Yang DiSaYAngi

Selasa, 18 Februari 2014

Di Kala jam 5am

Salam selasa kengkawan...

pagi ni lambat sikit up citer...
Bz nak mendedikasikan diri dengan kerja ni..puiiii..dedikasi la sangat kan...

ok la tu puji diri sendiri..tp so far keje tak banyak..nak dedikasi apo lagi ni..makan je la tahu kat cubicle ni...suraya dan makanan mmg tak boleh di pisahkan....

ok berbalik pagi tajuk di atas...
pepagi ni bangun awal pagi...dah 2 hari begini, sebab BZ siapkan bekal..bukan untuk anak2...anak2 dah siap2 ada break1st kat taska..so tak la risau mana kan...ni bekal untuk mak pak dier...al maklum la gaji minggu depan...duit pon makin lama makin nipis..baru nak hidup kan..anak dah dua..banyak keperluan dari kehendak yang perlu di berikan...so inisiatif en asbeen kata..
"bawak bekal, jimat..minggu depan gaji..."

kikikiki..yela en boss..SYMP ok...
so mula bersilat jam 5am di dapur..nasib jugak la aku ni jenis dah siap bahan awal2, so tinggal campak2 je..

pagi ni sempat la siapkan nasi goreng daging cincai bocai break1st untuk aku N en asbeen...untuk lunch aku dah siapkan...sayur fav aku...brokoli goreng N ayam masak merah...siap laju aku masak nasi 2pot tau...giler kentang aku boleh buat semua tu...sampai jam 6am..so bekal untuk lunch hanya bekalkan untuk aku sebab en asbeen dier rajin benor balik umah sekangkang kera ngan opis ni... so siap2 semua..juz pesan ngan dier sebelom dier kuar umah tadi N jap lagi call..
"abg jgn lupa panaskan lauk pauk n nasi ok.."

benda dah jadi rutin aku akan pesan kat en asbeen walaupun tahu benda tu dier akan buat...
so sementara dah siap2 tu...

tetibe terpandang la pulok kat dinding2 ni....
1st gamba family yang aku buat...masih tergantung elok at dinding ni...

tp bukan satu ni je..makin lama makin bertambah...makin lama makin tajam pandangan mata en asbeen kat aku...mana taknya...makin lama makin banyak frame kat umah ni..katanya..
"umah tumpangan je sayang..nnt ada umah sendiri..setiap ceruk, mana awak nak gantung, gantung la..."

bila nak dapat umah baru tu...nnt la ada rezeki tak ke mana kan...en asbeen cakap gitoo..sebab dah menjadi tugas dier...dier akan drill dinding sana sini...tu tajam je pandangan kat aku tu..kaco rehat dier..ikikikikikiki.....


tadaaaaa..yang paling latest yang gambar berempat tu...tak gantung lagi...terdasai kat situ..en asbeen ni tunggu banyak2 baru dier nak mendrill..kalo sikit2 ni idok la..sebelah mata pon tak pandang..kikikikiki...

macam2 saiz kan ada...insyallah lepas ni mungkin akan tempah lagi kot..mungkin untuk raya tahun lepas n tahun ni mana la tahu kan..insyallah...semua ni aku buat ngan 
AIRISWALLDECO..

servis best, senang deal, paling best hasil kerja yang memberansangkan...banyak kali dah aku order..order untuk kengkawan pon dah buat jugak..



terimakasih atas jasa AIRISWALLDECO


p/s : tak da keje kan pepagi buter sanp gamba kan...sementara tunggu nasi masak..kikikikiki

12 ulasan:

Ayu azmir berkata...

wah... cantik gambar gambar tu... kami pun tak ada femly pic... huhuhu....

Myra Jay berkata...

Bawak bekal tu inisitif terbaik :)

Myra ada gak tempah dengan AirisDeco tu utk frame at last tak jugak tersiap..heheee

Zee Suhaini berkata...

banyaknya gambar..jeles tau..

sue,kalo rajin memang menjadi jer masak bawak bekal kan..zee pon berangan jer lebih nak berbekal tapi malas..hihihi..pastu luch pi tapau..tak puas hati kang merungut..

lizz berkata...

Waa lawo gak ni..umah saya ader gak menampal gaya gini tapi kat tangga bila lalu jer nengok gambo2 ni terasa ala2 nostalgi gitu...

Zura@Iwan berkata...

betui..
bw bekal best kan
rasa mcm puas hati jek

ak tk penah ada lg frame2 gini kt umah
lagi satu..sbb umah sewa je..tu psl mls nk drill bagai..
umah sdiri..mood nk mendeco blm smpi..sbb tk duk sgt..hehe

Fiza Rahman berkata...

Teringin nak tempah. Tapi tak tempah2 gak...haishhhh...

Rajin jemah bawak bekal.

lieyalatif berkata...

gambar kanvas kan sue...cantik2...mmg nampak moden...lieya pun ade gak buat ..tapi tu laa pindah ari tu tak gantung2 lagi hah....

bawak bekal bagus sue...jimat pun jimat yg penting kebersihan terjamin kan....

Nad MamaZN berkata...

Kurus jek akob dulu2 ek
Skrg ni dah sama naik ngan isteri kesayangannya hehe

Nurzakiah Hanum berkata...

sweetnya

eima berkata...

wahh rajin bini akob ni .. aku memasak belah ptg je ... pg2 tak larat woo setan suruh sambung tido.. dulu zaman fahim asek nk bebekal .. cekal jg hati buat utk die ...

Mimi Azirah berkata...

cantik pic2 sue n fmly

dalila berkata...

banyaknye gambarr...
jeles3..