Yang DiSaYAngi

Isnin, 24 Februari 2014

Si Penarik Beca di KENDURI 1 WP PUTRAJAYA

Semalam ada  event kat putrajaya ni, ada kenduri 1 wilayah persekutuan, putrajaya yang berlangsung di kompleks gelanggang futsal 1 malaysia, presint 18, putrajaya...

so macam biasa, daftar dolu, dapat gelang ko..rupanya gelang tu untuk cabutan bertuah, baguih tau dorang tak mo bagi org balik, sampai abis acara, sebab cabutan kena di buat di akhir2 acara...so kalo luck, kena la tunjuk gelang tu kan...

kat sini jugak ada untuk penerima BR1M yang terima surat atau SMS, macam aku ngn akak aku tak dapat SMS, so mak aku kata tunggu la nnt, pihak BR1M akan panggil secara berperingkat nnt...ok la...
jom sarapan dolu..sementara tunggu maktok demo ni register dulu kan...

ibu dan izz...pantang ibu jauh....tapi aku tak heran selagi dier di kelilingi oleh org2 yang sememangnya aku kenai, en asbeen+abg ipar+maktok+akak aku

budak yang kuat menyendeng dekat maklang dier...nak minta main minion la tu..dier dah lama tak jumpe, sekali akak aku bagi pulok..ha...masak la ko kan...padan muka bagi lagi..dah sorok pon, dier lagi hebat mencarik kan./..padan muka ko dik....

kat sini pon bukan apa..akak aku sebok la nk tunggu cabutan bertuah.,...bukan hamper2 bagai pon..banyak hadiah yang besar2..macam TV LED 42' , ada deep frezzer, ada washing mechine, ada motor, ada basikal, ada ipad, ada iphone5s, ada mcaam2..yang paling best ada kereta viva 660c...yang peling satu apa habuk aku tak dapat..kakakkakakakka..makan sahaja kat situ....makan, melayan jalan2 ngan anaka2 sambil duduk bersila kat bawak pokok rendang tu, macam2....akak aku veria la nak dapat TV LED 42' tu...katanya laki dier tak mo beli, sebab TV elok lagi...kalo dapat hadiah takpe..katanya tapi kalo dapat viva itu bonus...siap anagn2nya di sambung mak aku..katanya kalo mak aku dapat TV, dier sistem barter ngan akak aku kalo akak aku dapat viva..sebab dier nak viva..adoi berangan la kamoo anak beranak, takpe berangan itu percuma...aku ngan en asbeen sama abg ipar aku gelak besar geleng lebey ngan dua beranak ni...nasib aku tak join....

balik tu...kononnya akak aku nak balik ngan mak aku, almaklum la mak bila jumpe kawan, tak hengat kat anak2 semua...tau2 anak hilang..kakkakkaka..padan muka mak...last2 dier rider sowang2...

so kami pon menapak jauh nak ke kete...al maklum la kalo ada event gini, mana nak dapat dekat2 kat parking tu...laki akak aku dah balik ngan rania, sebab rania dah selamat tidoq...
balik la demo ngan kami...

korang tgk....si pemberat tu kat belakang, patut dier kat depan, tak la terjongkengke belakang, sebab si adam lagi berat dari adam..mmm...macam2 dorang ni..kalo berjumpe dua, tak hengat org sana sini kan...
cer kalo syawal jumpe laki akak aku..adoii keras kat situ, sorok2..takut ngan pak lang..padahal pak lang tu rilex nak kawan ngan dier...

ning dier...si penarik beca...kakakkakkaka...

katanya..
"korang ni berat macam aku penarik beca pulok.."

ko penah bawak beca ke dik??kakkakakakka


nampak muka dorang ni seronok buli mak lang ngan mama dorang..kkakakkaka..nasib ko la dik..aku nak tolak..ko pon sebok nak tolak..maka nya aku la mamarazzi kat sini..

 nampak keterujaan adam bila jumpe mak ndak ngan syawal...si izz tarak dier heran ler...janji ada syawal..semua bahagia dier...

 seronok korang kan...
balik rumah semua zasss membongkang tidoq tak sedar diri..empat2 sekali ok...

penat tahap gaban tu...
baguih senang aku, kalo semua sekali tidoq...boleh aku buat keje, lepas tu tidoq sekali ngan dorang...

suke tgk pic ni, nampak dorang seronok tau...
si adam pon sama kan...

setiap kali aku datang umah dier atau kami bertembung di lif sekali, mesti dier nak ikut balik rumah aku tau...kalo tak bagi nangis..kikikikikiki..itu ada la wajib untuk adam...

p/s : agak2 dah besar boleh jadi bestfrenz tak?????

12 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

happy family

Zee Suhaini berkata...

bestnya dapat makan kenduri..
zee ada perasan signboard kenduri rakyat ke ape tu tapi datenya 23 march..kot silap tengok yer..kalo dak gi serbu gak sebab boring dok terperap kat umah..

Nad MamaZN berkata...

Boleh in shaa Allah...
Baguih demo ye p kenduri 1 malaysia :)

::NureeN:: berkata...

hahaa...
yerr la smpi 2 org naik stroller tu mau x berat..
nureen dok tolak emir pon klau elly tompang, mau kuat tenaga batin.. :P

Cik Jue berkata...

seronoknya...
bestkannya..poji ajak pergi ari sabtu..tetiba ari ahad kami lupa nak pergi hahahhaha

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dpt makan lauk kenduri.

dalila berkata...

laki aku pun dpt jemputan tp die xpegi pun..xtau pun ade lucky draw..
*sue..adam ni yg satu taska ngan anak aku jgk kan dulu?

Cik Puan Rara berkata...

kite x dpt pon brim =(

Zura@Iwan berkata...

tk patah ke smpi dua org nek stroller tu? hikss

ko relax ye jemah..adik ko je tolak stroller tu..hehe..

Mimi Azirah berkata...

igtkan betul2 la de penarik beca kat putrajaya

eima berkata...

ko ni rajin kan pi event2 kat putrajaya ni .. aku jrg pi sbb jrg dpt info....

IntaNBerliaN berkata...

wah, hadiah cabutan dia pun bkn main best yer...

mesti dorg blh jd besfren nanti,..