Yang DiSaYAngi

Isnin, 17 Februari 2014

Muka org banyak Akal di pagi hari

Budak tecik yang sememangnya banyak akal tau sejak makin lama makin nak membesar ni kan..

jom kiter listkan..banyak tak..ke tak banyak mana pon...ibu dier je poyo lebey nak banyak2 kan...
* budak yang dah pandai demand
* budak yang makan banyak..suke benar menyendeng kat org tengah makan..pastu mengadap makanan, sampai org yg nak makan tak nampak makanan, nampak kepala dier je dok tunggu mengadap makanan..tunggu org suap la tu...
* dah pandai demand susu...tak menyempat..di mana sahaja...kat situ jugak die  nak menyelak...pastu bila ibu dier baring..baru baring..tak dan2 dier terus baring n menyengih kat sebelah.tau dah tu...
* kalo berak..tak mengaku..marah bila org tanya dier tau..cepat2 geleng N marah org yg bertanya...padahal tengah buat hajat kan...kalo dier buat hajat tu, jgn di ganggu..nnt dier meraung, satu rumah dengar..dah settle tu, dier boleh gelak2 muka tak bersalah tau...
* kuat merajuk sekarang ni...cara merajuk..kalo kena marah...mesti dier menonggeng N sembamkan muka ke lantai n nangis poyo sambil rapatkan jari jemarinya ke mulut..nangis la tu, minta simpati...
* kuat gaduh N berebut ngan abang dier...
* kuat berlakon...(ni abah dier kata lebey ikut si ibu)...dok main2 abg dier tolak dier sikit je bila nak tgk kartun, mesti dier meraung macam kena pukul teruk je ngan abg dier..berlakon lebey ni dier..pandai auta kan...
* suke n alert sama bird...ibu n abah tak nampak pon..dier yg nampak dolu bird tu tau...kalo bird yg dalam video ke hape, dalam buku ke tak mo tengok..nak tgk yg real jugak....
* suke menyorok dalam laci baju 

yang ni paling latest ko...
jap aku kasi up...

ops...muka org buat hajat..tak m di ganggu..tp mamarazzi datang bertandang..muka poyo tak mo pandang ibu tau...sweet..geram dengan izz yang banyak akal ni...

ni dier...tgk....dier yg bukak laci tu, dier yg naik..pastu tak  reti keluar...lama menjerit...last2 boleh jugak keluar sendiri..pandai pon kan....


macam2 la peel dier sekarang kan....
kamoo nak adik tak dik...nnt la yee..tahun depan ok..kikikikiki

14 ulasan:

wan nurul hezrina abd halim berkata...

aiyooo muat dier dlam drawer tuh ek..jemah windu ek??hehe baru ada mood nak letak gambar kucing semalam.hehe lama tuh nak ada mud..rindu gak kat jemah.anak2 chat noo??

Nurzakiah Hanum berkata...

hahaha
masuk dalam laci tue buat anum gelak

Zee Suhaini berkata...

muat pulak si izz gi masuk dalam tu..

Zura@Iwan berkata...

mcm ibu dia kot..hahaha..

eh izz kuat mkn..berat dia brp yg latest?

tggu nnti izz bsr lg ye ibu..haha..

pstt: beb..cer ceta kena ko dh pgkah tk nk ke CH?

Fiza Rahman berkata...

Budak bijak. Qhalif klo merajuk guling² atas lantai ☺☺

diana berkata...

lasak nya dia..muat pulak tu..heheh

Nad MamaZN berkata...

Mmg banyak akai..
Paling tak tahan, drawer ke-3 plak tu dipanjatnya, igtkan yg bwh skali.. Pasni tggu masa je dia masuk dlm drawer yg atas skali hihi...

eima berkata...

amboi berak dlm laci ke .. hahaha lawak betui izz

lizz berkata...

Ololo comey gelagat izz ni tau..biasa la kecik2 memacam peel ader..kemain lagi siap duk dalm laci tu yang tak tahan tu....

izan mama mia berkata...

hihihi..cam comel je die.. jgn almari tu terbalik udah lew..

LYAfrina berkata...

hihi..makin besar makin banyak akal.. budak pandai ni

msredcheesecake berkata...

betul tu, tengah dia buang hajat tu jgn kacau, kang terbantut...hhee

dalila berkata...

muat plak die masuk dalam tu..
dah bole dh sue nak bg adik..
hihi

Myra Jay berkata...

Amboi kemain masuk laci ke dua.. tak gayat ke dik.. heheee