Yang DiSaYAngi

Selasa, 11 Mac 2014

Celebrate Syawal Yafiq Turn 4 - Excited mood

Salam selasa kengkawan....alhamdulillah arini syawal sudah menjangkau 4 tahun 1 hari....kikikiki...
selama aku bersama dengan syawal yafiq ni, dier mmg seorang yg susah kiter nak jangka apa akan berlaku pada dier...dier pon seorang yg pendiam, susah nak bergaul atau bersama-sama dengan family dier...
tapi alhamdulillah sejak dari pertengahan tahun lepas, nampak perubahan yang mendadak dari diri syawal, syawal sudah mula pandai nak bergaul dengan kawan2, sudah mula nak bersuara, sudah mula pandai demand, kikikikikiki, sudah pandai berkata-kata, alhamdulillah  syawal sangat2 nampak akan perubahan dier...

semalam bufday syawal...so dah janji ngan dier....nak beli kek...tp 1 slice je....ok la dari tak da kan...
so petang tu lepas abis keje je terus singgah alamanda belikan kek untuk dier...punya la excited fdier kan..siap tanya...

"ibu..where r u going???"

bunyi gitoo la aku dengar walaupun ada bunyik pelat jerman italian kan....
aku cakap la..
"syawal kan asik minta ngan ibu...i want a chocolate cake...ni ibu nak beli la ni.."

sebok la menjerit..a chocolate cake..a chocolate cake...
 muka org excited..

maap la banyak gamba..suke kat sini nak mengabadikan kenangan yang susah nak rasa kat syawal ni...tahun lepas celebrate dier bad mood..ibu je yg lebey..tahun ni dier sangat excited..baru tahu perasaan bila anak tunjukkan perasaan seronok kat ibu bapa dier kan...

muka budak excited nak tiup lilin ni.,...
si adik pon sebok jugak tau...pon ada perasaan nak merajuk jugak bila org tak layan dier...


bufday boy...
asik dari pagi ibu ngan abah dier asik remid kat dier arini bufday dier..sampai ke petang asik la ibu dier nyanyi lagu bufday,..sampai ke kete dier nyanyi lagu bufday je....
dah pandai nak nyanyi...ikut si abah kuar G beli kek kat SR...masuk kete je si syawal sebok la dok nak bercerita...
"ibu...abah beli a chocolate cake..."

gitoo la bunyiknya...
aku pon iyakan je la..tak menyabar nak bukak dalam kete..

sampai umah je dok la belek plastik SR tu..yela jom kiter celebrate..

cukup la ini je untuk syawal..tu pon tak abis...adik yg abiskan..tu pon dah tinggal sisa..banyak jugak si syawal makan ni...

muka budak tak sabar nak tiup lilin ni...


seronok time ni nyanyi lagu bufday untuk syawal, semua tumpu pada syawal, siap maktok dorang pon siap amik kamera....yang bestnya..bila org tengah syiok nyanyi untuk syawal...sekali si izz melalak bila semua nyanyi N tumpu pada bufday boy...tak da sape layan dier...merajuk la dier...sowi la dik...kiter celebrate sesama tau..siap si izz tunjuk protes duduk N geleng2..kikikiki...alahai wahai anak...

moga jadi anak yang soleh, dengar kata bukan saja soleh di sisi ibu dan abah, tp soleh di sisi allah swt sebagai hambaNYA ya....
kamoo anak yang terbaik buat ibu...semua anak2 ibu, anak yang tebaik di hati ibu...
ooohh..ayat touching seorang ibu...

bila abah dier sebut...
"syawal...what your wish"

dier boleh balas,./....
"i make a wish..."

mmg penangan tgk citer the dibo and the gift dragon....sape ada anak2 ni tau la citer apa ni kan...ni la fav citer syawal tau...

ni la perasaan syawal bila dah selamat tiup lilin N potong kek...alahai anak terserlah kegembiraan di muka kamoo anak....

terus minta makan...
"abah, nak makan..."

anak sape la ni bersimpuh..marah abah dier..kikikiki...terus tukar pose bersila...

semangat la si syawla ni menikmati kek yang ibu n abah dier belikan khas untuk dier...

nampak sudah pose bersila....



jangan di lupa dengan budak tecik ni....pon suke menyelit jugak..dier jugak la yang banyak abiskan kek..
 nasib baik la si abah beli kek 2 slice kan.....

suke syawal tau mama tu..asik la...
"thank you ibu..thank you abah..."

bahagianya rasa bila nampak anak menunjukkan kegembiraan mereka pada kiter ibu bapa ni kan...alhamdulillah...speechless dengan syawal semalam.....

7 ulasan:

lieyalatif berkata...

aduh tgk syawal mkn kek SR terus rase teringin hah hahahaahah..... dasar tak kuat iman laa aunty ko ni syawal woiiii hahahaaha..

ye la sue, nampak riak kegembiraan dpt tiup lilin tu...ye laa budak2ni senang jek nak hepikan dieorg di hari jadi dieorg..beli kan kek, boh lilin...hepi laa dieorg heheeheh

selamat hari jadi syawal...moga jadi anak yg bijak, soleh dan sihat2 selalu...amin...

Zee Suhaini berkata...

happy besday syawal..
alhamdulillah, makin pandai dier sue..zee geram tengok dier sebab hensem..hihihi..
adik nampak lain skit..

Nad MamaZN berkata...

sebak...
gembira tgk syawal hepi
moga trus membesar dengan sehat dan bijak ye sayang...

Nurzakiah Hanum berkata...

happy b'day dik syawal

msredcheesecake berkata...

HB syawal... best la sari ni org tumpu kat dia je...hhee... semuga jadi hamba Allah yg taat, anak yg soleh...

Cik Jue berkata...

happy besday awal...
seronok cik jue bila tengok awal happy

IntaNBerliaN berkata...

happy belated bzday syawal... nampak sungguh dia gembirakan.. seronok baca perkembangan syawal ni