Yang DiSaYAngi

Selasa, 4 Mac 2014

Tidoq Dalam Tandas

Salam selasa kengkawan...
tengahari baru up citer kan..maap la arini agak BZ n internet prob pulok...so settle BW kengkawan, baru rasa nikmat sikit nak up citer kan..
 
kejadian yang berlaku adalah kelmarin...
 
kelmarin bebudak opis semua pakat kuar makan..aku ni eventhrough aku bawak bekal, aku tetap kuar jugak, makan ngan dorang, tp kelmarin aku mcam tak berapa nak keluar...ngantok mengatasi segalanya...
 
bila tepat jam 1pm terus aku sadakallahhulazim.. aku zasss zzzzZzZZzzzZZZ sampai jam 2pm....tetibe bangun lajak pulok sampai 2.30pm...
 
aku terus la bangun N g toilet nak amik wudhu nak solat kan...
bila aku masuk toilet...aku dok kata dalam hati...
"mmm..nak kencing la..kikikiki..."
 
elok pulok ada cleaner tu bukak mesin kipas yg kat kaki je kena tu...korang tau kan...sekali yg best, aku boleh bantai tidoq menyandaq kat dinding pulok dalam toilet...allah...tuhan je tau betapa la aku penat n mengantok di kala tu...aku rasa mungkin ada la dalam seminit dua kot aku tidoq...sekali tetibe aku dengar bunyik flush dari toilet sebelah....
 
terus zaasss terjaga...
"allah...tertidoq la pulok...sengal jugak ko suraya...dalam toilet pon jadi.."
 
terus kuar bilik air, tgk opismate aku ngah amik wudhu tegur aku..
"ko dah nape muka mengantok mcm tidoq dlaam toilet..."
 
aku terus cakap...
"ehh kotau kan aku tidoq dalam toilet...ngantok weii...nak kata makan nasik kawah, aku lunch pon belom lagi..bekal pon tak terusik lagi..."
 
gelak guling opismate aku..terus dier kata...
"gilo mung ni..."
 
aku pulok yg gilor...
idok la gaya gini...parah sangat ni..cukup la aku sandaq kepala kat dinding...mmmm...
 
asal la aku ngantok sangat...
 
sebab jaga adik tecik ni la...selaloo kalo jaga pon still ok kat opis..ni sebab aku terpaksa bangun awal, siapkan break1st en asbeen n aku, serta siapkan lunch untuk kami sekali...tu yg mengantok sampai terbabas tu...
 
siap aku kata ngan opismate aku yg nak kuar makan...
"aku nak tidoq kaber tak dapat tidoq malam tadi.."
 
tu malam pertama izz tak sihat demam on off...sekali petang semalam amik kat taska, demam pulok lagi..padahal pagi tu sihat, tanya ngan cikgu pon cikgu kata ok, sihat, main2 even aku amik petang semalam pon sihat...
 
 

ni malam kedua...malam tadi...mmmm...kat umah je terus melepet lepa smandi..alahai...
en asbeen dah kata kalo izz masih tak sihat dier nak cuti..naik pagi td dier dah ok, elok balik,..dah kebah...macam mana la petang ni, moga sihat la dik...
 
arini aku tak bawak bekal pon, sebab en asbeen kata tak yah bawak, dier tau aku penat nak settle semua ni, dengan tak lena tidoq...izz ni pulok peel tak mo abah dier yg tidoqkan...
 
 
izz cepat sihat yee....takmo on off lagi tau arini...


11 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sabar je la

Cik Jue berkata...

tahap mengantuk yang teruk tue...
hahahahah dalam toilet pun jadi...
moga izz cepat sembuh

dalila berkata...

izz cpt sihat yer..siann die..riso kan klu anak2 xsihat ni..kite mak pak ni yg xlena tdo..

Fiza Rahman berkata...

Betul2 ngantuk ni. Sian izz. Smoga cpt sembuh.

mamabiey berkata...

hehe...lawak..tapi memang penat tahap gaban tu..

mamabiey berkata...

apapun itula pengorbanan seorang isteri dan ibu..hehe

lieyalatif berkata...

ya Allah sue...sampai dlm toilet pun sambugn lelap tu...mmg penat sgt tu sue..... sian sue..seb baik bukan time drive ke ape...lagi bahaye tau...

izz tak sihat yeak...musim ni sbb cuaca tak menentu....hope dah okey la nieh...sue pun jaga kesihatan key....tido awal laa kalo ade peluang....

Rizziela berkata...

memang kalau mengantuk..kat mana2 pun jadi gak tempat tidur kan...asal lelap seminit dua pun dah cukup

Zura@Iwan berkata...

tk cukup tido mmg bleh mgntuk beb
penat sm kan..

neway..semoga izz cepat sembuh ye..

Nad MamaZN berkata...

Izz, cepat sehat ye... Ksian ibu

Myra Jay berkata...

Letih + ngantuk sangat le tu smpai tertido dalam toilet :D