Yang DiSaYAngi

Khamis, 6 Februari 2014

Syawal di Taska - tunjuk hasil kerja tangan

Salam Khamis kengkawan..

pagi ni masih lagi break1st dengan syawal...
sebok nak mengikut...bukan takda break1st kat taska kan...saja dier nak ikut..suke nak makan soto..alahai aku tunjuk maggi goreng...terus geleng kata tak nak...bila tunjuk soto, terus kata...
"ibu...nak.."

untung la dah pandai demand sekarang ni...

aku kalo boleh tak mo bawak dier G break1st ni...sebab aku tau dier susah nak masuk kelas...pepagi mesti nangistau masuk kelas...dolu ok je..tak tau sejak2 ni...sejak tengah bulan 1 ni asik nangis je, masuk kelas...bila petang senyum lebar sampai ke telinga...seronok nak balikkan...adoii....

nasib kamoo la syawal cikgu nak layan kamoo..kalo tak, idok la...

Bila aku bawak syawal G break1st...aku selaloo pesan kat dier...

"syawal ibu bawak kamoo G break1st, kamoo jgn nangis balik lepas ibu hantar aku masuk kelas balik..kamoo tak boleh sentiasa ikut ibu...cikgu mana garang, kalo garang pon sebab syawal atau kengkawan tak dengar cakap cikgu tau...kalo kamoo nangis balik takmo masuk kelas...ibu takmo bawak kamoo G break1st dah....janji ngan ibu..."

di balasnya.."janji...betul...ok"

ye la tu..cakap je lebey..lepas tu hantar nangis jugakkan...tahu dah si syawal ni


syawal bila tibe petang aku amik dier..larik2 kat aku macam lama tak jumpe je...kikikikikiki..seronok lompat2...siap tunjuk hasil kerja tangan dier...

"ibu..look..."

adoiii speaking sajoo tau...aku pon tgk la apa benda...

 mmmmm...korang rasa mana hasil kerja tangan dier..yang kuning tu...suke betoi dier...minta snap gamba dier ngan hasil kerja tangan dier...tu la pose say cheese dier N peace dier..peace hilang satu jari..kakakkakakaka....

sape budak sebelah tu...tak tau..kawan syawal kot..tetibe sebok nak bergamba jugak...ikutkan je la...siap nak pelok syawal, syawal takmo, pandang semacam je...
kat belakang tu semua la hasil2 kerja kelas syawal....

so far sekarang dah pandaibila org tanya siapa syawal yafiq...terus angkat tangan N cakap "saya"...alahai so sweet...


pandai berlakon ye jugak tu...

semalam en asbeen baru lepas solat, dier datang kat en asbeen buat muka comey...panggil abah dier dengan selembut abis...cair taik telinga abah dier dengar bila dier panggil "abah.....abah....."
alaahi lembut tu siap kelip2 mata...minta apa korang rasa...

siap kata
"abah...a phone plzzzzzz"

dah agak dah abah dier..dier tau abah dier sorokkan phone...kikikikiki...sekali bila aku dalam bilik, abah dier minta aku charge HP abah dier...dier datang je terus melaung...

"iiiiiiibbbbbbbbbbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuu"

adoi syahdu tau, terus aku sorokkan HP tu...HP abah tu ada game..juz weekend sajoo...pon tak mo dengar kata..nak jugak main./...sebab tu kena sorok....

pastu abah dier kata..
"mmmm..pandai syawal berlakon..macam ibu jugak..."

ok fine ibu jugak yang di salahkan...mmmmm..untung la...

14 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

pandainya

Nad MamaZN berkata...

Hahahahaha..! Pandai la syawal!
Mencuit hati :)

Nape agaknya dia asek nanges jek tu bila nak p skool? Sbb asek cuti je kot sblm ni..

babYpose berkata...

Pandainya minta snap foto dengan hasil keja dia..comey

Ibu Lala berkata...

Bijak

Zee Suhaini berkata...

comel..
amboiii dah speaking london la syawal skang..kalah la auntie cam ni..heheheee..
bagus ye sue kat situ..maybe cikgu pon speaking kot ngan dorang..

izan mama mia berkata...

syawal..dah bijak dah dia yer..hihii..

Fiza Rahman berkata...

Amboi syawal, speaking skang...bijak ☺☺

Falsya berkata...

Yeayyyyy!!!..syawal sudah bijak..keep it up..gud boy la syawal..suke aunty sya..;))))

Cho Zila berkata...

Syawal ... okler tu nak jugak dia bergambar ... tanda dia rasa bangga dengan hasil keje dia...

Ayu azmir berkata...

pandainya syawal...

lizz berkata...

amboi syawal tunjuk aper tu..dedua tangan tunjuk tuh hehe peace yek..suka la dia dapat tunjuk art&craft kat ibu..

Zura@Iwan berkata...

sweet je syawal..
pandai berlakon ye..haha..

ibu plak kena ye...hehe..

Cik Jue berkata...

sweetnya syawal....
terharu rasanya

dalila berkata...

pandai syawal..
bijak..bijak..