Yang DiSaYAngi

Isnin, 17 Februari 2014

Serigala Jahat i'm Coming @BIGBADWOLF2014

Sabtu lepas....dah deal ngan en asbeen nak G bigbadwolf2014 ni kat MIECC..dah lama tak jalan gak kekdahnya kan...elok lepas en asbeen balik je dari OT..memasing siap mengeroh ada la dalam 4,5 jam..yang lama sangat tu si izz..selaloonya si syawal...tp aritu awal pulok dier bangun...elok siap2 masak bagai, bergotong-royong kemaskan peti ais mak...baik yang deep freezer n peti ais biasa...peti ais aku ok lagi..mak punya..tau2 la mak2 kan selagi dier boelh simpan, dier nak la simpan, sampai benda tu dah tak leh guna pon nak simpan jugak..katanya sayang nak buang..adoi mak...sabo je la...so nak proses peti ais mak, mesti time dier tak da, bermakna bila dier balik kampong....kikikikiki...

lagi pon nak gak terasa nak membeli buku untuk syawal N izz...tp izz punya 1 je bukunya...syawal je banyak..nak tak nak membaca, tak pe la, janji beli dolu kan...

tapi aku perasan kat sini banyak buku yang jenis english language kan....tak pe la janji buku kan..buku BM pon ada gak..tp kena pandai carik la....

so petang tu, memasing dah bangun, dah makan, dah mandi, dah solat bagai....so jom kiter terjah serigala jahat di sana....

sampai2 je dah nampak pintu masuk...terus la ada org hulurkan kotak..mak aiii gaya macam jemah ni nak memborong banyak je..dier tak tau ke, jemah tengah2 bulan ni, mana la ada pulus sgt...boleh la, dari tak da kan..kikikiki..katanya en asbeen..takpe, kiter cuci mata..kalo ada yg berkenan, amik la..baik la bos....

akhirnya selesai jugak..banyak buku si syawal la..buku izz pon hanya 1..mak pak dier..tarak....
ok la semua untuk anak2

ni la dier....seronok datang sini, macam2 ada...sign novel malay tu dah melambai-lambai je jemah tau...tp jemah tabah n kuatkan hati..kkakakakkakakakka...mau kena ketuk kepala nnt ngan en asbeen....yela kata datang untuk anak2 kan...pehal ada untuk diri sendiri pulokkan....

seriusmmg best...mmg murah dari biasa...mmg terbaik dari ladang..mmg best...tu yg rambang mata kan sebab murah...

ni la hasil untuk anak2...semua untuk syawal...yang untuk izz..ada yang kat tengah2 tu..tak nampak pon...


tu yg izz..old mc donald had a farm....

pandai tau organizer ni tau buat susun atur ruang kat bigbadwolf ni..mmmmm...pintu masuk mmg satu je...mmg kalo nak keluar...kena la tawaf abis-abisan...lepas tu kena melalui kawasan nak membayar,..lepas tu elok pulok lalu kawasan menjual sana sini pulok..egatkan dah abis..ada lagi..kat side sebelahnya..mmmm..elok pulok ada  booth2 jual macam2 kan..makanan A&W, KFC, PIZZA HUT...si syawal dah mula dah tarik2 abah dier..syawal sekarang ni pandai dah demand nak makan apa2 kan...no fast food sangat ye syawal..tp mmg pon dah lama sgt tak mkn pizza ni..hampir setahun lebey dah...rasanya sebelom ada izz kot...ke izz dalam perut...

lepas tu kena melalui kawsan playground sana...yg jenis playground soopa doopa tu...izz dah terbeliak bijik mata nak main...si syawal tak pandang langsung..syawal ni takut sikit kalo tak da mak pak dier kat sisi...cer kalo lepaskan si izz, adoi mmg tak jumpe carik si adik tecik ni tau....

lepas tu baru la dapat keluar..jauh tu perjalanan..membeli tak banyak mana pon...
ni la harga lepas di tolak..mmg berbaloi tau...

si syawal kalo depan kamera...cukup la say cheese dier kan...




waktu lalu kat side sebelah lepas membayar tu...aku jumpe ni...terus la mata dah terpaku kat situ..kena pulok si syawal dah tarik2 tangan abah dier..terus abah dier kata..
"amik la...amik satu mahai...amik 3 murah...amik 1=RM6...amik 3=RM15...muarh la kan..."

tp aku kekurangan wang...so en asbeen kata...
"takpe..saya bayar..amik la..."

elok pulok si syawal sebok la memilih...so aku kasi la kebenaran dier pilih2 yang dier suke...
apa yang aku amik...ni dier...

taaddddaaa....
button badge...mcm FM jugak la ni kan./....

terus en asbeen kata..
"bagi satu kat kawan awak tu..."

aku lama la dok PK...lama2 baru la tau siapa yang di maksudkan
ni la kawan jemah..kikikikiki...
tengok macam boleh tembus tau FM ni...
suke kan..nayli...
kenai kan...

Fm ni en asbeen bayar, syawal pilih untuk NAD..MAMAZN...

suke kan nayli...syawal pilih tau tu...

so harga untuk total semua tu

RM53.00...
tak la mahal mana pon..kalo kat luar...buku2 jenis hardcover ni boleh tahan mahal ni...

syawal waktu pilih, semua dier senuh, semua dier belek...bila tanya..
"tak nak..tak nak..tak nak.."

alahai syawal sabo je la kan..bila dah beli dier bukan main, no 1 dier yg belek dolu tau....

7 ulasan:

msredcheesecake berkata...

ooo... ni yg jeles ni... nak gi jugak... memang tunggu ke sape aupdate citer bbw ni...nak tau best tak....

Nurzakiah Hanum berkata...

wow2

Fiza Rahman berkata...

Nak gi lagi.

Nad MamaZN berkata...

8buku rm53..?!
Wowwww! Not bad ibu berbelanja dgn bijak :)

Tak sabar nak p jugak mggu dpn..!
Tggu atok dtg sini
Atok nak anta nenek p rombongan dulu baru atok leh berjimba ngan anak cucu kt putrajaya hahahah..!

In shaa Allah sabtu dpn nak p sini

Tq gak sbb kasi fm tu
Nayli dpt trus teruja nyanyi lagu babanana..
Zakwan plak tanya, utk saya takde ke mama?
Naseb baek kebetulan nak p equine bleh singgaj jusco cari lego zakwan
Haha..

Oiii pjg tulis komen ni
dh mcm nak tulis entry baru :p

Zura@Iwan berkata...

wahh..
berbaloi2 la..

owhh ingt ke jumpa Nad kt sini?
sbb ritu bc n3 nad nk pegi..

rupanya pos fm kt nad ye?

LYAfrina berkata...

bestnyer..
klo lya pon jumpa tmpat murah camni cnfirm mborong sakan gak

dalila berkata...

same la mak aku pun..
buku tuuu..murah gile..
berbaloi baloiiii..