Yang DiSaYAngi

Isnin, 3 Mac 2014

1Hari 1Resepi 365Hari + 101Resepi Pemanggang Ajaib



Niat di hati Khamis lepas aku mmg ajak en asbeen makan pizza..teringat akan syawal demand tarik tangan abah dier ke booth pizza hut waktu kami jalan2 ke serigala jahat tu....so mengenangkan syawal..ikut kan je la..amik meal pon yg light2 mmg kasi anak2 makan..last2 anak makan mushroom soup sorang satu mangkuk N aku yang bedal semua..en asbeen hanya pizza regular size 3 slice je..yg selebihnya aku bersama meal aglio olio N meatball cheese...nasib baik jugak la dua2 meal tu separuh rege..kalo tak..phewww lap peloh aku jap//eh...bukan ko bayo ok suraya...ko bayar duit buku ka atas tu je..mmmmm...

B4 masuk ke pizza hut tu lalu la kat kedai buku popular tu ...sekali jumpe buku yg sememangnya aku mencari...terus grab dengan harga combo..tp make sure ko ahli la kan..dapat la buku ni + buku pemanggang ajaib tu dengan harga RM50...ok set...kalo beli satu2 mahai..buku tu je RM59.90 N buku pemanggang ajaib tu RM25...kan dah murah kat situ kalo beli combo..eok pulok sekarang ni keluaran baru...hardcover untuk buku tu...

alhamdulillah buku ni mmg membantu dalam setiap penyediaan makanan aku di rumah, terutamanya waktu pagi pening  nak bawak bekal apa..ni la jawapannya...

alhamdulillah sehingga sekarang aku ngah laju menaip ni aku pon bawak bekal, aku sowang je kat opis sekarang..tp mcm kenyang, mkn yg bukan2..so nak tidoq sat..lapar kang pukul 3pm, aku makan la,..kikikikikiki...

buku ni mmg sangat2 membantu aku tau....
dari hari khamis alhamdulillah bawak buku ni macam keluar masuk library pulok..padahal keluar masuk kitchen je..kiikkkikikikkkikik 



13 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bagus nie

Rizziela berkata...

bagusnya

Nad MamaZN berkata...

Sbb sue, kite nk p beli gak la :P

Hanie(SHMA) berkata...

YANG MENARIK IBU JARI KAKI TU...HAHAHHAA

eima berkata...

wahhh rajin betui ko ... bagus2 .. aku ni bila mood nk memasak nk dtg ni ... huhu ke aku yg tak pandai nk memasak ni

mama tisya berkata...

murah tu kalo combo...selamat memasak sue

mamabiey berkata...

rajinla...selamat memasak ek

lizz berkata...

sue buku ni memang best saya pun ader gak...senang kalo takder idea nak masa aper belek jek buku nih memang lepastu cargas sikit masak...lepastu dijamnin sedapkan...resepi mak2 gituh..

dalila berkata...

selamat memasak sue =D
jgn lupe bwk mai sini sket..haha

lieyalatif berkata...

mmg sgt2 berguna tuk sue yg rajin masak pagi2 nieh...at least kite tak putus idea kan sue...simple tak sue resepi nye..sbb lieya ni jenis masak simple2 nanti boleh laa lieya usha gak buku ni kebetulan en laki baru dpt voucher buku so leh songlap sikit hahahahaha....

Cho Zila berkata...

akak dah ada buku ni kemain lama tapi jarang ler pulak gunakan.. suka masak yang selalu dimasakjer.. masa nak beli kemain.. tapi boleh ler guna masa idea takder nak masak apa...

Mimi Azirah berkata...

buku buku nih memg byk membantu la sue...mcm mcm nk msk pun boleh

::NureeN:: berkata...

mcm menarik plak tgk buku tue
kena grab gak nih.. nanti mood nak masak2 dah mali bleh arr :)