Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 April 2014

XTVT syawal di malam hari

Salam Jumaat yang barakah kengkawan..pagi ni aku nak bercerita kisah syawal malam tadi...mmm...alhamdulillah syawal sekarang ni mula berjinak2 sama homeschoolling kat rumah ni...tanpa di suruh, dier akan amik buku tu N mita aku warnakan untuk permulaan..lepas tu dier akan buat sendiri..untuk nombor dan huruf2 garisan putus2 tu ada kala dier buat..ada kala dier minta aku guide dier...ada kala dier yg suruh aku buat semua..hahahha...tp still ada minat gitoo, pada aku dah cukup mendatangkan kebanggaan aku pada dier...
 
 
ni baru leas mandi..time aku sebok dok lipat kain la , nak minta ajar bagai..lain di ajar, lain di buat, tak pe la..semuanya demimu wahai anak...
 
korang tgk tu, patutnya tempat kosong tu kena isi nombor selepas2 nombor yang tertera kan...kikikikiki...ni dier buat garisan dalam kotak putih tu, di warnakan kotak putih tu...macam2 la kamoo ni syawal..ibu ikutkan je sayang....
 
 
bila tiba di malam hari, lepas makan, adik pon dah tidoq..abah dier sebok tgk kartoon...sekali dier panjat meja komputer, dier amik tanah liat..minta aku playdoh ngan dier...mmmm..ibu kenyang syawal, makan banyak, ikutkan je la..
 
tgk la cara dier ni
tgk la hasil kerja si syawla yafiq ni..kikkkikikiki...
pandai pulok dir buat macam ni kan...
 
di buatnya tanha liat tu bulat2, lepas tu di cucuknya pensil kaler dier tu kat situ..adoi macam2 la gaya kamoo ni syawal...
 
sekali dier nampak water colour, terus minta nak mewarna...mmmm..jam waktu tu, dah menunjukkan 10.30pm..adoiiii dah malam abang syawal, nak tidoq dah ni..dier celik lagi nak buat XTVT ni...seronoknya la syawal ni...menconteng , kaler sana sini guna brusj, palete, kertas putih..macam2 syawal yafiq ni..
 
dekat meja tu ada semua pembelajaran..seronok syawal...bila tanya ni apa..ni apa..alhamdulillah dier dah banyak yg dier kenai...tomato di kata apple..kikikiki...jagung tu pandai pulok kata corn, sudu di kata spoon...alif, ba, ta pon pandai dah dier sebut,....
 
nampak ada org dah pandai buat peace yall kan..kikikikiki...sweet je
 
lepas bila tibe ibu dah mula mengantok, dier boleh bantai buat hal, mengamok, tantrum bagai..mmm..sabar wahai ibu, sabar wahai ibu..mmmm..en asbeen mmg take over izz je, aku yg uruskan syawal...membawak sampai minum susu sebelom tidoq N lastly sampai atas katil dier bawak kertas putih tu...sampai ke tidoq dier dok nak pegang kertas putih tu..mmm...esok la ye syawal kiter buat XTVT lagi ye..en asbeen tak la bising kat dier, sebab tau, benda yg dier mengamok nak buat tu, benda yg elok kan...

nampak kertas putih tu..mmm..macam2 la kamoo ni syawal...
 


8 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

RAJINYA DIA

Falsya berkata...

Yeayyyy!!!..syawal gud boy..layankan je la syawal nie ye ibu..mmg happy sgt tgk improvement syawal nie..;)

Zee Suhaini berkata...

bagus la tu sue..
dier pon dah tak ingat sangat nak main game..

Nad MamaZN berkata...

dia xpuas nak beraktiviti..
ye syawal?
malam ni leh tido lambat sbb esok cuti
malam ni syawal berkarya la selagi bleh k!
hehe

Azura Aziz berkata...

xpe sue.. pelan2.. nnt lama2 mesti dia akan seronok dgn aktiviti mcm tu..

lps ni sue boleh ajak syawal g kedai buku carikkan buku aktiviti utk dia. kalau boleh biar dia yg pilih sbb kt nk tgk minat dia mcm mana sbnrnya..

Iela Fazielah berkata...

BAGUS SYAWAL./..DAH BYK BUAT AKTIVITI..LENA BETUL DIA TIDO

Masya berkata...

Bnyk perubahan syawal skrg... Mmg kena sabar lyn kerenah dia.. Yg penting dia suka belajar

dalila berkata...

lahaii..sampai ke tdo dibwknye kertas tu..rajinnye nk buat..sue ko prasan x tanahliat yg syawal buat bulat2 tu same kaler ngan pansil kaler die..hihi..bijak2..