Yang DiSaYAngi

Isnin, 31 Mac 2014

Pengurusan Kewangan Yang Seimbang

khamis lepas aku ada join satu ceramah yang pada aku mmg baguih la untuk aku yang baru nak hidup ni kan....
 
 mmg baguih ceramah ni, banyak info yang aku dapat..sekurang-kurangnya aku dapat la menangani masalah kewangan dan pengurusan yang betul kan....
 

 
so far mmg niat sekarang ni nak membeli rumah ni kan...insyallah moga ada untuk diri sendiri...tp kami laki binik ni  ngah bajet sana sini untuk pengurusan yang betoi, untuk kami melayakkan diri untuk membeli rumah..tak gitooo....al maklum la rumah sekarang makin lama, makin naik meninggi, nak telan air liuq pon takut tau..mmmmm.....insyallah moga di permudahkan semua....
 
 
p/s : arini rasa lemau je


14 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

all the best

Nad MamaZN berkata...

in shaa Allah..
niat yg baik in shaa Allah dan ada rezkinya in shaa Allah takkan ke mana... ;)

Falsya berkata...

InsyaAllah..akan ade rezeki utk jemah nak beli umah..moga dipermudahkan..amin3..;)

Mrs Najib berkata...

Bgsnya talk nie wan pun teringin juga selalu fail bab kewangan nie..huhu insyallah satu dpt beli rumah

eima berkata...

semoga dipermudahkan ....
cari kawasan yg mudah ....klu kite nk duduk senang nk sewakan pun sanang

paling penting check pemaju yg bkn projek sakit ye tkt tertipu ...

msredcheesecake berkata...

fail betul bab ni...hahaa...

Zura@Iwan berkata...

inshaAllah
satu hari akan miliki rumah sdiri..

dalila berkata...

bestnye tajuk ceramah..aku pun byk nk kene blajar psl pengurusan kewangan ni..boros sgttt..kiki..

lieyalatif berkata...

betul sue...skrang rumah cepat naik harga...kene cepat2 buat perancangan ...hope ade rezeki sue yeak....

::NureeN:: berkata...

mmg mls kalu bab2 mcm ni hehehe
bior en suami jek la

Azura Aziz berkata...

Alycia pun target nk ada rumah sendiri. now try to work for it..

bagus ada kursus macam ni..

Cho Zila berkata...

semoga perancangan kita mendapat restu dariNya...

Iela Fazielah berkata...

muda2 mmg bagus bl rumah...tp mmg kena rancng betul... br2 ni BLR rumah naik lagi... cuma akak nasihat.. biar ada byk cash money kalau nak bl rmh kalau pakai pinjaman kerajaan sbb byk modal nak kena keluar dulu...cth byr deposit, mrta, lawyer... dan sekali beli rmh..komitment...nak buat pnjaman lain pun xleh dah.... cth akak sbb guna nama bersama

Mimi Azirah berkata...

Betul betul..yg pntg beli rumah...mcm sy suami dh belikan rumah tp tetap smpn impian nak beli rumah jugak..