Yang DiSaYAngi

Rabu, 5 Februari 2014

Jogging wit My Little Family

Kejadian ni berlaku pada 22.01.2014 - Rabu...sehari sebelom izz kena warded sebab Rotavirus...

mmg aku n en asbeen dah decide nak jogging lepas keje 2hari seminggu..kire hari rabu N jumaat...sebabnya ini semua sebab syawal...

syawal ganggu maktok dier nak G jogging...dier pon sebok nak ikut sampai menangis2 bagai...adoi, drama air mata sungguh....nak tak nak mak terpaksa bawak jugak..walhal aku dah kata kat mak tak payah bawak...tp mana sanggup seorang maktok sanggup tgk cucu dier merambu ayeq mata kan demi dier...ikutkan juga la si syawal ni....dier nak berjalan bagai lepas penat seharian kat taska...tu yg en asbeen kata kat aku la....

so kami dah decide gitoo..mula perjalanan hidup berjogging balik ni..

pagi tu lupa bawak baju bagai..minta tolong en asbeen balik amik baju..hamikk ko dier bawak baju macam nak G balik kampong..adoi pastu tah apa2 baju dah dier amik..ada ke amik baju t shirt aku yg tecik tu...syawal pon muat pakai...abg uiiittt baju tu alam sudah jemah simpan...dah tak pakai dah..adoi sayang ni..mana la dier dapat baju tu..last2 dier kata..
"awak pakai baju saya je la..saya pakai baju t shirt kat dalam yg saya pakai ni..."

ok dah nampak kelegaan di situ ok...mmmmm....

so port kami...kompom la taman empangan PICC presint 5..lepas ni mungkin tempat lain kot...
jom kiter layan gamab2 anak2 dolu...

muka budak yang tak tau dier akan sakit esoknya....


sekarang dah pandai cakap "bird"...sikit2...bird...bird...

dorang pon balik je dari taska terus zass ke sini..mmg tak da la singgah rumah letak barang bagai...aku tukar baju kat opis...en asbeen tukar baju dalam kete...settle...kang balik rumah...kemalasan berganda-ganda...naya saja..niat ada, tapi tarak usaha...tak boleh jugakkan....


aku suke pose syawal ni...
cantik..nampak bersungguh dier larik...macam dalam poster org larik2 tu...kikikikikiki...

dah mana gamba aku....asik anak2 N en asbeen je...mmmmm...
kalo dah aku yg amik gamba mmg tak la gamba aku...en asbeen ni susah sikit minta tolong amik gamba...bila minta baru dier kuarkan HP...klo tidak, tarak la...


kalo ada pon gamba kasut aku je la..tu pon kasut futsal...mmmmm....patut tak leh pakai..abis ni je ada...minta en asbeen belikan kasut jog satu...tak terbeli pon...alahai....

so aku lepaskan en asbeen dolu jogging aritu... sebab masa terhad kan...bawak anak2 lagi...sampai situ pon dah 5.30pm...kena settlekan B4 7.00pm..sebab nak tgk arrina rose...errkkk, boleh ke gitoo..kakakakka...
tak la 6.40pm dah settle dah...

so en asbeen jog dolu..aku jaga anak2 kat playground...si syawal dolu2 dah nampak playground...menjerit nak ajak G main....jom la syawal..hari kamoo...

boleh nampak keriangan dier kat situ...


si adik yang tak tau mana dier nak main...
kena pantau dik..kamoo tu umo dah beso..tp kamoo tu haa kecik lagi...



ada hati nak main benda alah ni...abg syawal pon ibu dah pangkah tak kasi main...
very dangerous woooo....


ni mengikiut si abg main sama gelongsor ni..dah masuk...sampai sekerat jalan kat tunnel tu..../

ehhh kuar pulok..takut la tu..penat ibu melaung panggil kamoo dik,....last2 kamoo kuar balikkan///


takmo naik ikut tangga...nak naik ikut dari gelongsor jugak..nampak sangat pengaruh abang awak kuat kat sini dik...abg syawal awak cukup suke naikikut sini tau....


