Yang DiSaYAngi

Khamis, 27 Mac 2014

Pelbagai Fesyen Tudung Di Kala Ini...

Salam Khamis kengkawan...
Arini lambat bersiaran akibat kekangan kerja...tp teap nak up tentang fesyen masa kini...
 
aritu aku ada up tentang aku pakai tudung ikut trend masa kini...
 
so arini masih nak bercerita tentang hal yang sama...
dari bawal-tudung instant-shawl...
 
al maklum la suraya masih mengkiut peredaran masa...dari tak reti pakai tudung, senget benget sampai la ke sekarang, alhamdulillah cantik di mata en asbeen....
 
so far en asbeen mmg suke jemah pakai shawl...
walaupun terbelit leher, tp tetap cun...katanya en asbeen...ye la setiap kali siap je, mesti aku akan tanya en asbeen soalan ni..
"abang..ok tak...?????????"
 
 
ni antara banyak tudung yang aku gayanya dari dolu hingga kini...
 
 

 
saja la try search kat google...kot la ada muka aku untuk fesyen tudung terkini 2014...tak da pulok..nampak sangat tak glamer..hahhahaha...
 
tapi jgn risau, mana la tau ada pulok muka aku lepas ni..hahahhaha....
kalo aku kenakan hijab2 di zalora
mesti ada muka lepas ni kan..hahahhah...takpe...berangan itu percuma...
 
aku dok godek2...lama kat zalora ni...banyak hijab yang cantik, pelbagai corak, yang penting cantik bila di pakai..itu yang penting....dari segi material kain, dan selesa di pakai, itu jugak penting.....kalo tak selesa pakai, tak guna jugakkan...tp di zalora mmg best semua hijab2 dier...
 
 

 
ni di antara contoh2 hijab yang ada di zalora...cantikkan...
aku sendiri tgk pon rambang mata..apa tah lagi korang kan....yang sememangnya mengikut trend masa kini...janji pakai tudung ikut trend, tp masih mengekalkan niat yang sebenarkan....
 
Malah trend fesyen di mana-mana sahaja turut didominasi oleh gaya wanita...betul tak...Kini dengan adanya banyak pilihan pakaian moden serta pakaian tradisional dalam pasaran adalah mudah untuk korang dapatkan gaya yang sesuai dengan penampilan serta personaliti yang korang inginkan. Asalkan korang tahu apa yang sesuai dan menepati cita rasa korang juga...tak gitoo....
 
tak salah kan nak cantik....
 
selain tudung/hijab...pelbagai pakaian muslimah terdapat di zalora
Pakaian Muslimah yang semakin popular turut menawarkan lambakan gaya untuk wanita yang memakai hijab di luar sana. Daripada baju kurung moden ke jubah serta kaftan semuanya untuk kiter yang bernama wanita ini. Apa yang menariknya baju Muslimah ini semua boleh didapati dengan rekaan yang telah diberikan sentuhan moden lantas menjadikannya lebih stylish untuk digayakan...dalam pada masa yang masih tertutup dangan penggayaan muslimah kan...
Dalam menggayakan dress Muslimah pastinya tidak lengkap tanpa mengenakan tudung sekali. Imej Muslimah atau hijabista masa kini amat sinonim dengan persalinan bersama stail tudung terkini mengkiut trend yang selari dengan perkembangan trend semasa. Terdapat banyak rekaan tudung yang lebih moden boleh didapati dalam pasaran dengan corak serta warna yang menambat hati pembeli.
best kan..tak yah nak G banyak2 kedai...korang online je gerakkan jari jemari korang....klik mana satu pilihan korang....lepas tu...settle pilih baju, pilih tudung pulok mana yang sesuai dengan baju yang korang pilih...yg ternyata hanya satu kedai...boleh dapat dua, tiga helai apa yang kiter inginkan...
 
 
yang penting jemah pon dah klik sana sini jugak...
 
daaa....nak shopping kat ZALORA

7 ulasan:

shark berkata...

mmg macam2 pesyen skang..macam2 jenis material ada..hehe
tp saya setia dgn fareeda..
sebab cepat pastu malas nak lilit2 hehe :)

Gieyana berkata...

Selamat2..;)

Nad MamaZN berkata...

suka shawl 2 corak kt zalora tu :)


psst, ehem ehem..tahniah :)

Mimi Azirah berkata...

kalo shawl memg mcm mcm gaya boleh buat dan gayakan...mimie lebih suke pakai shawl

Mimi Azirah berkata...

isi tabung ford sue

Nurul berkata...

Macam2 fesyen tudung sekarang ni... cantk2 semua lebih2 lagi kalau pandai kenakan shawl... tapi nrl x reti nak belit shawl... selalu pakai tudung ekspress je...

Zura@Iwan berkata...

cantik2 tdg zalora gk kan

alhamdulillah..
dpt gk ye sponspor zalora..hehe