Yang DiSaYAngi

Jumaat, 4 April 2014

Macam Nangka Busuk Daa

 
 
Salam Jumaat...
Arini agak moody sikit sebab badan ni rasa berat, tak sihat bagai kan...
 
aku rasa mungkin effect dr kejadian rabu petang tu kot...
 
al kisahnya....
 
hari rabu petang tu hujan selebat-lebat alam..alhamdulillah hujan rahmat di sebalik kejadian ni kan....so aku amik anak2 macam biasa di taska....sampai la kat lobi opis ni sementara tunggu en asbeen...anak2 ni main la kat lobi opis aku tu haa.....
 
kat situ jugak ada kaunter untuk JAGA@GUARD ni kan, siap ada TV untuk CCTV kan...
sekali aku dapat call dari en asbeen, mungkin nak kata dier da sampai la...yela hujan, aku duduk dalam lobi tu je la....tak kose la aku nak berbasahan kat luar tu kan...
 
elok aku dengan sebok nak amik HP dalam beg....si syawal, sebok la nak bercakap2 la....dengan si izz yg hyper tu..asik nak berlarik2 sampai ke liff sana....aku apa lagi..laju la jalan, berlarik kejarkan izz...risau la...budak kecik ni laju tak hengat tau...
 
 
ooo....MALANG TIDAK BERBAU....
 
 
elok je aku sampai kat izz, dengan HP di tangan sambil cakap  ngan en asbeen....sekali sampai je kat izz, terus grab iz.....kedebaaaaabbbbbb....
 
 
terlentang sudah aku jatuh...korang bayang la...aku jatuh tu sambil pegang izz...1 badan jatuh, mmg terentak kepala aku, badan aku, ngan pinggul aku sekali...sampai kaki terangakt ke atas...terselak bagai tu tak yah citer la...korang paham2 korang la...macam kiter terpijak kulit pisang, jatuhnya gitooo la....
 
 
ya allah...hanya allah swt tahu akan kesakitan yg di alami....sekali on call tu en asbeen tanya...
"nape...???????"
 
 
aku apa lagi...bising la...jatuh terlentang....
 
 
 
nasib jugak tak da org kat liff tu, aku terus G kat syawal, amik beg bagai..terus keluar..penangan izz dani aqlan...mmmmmm...aku nampak guard2 tu tgk aku semacam..muka dorang tgk aku macam nak kata..."akak....akak ok ke...????????"
 
gitooo la gamaknya jatuh tu...mmmmm...

balik umah aku dok la ngadu kat en asbeen...
"abang kuat tau saya terlentang...itu gaya kalo saya ni pregnant  la kan...mau gugur terus berdarah-darah kat situ haaa...sakitnya tuhan je yg tahu..."

en asbeen pon tak leh bantu apa2...nasib jugak la..dier boleh bantu dr segi kerja umah...
en asbeen mmg helpful...
 
so effect dier malam td baru rasa...N pagi ni terasa denyut2 N leher dah jadi robot dah akibat sakit..sakit ke, lenguh pon aku tak tau...yg aku tau, aku sakit, leher mcm x leh tampong kepala aku ni...adoiiii......
 
so mmg arini mmg moody je..serba serbi tak kena...mmmmmm

15 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

SABAR YA

mama tisya berkata...

alahai kalo jatuh mcm kita pijak kulit pisang tu mau sakit..nk2 tgh dukung izz kn..hrp cpt baik

Gieyana berkata...

Cfm sakit2 satu bdn..malamg x berbau beb..mmg cukup risau klau jatuh cmni..

eima berkata...

alahai kesiannye ko ...
bahaya sungguh .. seb baik la xde bucu ape2 ... mau pecah kepala ... jgn lari2 dah pas ni ... pakai kasut flat sudah ....risau haaiihhh

Falsya berkata...

Alahaiii jemahhhh..sakitnye kalau jatuh gitu..bile baca terus terasa kat kepala ngan pinggang nie haaaa..get well soon okayh..wat masa nie rehat dr lincah2..kalau x nnt qisya babap aunty soya..

Fiza Rahman berkata...

Dapat ku bayangkan jemah betapa sakitnya bila jatuh terlentang tu. Smoga cpt sembuh.

Nad MamaZN berkata...

aduhhh .. sakit tu sue..
bebila try bawak p berurut ek sue..
kasi kuat sket
moga cepat sembuh

Mama Vogue berkata...

Adoilaaa..tumpang rasa sakit sue.. moga cepat sembuh!

mekchu berkata...

mak jemah... kamoo ni kan.. len kali letak henfon tu.. dgn henfon, dgn dokong izz lagi... mana tak terlentang... abis skang cane?

nurfadilah suardi berkata...

Ya Allah ...sue,lain kali hati-hati tau.Jangan gopoh.Semoga sue cepat sembuh dan tak de sakit2 lg

Mimi Azirah berkata...

Ya Allah sue memg dpt bygkan la...baik sue pergi mengurut takut jd pape lak...

YanIrfanZur berkata...

malang tk berbau kan
ko berlari sbb risaukan izz tu
itulah pengorbanan sorang ibu
so ko dh gi mengurut tk?

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah.. siannya.. sambil saya baca entry ni sambil terbayang aksi sue tu

dalila berkata...

lahaii..skang ni dh ok ke sue?klu x ok lg pegi klinik ye..kite xtau kt dalam tu cmane..

Ibu Lala berkata...

Akk yg x jatuh ni sakit kaki gak belah kanan. Hr sabtu lepas dah smpai rumah tetiba je kaki belah kanan ni tegang dr pinggang sampai kaki. Nak mandi pun kena angkat kaki sebelah.