Yang DiSaYAngi

Jumaat, 21 Februari 2014

OPis Sejuk Sampai kena Asthma Attack

Salam Jumaat kengkawan...dari pagi BW la jugak korang...tp baru rasa gigih jugak nak buat entry...walaupun rasa mata, badan macam tak larat, penat je rasa..arini rasa berat je...entah la kan....
kire hari ni hari lemau suraya la kan...

moh jemah gosip kepochi ngan korang pasal hal semalam..
kejadian ni berlaku petang semalam di opis...
kat opis ni sejak 2,3 minggu ni sejuk tahap gaban, naik beku la kami duduk kat sini, sejuk dier tu tahap, kena pakai stokin 2,3 lapis, baje berlapis, shawl apa bagai, semua nak balut la kan..dah sejuk sangat...bukan takat tu..kat taska pon sekarang ni sampai semalam la, sejuk la ..kesian kat dorang..bilik paling sejuk kat bilik izz...bilik ni kire bersebelahan dinding dengan unit kewangan tempat aku ni haa,,,

nak di jadikan citer...semalam opismate aku kena asthma attack, sebab terlalu sejuk sangat, sampai muntah2 dier 2 plastik beg, pakai inhaler pon tak jalan...pon sama, makin teruk la...dok semua tgk2 dier...termasuk la aku..jikikikikiikiki..kepochi kan...last2 CC aku call ambulan hosp putajaya, minta amikkan opismate aku...ada la dalam 10min lepas tu ambulan hosp putrajaya datang, siap angkut stecher ke atas ni ha..nasib tingkat 3 je...sebab opismate ni dah tak larat sangat..dah flat abis...

ni pihak pegawai perubatan baru sampai...opismate ni ada kat dalam bilik surau tu..yg sejuk sangat2 tu kat belah belakang san tu...sebelah ngan taska bilik izz tu...sejuk sgt situ..sampai bilik izz berwap2 cermin bilik dier...





memasing yang kepochi sama ngan aku jugak..kikikiki...

ni la opismate aku ni...dier dah la malu2 macam aku ni haa..kakakakkakakak..puiii, malu la sgt suraya ni kan...kepochi lebey ni...


memasing semua nak tgk kan...

alhamdulillah opismate pon dah settle kat hospital semua semalam, settle je dah jam 9.30pm kat sana...juz kena neb, rehat lebey N pihak hosp amik darah...so arini MC...moga next week going be better ye eija/.....

so memasing dah bising opis sejuk...maintanence datang semalam N arini settlekan bab aircond..alhamdulillah arini dah tak berapa sejuk dah macam semalam...semalam amik izz je sejuk membeku tangan dier...syawal punyer kelas kat sebelah dapur ni..ke belakang ni.,....tak sejuk sgt....so so je....

16 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

ya allah

arina abdul rahman berkata...

opis sy pun sama akak.. kalau sejuk sejuk sungguh-sungguh.. tapi takde lagi la yg kena asthma...

mama tisya berkata...

bahaya gk sejuk sgt smp kena atack asma...kt opis kitorang ni ekon xbrp nk rs

Fiza Rahman berkata...

Siannya. Kat office ni dah tak berapa sejuk. Mungkin sbb faktor cuaca gak.

Zura@Iwan berkata...

dasat sejuknya..
sblm ni tk de org complain ke?
dia mmg ada asma ke?

Rizziela berkata...

dasyat tu sampai kena asma attacth..

Kesian kat budak2lah.depa bukan tau nak cakap kan

Ibu Lala berkata...

kesiannya. nasib ambulan datang cepat. sian jugak kat izz sampai nak beku dah tu.

izan mama mia berkata...

kerajaan kena pantau ni..ken jimat lektrik... ekon kuat sangat... menbazir.. pekerja pon sakit

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

LYAfrina berkata...

mujur x melarat ke tahap y lbh serius.. lya pon mmg xleh tlalu sejuk..mmg kna selalu serangan jantung..

fieda berkata...

camne aircond sampai jadi sejuk gitu..

dalila berkata...

Mak aiii..sejuk btl la tu..opis aku ni pun sejuk bukan maenn..bape kali komplen dh..maintenance dtg btlkan tp sejuk blk..

Nad MamaZN berkata...

Naseb org mentenen dtg jugak
Tp tu la bila ada kes camni bru dorg teringat nak betul kan ye
Hihi

Mimi Azirah berkata...

lahai..kesian opismate tuh..memg giler punye sejuk la tuh

Tanpa Nama berkata...

adoii dah panas dah kat opis ni... I biasa kat obersea.. ko memang kan aritu kata takda amik pic ..ni berlambak ni menda!!

IntaNBerliaN berkata...

ooo bahaya gak asma ni yer.. kalau terlebih sejuk pun xleh yer