Yang DiSaYAngi

Selasa, 18 Mac 2014

Kisah Di Depan Taska


Kejadian di pagi selasa...depan taska...

kalo tgk truck ni, pagi tadi si izz yang bawak masuk kete, nampak dek abg dier, terus di rampanya dari tangan adik dier..nasib la si adik ni jenis tak heran sgt ngan benda alah tu...bila dah sampai taska, kuar kete, truck ni adi dier amik balik, pon di rampas kembali oleh abg kesayangan dier...mcm biasa si izz buat tak heran je....bila dah mendaki tangga nak ke taska...

sampai je depan pintu aku mula bersuara...

"syawal, izz bukak kasut, susun tau.."

syawal ye la bukak..siap susun, si izz tu bukak kasut separuh jalan, lepas tu minta tolong ibu dier bukak N abg dier tolong susunkan..sekali bila memasing dah salam2 N kiss kat abg dier...si izz senyum2 malu suke ngan abg dier..hahahhahahhah...terus sekali abg dier bersuara...

"ibu...can you take my fire truck?????????"

mmg itu yg di sebut, tp berulang kali jugak aku minta dier ulangkan, sebab bahasa spain dier pekat bebenor, sampai kena tadah telinga kat mulut dier, baru dengar apa yang dier katakan....rupanya itu yg dier cakap,...alahai anak...ye la...

so ibu nya pon mula bersuara..

"yes i can..."

tu je la mampu..kang cakap lelebey, mau aku sendiri tak paham apa yang aku cakap... 

sekarang ni makin lama, makin berspeaking london dengan ibu dier ni kan..adoi, ibu terima...sampai la en asbeen kata...
"tak pe la sayang, awak tak tau speaking, sekurang-kurangnya anak mengajar kiter, dah bagus dah kan..."

betoi jugak kan apa yang en asbeen katakan...
mmm...semalam aku main HP kat ruang tamu, sekali datang dek syawal, sambil tadah tangan N berkata...

"ibu..may i"

nak kan HP aku la tu, nak main...adohai anak...

ahad lepas, aku tidoqkan izz dalam bilik tengahari tu, sekali datang si syawal masuk bilik, dari luar aku mmg dah dengar yang en asbeen panggil dier makan...
bila en asbeen masuk bilik en asbeen kata...
"syawal, jom makan.."

korang tau apa respon dier...

"mmm....no..no..no..(sambil buat isyarat tangan no..no..) i'm not hungry"(sambil berpeluk tubuh N membelakangi en asbeen)

aku terkejut weii dier buat macam tu...terus gelak2 aku ngan en asbeen ngan respon syawal tu..adohai syawal....makin besar, makin banyak la peel kamoo ni..ni kalo hantaq sekolah tahun depan, macam mana la kan, kompom nangis melalak tu, entah dapat hidup berdikari tak dalam kelas tu..mmmmm...

adohai syawal yafiq

8 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

SINGGAH PTG

Fiza Rahman berkata...

Amboi syawal. Speaking jer skang. Bagus ☺

Zura@Iwan berkata...

bagus la
syawal speaking ngn ko
nnti makin baik pertututan english dia kan..

Nad MamaZN berkata...

ya Allah alhamdulillah syukur sgt...
diam diam syawal dr dulu rupanya berisi sgt
speaking trus!

Mimi Azirah berkata...

Hahaha..sekali hamek ngko speaking london

dalila berkata...

amboii..bijaknye syawal..sejuk perut ibu..

jaakechik berkata...

amboihh syawal hebakkk speaking londongg skang yekk.. bagus laa.. skang ni BI mmg penting pon.. kena didik awal.. jaa pon next year dah nak hantar fikri gi taska dah...

IntaNBerliaN berkata...

eee geram je tgk syawal ni.. pandai tau!