tunggu abah settle jog..kena kunci ngan ibu dolu..lantak la dik, janji ibu tau kamoo ada di sisi ibu...kamoo ni laju tau...

so sampai turn ibu...abah mengelat tau...sampai kat tangga jambatan je,...lepas tu dier pusing ikut jalan beso...adoiii abah tau...

so turn abah jaga anak2 kat playground sementara ibu pulok yang bermandi peloh pulok..setakat mana ibu ni berjogging..alhamdulillah...sampai la kat pullman sana...jauh jugak tu..nak patah balik lagi kan...

muka org penat ok....terasa sungguh berat badan aku tak berjogging n wormin up bagai ni tau..mmg terasa giler..lama aku tinggal ni...dah 3bulan..sungguh terasa...dolu selaloo futsal, jogging2 bagai, tak la terasa bagai ni...ni sesejak ni tinggal sekejap je terasa berat sungguh badan ni berlarik2 anak nak ke depan...adoiii...macam aman ala kau tinggalkan dunia jog ni lelama kan..padan la mak aku tak betah kalo tak jogging kan..ni la dier rasa bile dah beranak banyak  N umur pon semankin meningkat kan...


yeaayyyy settle...terus G kat anak2...sebelom G kat anak2 tu ada la 3mamat tengah streching kan nak jogging kan...sekali dier boelh tegur pulok kasut aku...alamak bang, silap org la abang tegur yee...
"alamak...fuyooo..strickingnya kasut...."

terus aku balas N berenti...

"cantikkan kasut jemah...mmm..ko hado.."

teranjat boboi ko...kikikiki..terus aku blah...mamat2 tu egat ak tak balas balikkan...kikikiki..nak ngorat tak yah la kot...mak dara anka dua kot abang uit...citer ngan en asbeen...dier dah bantai gelak..katanya...
"macam2 awak ni sayang.."

sambil ketuk kepala binik dier...
join dorang main jongkang jongking besi ni...

macam biasa...pic berempat mesti ada...capture by me ok...
excited nampak muka si abah ni..syawal jugak macam malu2...yeke...korang tgk la malu ke tak kan...


ohohohohohohohoho...suke muka syawal tu....


si adik tu dah menggeletis nak berkejar2 ngan abg N abah la tu...tgk dorang tak berkelip tau..langsung tak mo pandang ibu ni tau..


seronok benar si syawal yee.....


alhamdulillah selesai, sempat tgk arriana rose..yahoo....

7 ulasan:

Mama Idlan Irsyad berkata...

haha, seronok plak tgk sue jogging dgn anak2.. erm, ja dh lama x p jogging2 ni.. sejak pregnant idlan tu la.. alasan, kl jogging sapa nk jaga anak2..haha..

pasni blhla nk bt mcm sue ni..hehe

Nurzakiah Hanum berkata...

happy family

Ayu azmir berkata...

sweet femly.... sweet couple... seronok beriadah bersama...

Nad MamaZN berkata...

Suka gmbr berempat tu... Syawal nape suci murni sgt muka dia? Sejukkk je tgk =)

Muka izz tu dh nmpk lain dh mcm tau2 je ada tk kena pd bdn dia..
Rupanya esok kene warded

Zura@Iwan berkata...

sonok la berjogging...
kita lg lama tk berjogging ni
sejak bersalin..

sll kalau pegi riadah..si suami yg jogging..kita jaga anak..main peluh gk main ngan anak ha...haha..

wahh kena ngorat ngan mamat mana tu...kasut striking ..tertarik mamat tu ha...

Muhammad Taufiq berkata...


Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Ibu Lala berkata...

Syoknya beriadah bersama family. Akk sll bw anak anak je. Husben x ikut