Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 Mac 2014

Weekend XTVT - jom berpiknik

Salam jumaat kengkawan...
 
pagi ni nak bercerita hal last week di hujung minggu,..tak berkesempatan la nak buat entry bagai...akibat kekangan kerja kan...arini, so far ok sikit...jom la XTVT anak beranak ni nak berpiknik di tempat baru.....
 
selama ni kami kalo nak berendam je G dataran gemilang kat presint 4 tu kan...arini kami G dekat sikit...sebelom sampai tu en asbeen belikan kopok lekor sama air kelapa N goreng pisang...baru syiok mandi manda kan...ye la binik dier baru lepas settle futsal, badan pon terkujat lagi, sakit2...tu yg en asbeen baik hati belikan tu....TQ en asbeen...
 
 
 sementara tunggu en asbeen membeli...si adik tu nampak secoet je...malam nak berselfie la tu....abg syawal jugak yg best...
yang best bila tgk pose teringat kat NAD...anakd ier ZAKWAN pon selaloo buat pose gini kat mama dier kan...
 
lokasi kami kali ni di kolam sebelah kementerian wilayah, presint 2, ala dekat bawah jambatan wawasan antara jalan ke presint 2 dan presint 8 tu..jambatan yang suke kuarkan amacam2 lampu di waktu malam..jambatan tu la...kat bawah tu mmg nampak org dok bawak anak2 mandi sini...
 
so far sini bukan semata2 kolam, siap ada jongkang jongket kat dalam air...ada air pancut...suke la dorang kan..so far air pon tak dalam....yang best, banyak2 kolam kat sini...yang cetek, dalam sikit tak dalam sgt..macam2...
 
sini la posrt dolu memula sampai...mmmmm..kasi main yg cetek2 yee....
last izz dani aqlan ni berendam kat luar waktu umur dier 6 bulan...bulan 3/2013 tahun lepas...
lama dah..ni bila dapat berendam balik..alamak sukenya tgk muka budak kecik yg excited ni...cepat panas dier tau...si abg tu, enjin lambat sikit start...dier tgk adik dolu dah ke depan, baru dier pon join sekali...
 
yang best si syawal tu nak membogelkan diri pulok...bila ibu mula bersuara...
"awal. ..takmo macam ni, nanti bebird larik, tinggalkan syawal, dah sudah...kan..tak mo.."
 
tu yg mandi pakai spenda je..nasib spenda cantik..warna oren je..kikikiki...

 tgk la betapa gembiranya muka si izz tu dapat mandi2 kan...sebenarnya tu baju abg dier..tp abg dier tak suke berbaju bila mandi..nasib la si adik ni ok je bila di sarung kan....kire jadi hak milik kekal adik la ni kan...
 
 
tgk tu....tak da rasa takut tu...dah tenggelam timbul bagai...
 
 
 
 elok...abah makan, ibu tgk anak2 kan....nnt settle makan, ibu nak rehat, abah tgk anak2 ok...
 
 

 sekarang ni dah pandai dah..kalo abg buat say cheese..dier pon mengikut jugak....ikut la yg mana elok ye dik...
 
ok anak2 mandi ibu N abah tgk dari jauh yee...ibu ngan abah nak gak dating dua kan...
 

ok si abg nak mengikut si adik yg tak da erti tahu ketakutan tu kan...berangan nak G ke situ la tu...tgk tu...

tgk tu dari kejauhan je tgk...
nak ajak abah, abah tak bg...kikikikikikik
 
 
last2 ke kolam ni jugak dier bertandang kan....takut la tu...
dorang ni sambil mandi, sambil makan...elok sgt la tu kan...
 
 dari kejauhan ibu ni snap gamba dorang sebab ibu kena jaga barang2 kat situ..elok la si abah je yg bawak dorang..take turn pulok...
 
 

 nampak tak si abah membuli anak2...di pancutnya air ke arah anak2 ni..haahhahaha
 
 


 
si abah tu mengikut je mana anak2 G kan, janji anak2 seronok...si adik ni punya la berani sungguh, tak mo org guide dier..tak mo berjalan sama2..nak sowang2 dier je...bahaya tau tak adik...tak kena ngan usia kamoo tahu...adoi..tak macam abg tu..asik ak berkepit sajoo...
 

muka org kelaparan...abg dier dah selamat tukar baju...
dier tak reti nak kuar dari kolam lagi....
ajak keluar marah...bila keluar, dier larik, nampak bola org lain, di rembatnya..pastu larikkan bola tu, menggekek dier gelakkan ibu dier kejar dier..adoi....

paka mithali...
bagus ni...give N take..sesama buat keje kan..
syawal tu dah pandai pakai baju sendiri....tp abah ni nak jugak pakaikan untuk anak2...TQ abah...
 


budak tak reti nak keluar dari kolam...dah settle sessi kejar mengejar dengan ibu...dier buat pulok sessi kejar mengejar ngan abah dier..menjerit2 abah dier panggil nama dier..hahhahahahha....

korang tgk...punya la susah nak pakaikan dier baju...meliuk lentok badan tu kan...
 
macam2 la kamoo ni adik..tak pe la janji kamoo ngan abg syawal N abah seronok, walaupun ibu penat, sakit2 badan, janji nampak kamoo semua gembira N senyum, itu dah memadai buat ibu ni tau...
 


11 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bestnya dia mandi

salwana nordin @ che'wa berkata...

alahaiiiii bestnya tgk anak2 mandi sambil main air kan :)


Zee Suhaini berkata...

best jugak sue kat sini..banyak menan..
selasa lepas cadang nak gi sini..sekali cari jalan tak jumpa..sampai bergaduh ngan laki dalam kete..hahaha bini ni baran tak bertempat..bongok
last2 gi dataran lagi sekali..

sonok dorang mandi..

Nurul berkata...

Nilah yang best tuk anak2... ^__^

Nad MamaZN berkata...

ala sue!
best ar tmpt ni
cam lg best dr dataran gemilang ;) (tu je pun yg slalu pegi, hehe)

adik kite xtau tmpt ni padahal dok putrajaya
cer kasi map sket, bleh tak?
bleh bantu org lain gak
hehe

Rizziela berkata...

boleh try bawa anak kat sini plak..selalunya kat P 8 tu ajer

Falsya berkata...

Seronoknye dak2 sweet tuh mandiiii..qisya jeles sbb xdpt mandi pool lagiiii..

Zura@Iwan berkata...

seronok anak2 mandi kolam kan
tk per ibu penat abah ada..
yg penting tgk2 dorang best cm ni..legaa kan..

dalila berkata...

amboiii...sonoknye budak be2 tu dapat mandi..

Nora Karim berkata...

wah.... seronoknya mandi manda!!!!

Mimi Azirah berkata...

Uittt bestnye nti nk bwh anak anak.mndi kt sini jugak la..