Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 April 2014

Bila Berdepan Dengan Omputih

 
 
Pagi tadi macam biasa G opis, dalam kete mesti bukak ERA.FM...aku mmg suke dengar era..so far la kan..lagi2 johara..mmg meroyan la aku dok dalam kete, gelak ngan 3 sengal macam aku ni haa...hahahahha...
 
 
sekali tajuk di pagi jumaat ni adalah bila berdepan dengan omputih...
 
kisah ray la si penyampai tu gagap, tak tau nak kata apa kat omputih bila dorang call minta booking hotel kat new zealand..hahahahha..kalo aku pon sama kan...sekali dorang call amir raja lawak sengal tu....dier pon citer la ada 1 hari dier dok lepak ngan kawna dier kat salah satu pantai kat kelate tu, sekali ada omputih tanya jalan N tanya pada amir ngan kawan dier..."do you speak english..???" kawan si amir ni kata"NO"...si amir sengal ni boleh kata "yes and more"...kakakkaka...dier nak cakap la boleh cakap sikit2..ahahhahah...sekali omputih tu tanya jalan, nganga kat situ..sekali boleh bantai kawan amir ni bagitau apa.."oo..i know...jauhs..."hahahhah..maksudnya jauhs tu jauh sangat.."S" tu kiter macam maksud jauh sgt la tu..hahahha...adoi giler sengal....
 
 
tu kisah dier..ni kisah aku...aku rasa aku tak penah share kat dalam blog ni...
 
 
ni cerita sebelom kawen..lagi sebulan nak kawen...aku G kursus kat kuantan bulan 5/2009..lama dah kan..nak masuk 5 tahun kan...kire ni 1st time aku naik flight..dapat pulok naik malaysia airlines...teruja la aku..kena bodohkan diri pon iya jugak ngan si jemah geng gosip ni...membodohkan aku sebab 1 st time naik flight kan..hahahhah....
 
sekali dah settle kursus aku, dari kuantan, sementara tunggu check in nak balik ke putrajaya pulok...aku nampak la ada sowang omputih ni, mak aiii pompuan , kurus melidi, dah tua dah, seksi la jugak..kikikiki, bawak bag panjat gunung tu, mak aiii laratnya dier..aku dok la gebang ngan si jemah ni...sekali ayat masin, rasa nak lempang si jemah ni..
"sekali dier pon nak balik ke KLIA, pastu dier duduk sebelah ko..padan muka ko.."
biadap punya org..hahahhah....mmg kena sedas ngan aku..hahhaha...sekali bila naik flight..alamak...maisn mulut minah ni, duduk sebelah aku...dier duduk sebelah tingkap..dah la amik port aku...adoi..padahal port dier, kerusi C...dier bantai ke hujung sekali..aku ngan jemah ni seat A dan B..adoii....
 
nak di jadikan cerita, aku egat dier tak tegur aku...bila pemugari ni datang bagi air milo sejuk kat aku...omputih ni dapat air oren N si jemah ni dapat pink guava...sekali boleh dier ciut bahu aku N tanya...
 
"miss...what this?????"
 
aku ni dah la gagap...aku tau la dier tanya apa kan....aku terus ngadap si jemah ni...
"weii beb, aku nak cakap pe  ngan omputih ni,....ni milo..takkan aku nak cakap milo lak..."
 
aku terus cakap ngan omputih tu..
"this milo.."
 
aku terus pandang jemah tu...dier boleh bantai gelak kuat2..hahahahha...
 
aku cakap la...
"ko pehal gelak2 kan aku...????????"
 
sekali dier kata..
"ye la..ko cakap dier milo...sini ada la milo..tempat dorang mana ada milo..."
 
sekali omputih tu cuit lagi aku...cakap ngan aku..
"what milo..???????"
 
sekali aku boleh bantai cakap ngan omputih tu...
"this hot chocolate.."
 
apa ke sengal hot chocolate..tu milo sejuk kot..bila masa jadi panas..hahahhaha..si jemah tu dah terbahak2 gelakkan aku.....aku terus pandang jemah tu...
"ko pehal...gelakkan aku...betoi la..."
 
dier boleh bantai kata aku...
"ko pehal..sah2 air ko sejuk..bila masa panas lak..."
 
 
adoiii serabut la aku..terus aku malas nak layan omputih tu, terus aku tidoq tutup muka ngan sweater..tau2 sampai KLIA dah..aku bangun...omputih tu boleh senyum kat aku lak...ko pehal..ko tau tak aku terkial-kial nak cakap ngan ko..hahahahha...
 
 
adoii...gelak aku bila kenangkan...tah apa2 tah....mmg kena belajar english ngan syawal lebey ni...
 
 
 
p/s : korang rasa sengal tak kawan ko ni...

10 ulasan:

Azura Aziz berkata...

hahaha..

Zee Suhaini berkata...

adoiii..tergelak jugak baca ni..hahaha..kadang kita panik sue..bkn tak tau nak jawab..

Nad MamaZN berkata...

hahaah...lawak la sue
gelak2 kite baca entry ni :D

xpe pengalaman tu :)

Nurzakiah Hanum berkata...

HAHAHA

Umi Nazrah berkata...

saya setuju ngan Zee Suhaini! bukannya tak tau. tapi kelu. gelabah. panik. semua ada. hehehhhee

Falsya berkata...

Hahahahaha..sengal sgt..dpt bayangkan situasi itu..ahahahahah..

Myra Jay berkata...

Hahaaa, adoi lawak la Sue :)
tp memang kadang kita jadi gabra abes lupa apa nak cakap :D

dalila berkata...

kikiki..klu aku, dh tentu2 aku larik dulu..

Cho Zila berkata...

biasalertu.. kitani bukanlah selalu b ercakap bahasa tukan.. nak kata tak tau bukanler jugak tapi dah terserempaktu memang terkujat...

Tanpa Nama berkata...

tu laa.. ngata lagi makcik saleh tu kang dah kena... HOT COKLET .. hahah aku ingat gile kisah tu.. sampai sudah tido kan diri kan kan kan.... asal ko tak up pic orang tu ????hahahah