Yang DiSaYAngi

Isnin, 10 Februari 2014

Nak Makan Benda Manis

Weekend lepas mmg duduk umah je...

sebab tak boleh G mana2...sebab en asbeen bz ngan tournement sabtu tu....so mmg duduk umah je la...

so bila tiba waktu malam, malas nak makan nasi....kena pulok nasi 2 pot aku masak tu pon abis,...di sental dek izz 3 pinggan, en asbeen 2 pinggan n syawal 1 pinggan je..ada lagi nasi..tinggal setengah..tp malas la nak makan nasi...tp hati ni lapar nak makan...en asbeen tau tgk aku keluh kesah ni lapar la..sekali dier offer aku nak G beli kat mamak..terus aku order roti cheese naan ngan capati...terus cakap lagi ngan en asbeen

"sekali ngan chocolate cadbury bar yee.."


adoi asik nak makan benda2 manis je..

tgk aku makan sikit je....sekali banyak si syawal ni abis...abg syawal ni sekarang dah mula suke makan benda manis...tp lepas tu mmg kena kerah la ngan ibu dier G toilet gosok GG...

sekali aku tgk si ZURA MAK AKIL & AMNI up pulok cheese cake leleh ni kat FB..sedap sangat ke benda tu...aku tunjuk kat en asbeen...en asbeen tanya ad resepi tak..aku try google...en asbeen tgk...sekali dier kata...
"awak boleh buat kot ni"

mmmmmm sudah buat tu memerlukan 'R' yang besar tau abang...rajin n konsentrasi itu penting
nampak sedap kan...

sekali bila member sekolah aku ada up kat FB dier ada menjual kat dataran aku G la terjah semalam..sayang tak da..mmmm...last2 ada jugak la cheese cake leleh tu...sekali tu makan...so fa ok la...tgk cheese dier tak banyak..yg mengejutkan aku....1 bekas tu aku makan suku...bukan izz yang makan banyak...syawal yang makan banyak sampai ke suapan terakhir tau...

sekali en asbeen kata
"awak try la buat..boleh syawal makan.."

yela...nnt la buat..sekali en asbeen tanya...
"nape awak nak makan benda2 manis ni..ada baby ke..."


mmmm..cebik aku...terus kata..
"heekkkkk abang..tak ad kot..tp kalo ada rezeki kiter kan..en tah..intinct saya kata tak..entah..."

senyum je...en asbeen tu..jgn risau suraya tak pregnant lagi..bukan menolak...tp belom tiba waktu kot..kasi izz betoi2 besar...at least tahun depan ok kot..lagi pon kewangan ni kena kukuh dolu kan....



p/s : jgn salah tafsir ye kengkawan

12 ulasan:

eima berkata...

aku pun kadang tu teringin nk mkn mende manis ngan air manis wlupun aku ni tak suka manis .. kadang tu selera kita kan

Zee Suhaini berkata...

baru nak cakap cam gitu tadi..

Nurzakiah Hanum berkata...

sweet2

Rizziela berkata...

sedap tau kek tu....saya beli ajer..M dtg

Cute Mum berkata...

petanda kot sue.. hahah..
uyun pon plan nak tambah tahun depan.. tapi kat umah nie tak sabar2 plak.. stress pulak jadinya.. hehe..

jamian sarif berkata...

dah sebulan tak makan cheese cake....tgk gambar tu rasa tergoda pulak...

msredcheesecake berkata...

akk pon skang ni asik nak makan benda manis... aritu pun memula ingat pegnen tapi tau tak... ntah nape kan?hheee

izan mama mia berkata...

hihihi.. tekaan yg meleset.. ingat dah ada good news...

sbb cuaca kot ..hahah salahkan cuaca... jgn mkn sll.. nnt sll kn g spital..

Zura@Iwan berkata...

syawal suka food mcm tu kot jemah...
manis2...ko pon suka

ya la..kdg2 teringin nk mkn mende2 manis ye...kalau ada "isi" apa slhnya kan..
rezeki namanya...inshaAllah..

Nad MamaZN berkata...

Kemain syawal makan byk ek skrg :)

IntaNBerliaN berkata...

baca tajuk, baru nak tanya sue prgnant ke.. nsb dah bagi jwpn.. hihi

dalila berkata...

Aku br bli mggu lps kot kt blok umah aku..mula2 mkn mcm xsdp..trs smpn dlm fridge..esok bile mkn blk ok plak..sdp je..skang dh ramai agen kt putrajaya ni..
Ala..ko wat pun bole ni sue..pastu bole bg akuskali..kah3..gurau je..
Sebab syawal kan suke..aku mls nk wat sbb laki aku xsuke cheese..bli aritu pun aku offer bg rase..xnk lnsg..anti btl die ngan cheese..