Yang DiSaYAngi

Isnin, 7 April 2014

Jom G Saloon - Jazeerat El Rahah, Bangi

Salam Isnin kengkawan...ni semua cerita ahad 2 minggu lepas...gilo lama...hahahhahah...
terasa macam asik pening n rasa rimas rambut ni dah makin panjang...so amik keputusan setelah di timbang tara oleh en asbeen...dier pon benarkan binik dier ni potong rambut jugak..paras mana, pendek mana....tak buat keputusan lagi...tunggu la sampai saloon nanti...elok pulok en asbeen ngan syawal pon nak potong jugak...dorang potong kat presint 15...
 
aku G bangi sebab kat sini susah nak cari saloon kedai gunting rambut pompuan ni..kalo ada pon mahal...malas la aku kan....si izz tinggal ngan maktok dorang....
 
 kami dengan monopod kami...hahahhahah.....
 
abah n syawal g sesama yee..ibu ngan geng ibu la...
 
kami ke bangi ..kedai ni...
 
 
dier ada dua cawangan.,....1 di bangi, 1 lagi di skudai...
yang best kedai ni
 
"No Man Allowed"...
 
kikikiki...dari tangga kedai sampai ke tingkat atas tu penuh la gamba2 laki siap ada palang merah...tu maknanya kena paham la, tak leh masuk kan...muslimah kedai ni..baguih2....aku ngan si jemah ni...siap dok la kata dalam hati..
 
"jemah, mesti kedai ni yang potong rambut kiter muslimah bagai kan...."
 
 
alamak sekali masuk...tak seperti yg di sangka pon....mmg nampak stylelist yg kat kedai2 sebelom ni la....mmg rupa stylist la kan....
 

ni la peneman aku haa..TQ teman kawan mung ni....
 

ni la harga untuk setiap service..pada aku not bad, harga mampu milik...
so far service pon best dorang ni....yang tak leh blah aku ngan jemah je kuat gelak, bising gosip bagai....yg stylist sampai ke cashier ni, alahai cakap slow motion je...apa butir pon aku tak dengar..hahhahahha....

ini yang penting...baguih ni...tp mmg ada dier buat pon, elok lepas aku siap, aku dengar dier tanya kat customer sebelah aku tu...
"akak, sekarang dah masuk waktu solat zohor, akak nak solat dulu ke....sebab kiter akan rest 10min untuk waktu solat..."
 
 
baguih dorang ni....

 la kawasan dier....
sebelah sana tu ruang menunggu....
 
 
 
 ko egat jemah tak tau ko amik gamba haa..hahhahahha...
 
 
 
nak potong macam mana ni...kikikikiki..yg best semua produk yg dorang gunakan...
 
schwarzkopf
 
 
best kan....
 
akhrnya settle jugak...aku potong macam
 
macam halle berry..
 
dier kan suke potong rambut pendek...kire aku pon patern gini la...
nak tunjuk tak leh kan...kikikiki...
 
 
so pada yang mana berdekatan ni boleh la terjah kat sini...

 
 
 
 
dorang kire lagi dekat, dekat sangat ngan kedai kasih ibu kat bangi tu,..,...kat area situ haaa....
 
yang penting, nak G kena call dolu, buat appoitment, senang,...sebab dorang ni ramai customer menanti.....


13 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

mcm best

Fiza Rahman berkata...

Cantik rambut baru ☺

Falsya berkata...

Bestnye ade salon gini..kat area umah falsya xdok..;(((

Mama Vogue berkata...

Bestnya! Thanks sue, bg info detail sungguh..! Rambut pendek tu kaler cemtu gak ke?hihihihihi

Zee Suhaini berkata...

kerlazz potong cam halle berry..hihihi
sini pon payah nak carik kedai yang tak campor ngan laki..kena request la kalo nak..

YanIrfanZur berkata...

ala bestnya kedai salon rmbut cm ni
mmg payah nk dpt la kedai muslimah gini..

ak nk buka kedai salon muslimah gk le..hehe

Nad MamaZN berkata...

currlasss
cantek rambut sue :)
bagusnya ada kedai camni
kt klang payah noo nak jumpa huhu

IntaNBerliaN berkata...

wah bestnya... saya suka org main2 rambut saya ni.. buat ralik nak tertido..hahah

dalila berkata...

wahhh..cantiknye rambut baru..bestnye gi saloon..aku ni dh lama xmanjakan diri gi spa ke saloon ke..haihhh..

Mimi Azirah berkata...

Wah wah fesyen rambut baru nmpk

Ibu Lala berkata...

Akk teringin nak pg spa. Nak kasi urut satu badan. Tp yg kat groupun tu murah murah. Tapi jauh dr rumah.

Ibu Lala berkata...

Akk teringin nak pg spa. Nak kasi urut satu badan. Tp yg kat groupun tu murah murah. Tapi jauh dr rumah.

Mama Idlan Irsyad berkata...

masa dok bangi dl teringin la nak p situ, sb dekat kan.. tpsampai ke sudah, x singgah2.. takut mahal.. senior or junior tu apa sue.. ja ni kl gi suka cut, wash n blow..