak jauh..geram aku ngan org insurans tu aku tanya LRT paling dekat ngan tempat dier..dier nak gak kata LRT universiti..padahal aku dok kata...aku nak turun kerinchi...dier kata jauh...

sekali bila aku nak jalan ke tempat insurans tu , abg keje kat LRT tu aku tanya la..sekali dier kata..
"akak...kalo akak turun kat kerinchi, dah dekat sangat...lalu kat bridge tu je dah sampai kat bangunan tu dah...

natam aku kena kencing ngan org insurans tu..hancing dier kencingkan aku...adoiii....
nasib la aku n en asbeen ni jenis ok je menapak jauh gini kan....

malas nak naik kete sendiri..part kat TBS je,,,lepas tu naik train...seronok jalan2 naik train berdua ni kan...org pon dok la pandang kami kan...kami ni belom kawen tau..kikiki.tp anak dah dua..kikikiki...bengong suraya...kiterorg naik waktu puncak..for sure ramai org...so en asbeen menjaga keselematan binik dier...lindung la aku...mmmm...org yg duduk2 ni berpandangan sahaja...apa lagi..mulut jemah yg besar ni mula berborak ngan en asbeen pasai anak2...terus tak pandang dah jemah...mmmm...baru tau kan...

dolu pakai kad..sekarang pakai token je..dolu beli tiket kat kaunter..sekarang kaunter jadi kanter khidmat pelanggan..beli tiket kat mesin...maju dah sekarang...

port yg paling2 aku takkan lupakan sepanjang hidup aku...
kejadian yang berlaku 11tahun yg lepas..lama kan...
ada lagi tangga ni..
tangga ni menuju ke LRT putra masjid jamek...

tangga ni banyak kenangan..tgk tangga ni teringat akan sowang budak pompuan yg pakai baju sekolah pink(waktu dier pengawas asrama) dengan kain biru tua, pakai selipar..on da way balik rumah sebenarnya sebab asrama cuti N cuti sekolah pulok....aku turun balik ke tangga ni sebab nak call mak aku...(waktu tu mana ada HP bagaikan) sekali nak laju punyer pasai, dengan hujan...aku boleh pulok turun laju2...sekali..terbalik kok kat depan tangga sampai ke bawah..adoiii....bukan sakit yg aku PK..malu tu...bagaikan waktu terhenti tu, bila semua org tgk aku jatuh waktu , terdiam semua org..kikikiki...pastu terus aku bangun N buat muka selebet tak bersalah lalu G kat public phone..hahahahhahahahahhah...selengge punyer budak kan....

tp kenangan tu la yg buat aku tersenyum sowang....

muka ceria semua dah settle...roadtax en asbeen pon settle..senang aritu buat, jam2 tu jugak dapat..buat kat JPJ bangi, senang semua ada kat situ, insurans kereta, roadtax semua ada kat situ settle..yg best roadtax tu siap buat kat kiosk yg di sediakan, janji ada duit dalam bank, sebab akan bayar guna card credit atau debit card....terus dapat time tu jugak..kalo ke kaunter, kena bawak geran kete ori, salinan..no..no..no......so ke kiosk mesin tu senang, terus dapat....


alhamdulillah settle pukul 2pm, petang 4.45pm terus bangun solat N amik anak2...

10 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

lamanya tak naik lrt..rasanya pernah 2,3 kali kot naik..tupon zaman memula carik keje dulu..

::NureeN:: berkata...

kahkahkahhhhh...
gelak sensorang kat opis ni pasal kes jemah jatuh tangga ngan muka selengge...
klau la masa kejadian tu nureen ada, sure kuat yoo gelaknyerr...
klau 11 thn yg lalu nureen 20thn.. mmg ada kat area kajang masa tu praktikal hehee

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah
Dipermudahkan segalanya...

ieyda berkata...

part ko cite ko jatuh tangga aku dh leh agak cara ko jalan cam jepun laju bkn main...hahahaa...weh td kanaku tgk muka ko berseri2...ni mesti pasal ko makan shaklee kan...cantik ko

dalila berkata...

hoho..dating woo..
aku xpenah lg naik lrt sejak tukar jadi join ni..xpenah tgk pun bende tu..

mamabiey berkata...

lama dah tak naik tren lrt...

mamabiey berkata...

dah guna token pun tak tau hehe,..nampak sangat ketinggalan dah

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

IntaNBerliaN berkata...

tangga yg sue jatuh tu cantik la plak.. hihi

Hanie(SHMA) berkata...

hahahhaha. lama x naik tren. ni laa slalu blk umah. kalo ada duit lebih naik tren. kalo duit cukup2 naik bas je