Yang DiSaYAngi

Jumaat, 14 Mac 2014

Ada Yang Mencari Ke???


Salam Jumaat kengkawan...

Minggu ni, minggu check BPK(buku perkhidmatan kerajaan)

so agak lil BZ sikit, tp still boleh BW korang cuma tak up entry sebab aku takda cerita yg nak di ceritakan...no picture,...no story..i'm right..mmmmm...tapi rindu nak berceloteh kat sini, tp takda apa yang nak di up kan...

nanti la tunggu minggu depan, kalo haze dah going be better dari this week, mungkin ada la cerita kot...sebab aku ni suke outdoor ngan my little family..dapat la kuar sekali pon jadi la, kat playground pon ok...
tapi ni di sebabkan haze makin terus pada paras tidak sihat betoi, so duduk umah je la...aku yang umah tinggi ni, balik rumah tgk haze ni makin teruk, makin tak nampak everly hotel kat depan umah aku ni ha....

terasa rindu akan setiap titisan dari penciptaNYA..moga DIA mendengar akan doa aku seorang hambaNYA..

terasa rindu akan kesejukkan semulajadi tu...sejuk kipas tak jalan...sejuk dari penciptaNYA lagi feel..mau merekot aku dalam selimut nanti...

sekarang ni dah malas nak tgk berita bagai..mmg aku bagi 100% pada anak2..balik je 5.30pm terus bukak disney channel tgk la kartoon sampai lebam,....mmmm..sebab hati tu nak tau jugak perkembangan kemana hilangnya MH370 tu...tp yang buat aku geram N malas nak tgk TV, malas nak tg FB lelama, scroll lelaju, sebab terlalu banyak spekulasi, macam la dorang2 tu pilot hebat, macam la dorang tu penganalisis terbaik, dorang tu semua keyboard warrior...tak perlu la nak beranggapan sebagainya...cukup la kiter mendengar dan berdoa..doa..doa..doa..itu yg penting sekarang..mana hilangnya MH370...itu semua dah tertulis semua kerja allah swt..sapa kiter untuk menidakkan segala kejadian kan....

aku marah betoi dengan dorang2 yang bajet hebat ni...mmmmm...ni pon banyak bantuan kiter terima, cer bawak2 belajar bersyukur...tak kisah la apa niat dorang yg nak bantu tu, janji kiter ni sebagai rakyat...PK positif, PK apa yang terbaik untuk negara ni, tak kisah la jumpe dalam keadaan selamat atau tak, yg penting jumpe...sedey bila jasad yang kiter nampak ...dari kiter sedey tapi kiter tak jumpe jasadnya...lagi sedey...

aku sebagai rakyat, sebagai hamabaNYA, hanya mampu berdoa..doa..doa...itu yg terbaik, itu y aku mampu...moga ALLAH SWT dengar setiap rintihan, setap luahan, setiap aduan, setiap cerita aku padaNYA...doa sahaja mampu pada waktu...no shared sebarang spekulasi, tak yah nak joyah sangat ok..jemah baik sikit bab2 ni ok...kiter tunggu la official steatment dari ketua nergara kiter...itu yg sebaiknya

8 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Betul tu sue. Doa..doa..dan terus berdoa.

Nad MamaZN berkata...

terus berdoa, tu je sepatutnya kita buat..

cuaca tak elok ni, take care k!

dalila berkata...

yeahh..suke statment jemah..
doa je..tu je senjata kite..satu hati..xyah nk pandai2 wat spekulasi..wat sedihkan keluarga mangsa je..

Nurzakiah Hanum berkata...

AMIN

Zura@Iwan berkata...

betui2 kan..
ak suka xtvt outdoor ngn family gk
keluar jln2 ronda pon best...

kt penang ni ok lg la cuaca dia..tp still pns....

neway...hrp sgt Allah trnkn hujan, dan ketemukan pesawat MH370 kembali...ameen..

Zura@Iwan berkata...

betui2 kan..
ak suka xtvt outdoor ngn family gk
keluar jln2 ronda pon best...

kt penang ni ok lg la cuaca dia..tp still pns....

neway...hrp sgt Allah trnkn hujan, dan ketemukan pesawat MH370 kembali...ameen..

Cho Zila berkata...

akakpun malas nak tengok fb.. entah apa2 entah...
part akak hanya mampu berdoa dan teruskan berdoa untuk meminta pertolongan dari Allah swt...

eima berkata...

hahaha ...pasal mh370 tu ...
sampai ade yg sound aku kate kompom dh terhempas .... siap bg senarai nama.... pastu la ni diam je minah tu dah malu ... kekekeke


kita doa yg baik2 saja semua 267 tu .... aku masih berharap ...kembali lah