Yang DiSaYAngi

Rabu, 7 Mei 2014

Majlis Perhimpunan Bulanan KPM 05.05.2014 - ada koir la pulok

 Salam Rabu kengkawan...

ada yang merindu tak...lama jugak wei aku tak menjenguk blog kesayangan ni...tak salah aku last aku update entry 29.04.2014 - selesa lepas....mmmm...

BZ jugak aku...waktu update tu ke sana ke sini BZ dengan bengkel perjawatan bagai, dengan training koir last min ni..tetibe je timbul balik koir ni...setelah 8 bulan menyepi kan..tup2..nak pulok panggil #gengkoirkpm ni pulok kan..macam2...

dengan BZ nak balik kampong..semua benda berlaku minggu lepas...semalam aku baru masuk keje...tu pon juz BW korang...tak da entry baru..kikikikikiki...malas sikit..nak settlekan keje atas meja ni...so pagi ni agak lenggang sikit meja...so boleh la up entry kan....sebab banyak dah settle...

so cerita minggu lepas ni..N berakhir hari isnin aritu...
 
tetiba pulok ada training untuk koir ni kan..macam2...habis madu sepah di buang..alahai....tau pulok carik kami kan....tak pe la...demi minat, demi cikgu, ku turuti dan gagahi jua....walaupun pada hari kejadian aku cuti...tp semuanya demi #gengkoirkpm , demi minat, demi cikgu, aku gagahi...siap sanggup tu cakap ngan en asbeen balik dari kampong ari ahad yee...sebab isnin dah kena perform dah..ohhh..ayat retis ko..tak menahan kan...
 
 
nasib jugak la en asbeen ni memahami minat si isteri ni kan..kalo ikut hati tu, mau isnin tu baru gerak balik dari kampong kan..kikiki...dah la sebelom tu, ada masalah baju koir la, sana sini, org tak cukup..ye la last min panggil kan..aku dapat join training pon larik2 kejap dari bengkel..sebab date clash ngan  bengkel tu..terpaksa la...mmmm...nasib la boleh catch up semua pembelajaran..alhamdulillah....
 

 nampak nama aku kat bawak tu...no.25....
 
pagi tu aku kuar awal ngan jemah..anak2 en asbeen anta taska..sebab dier nak rehat sowang2 kat umah..hahahhaha..sebab dier pon coti....
 
 
oohhh..setelah si suraya selengge ni kuarkan "tongkat sakti" dier kan..mmg dalam toilet ngah dorang siap2 make up, aku la tukang slfie sana sini..aku ni last make up..sebab banyak amik gamba deme la...
 
 

macam nurse tak kami..hahhahaha..
 
lain kan dari baju sebelom ni...
sebelom ni pakai blazer...ni kali pakai baju koperat pulok...
 
ohhh suke gamba atas ni...semua selfie bersama tongkat sakti suraya...hahahhaha...sebab kat situ aku je bawak monopod..banyak2 org kan...semua sebok suruh aku kuarkan tongkat sakti ni...
 

after perform...semua dah balik...kami di kuarantin dolu..tunggu makan N brief dari pengurus n cikgu atas performence kami tad..juz nyanyi lagu negaraku N perkhidmatan awam...org kalo dengar lagu2 ni senang je...tp bila dengan cikgu, banyak la dier nak ubah kasi sowang sikit merasa part2, falseto, saprano, melody, harmony bagaikan...lagi2 lagu perkhidmatan awam...kalo negaraku tu mmg senang org dengar...tp nak nyanyi tu..mak aiii kena bulat sore..tp sore kuat, tak bunyi jerit, mau terberak jugak aku kat situ nyanyi kan...
 
 
nampak geng2 firaun kat belakang tu...hahahha..dengan pak maun, jibraun, malaun...smeua ada dorang...dorang2 ni semua selengge, sengal bagai...rasa nak tampa dorang lelaju..en abeen pon gelak je bila aku banyak citer pasai dorang yg otak gila, muka minta lempang ni
ni after briefing kat bilik mesca...kikikiki...
tu la cikgu kami..ada sowang lagi cikgu, kami panggil cikgu kecik..kikikiki...tp cikgu2 ni adohai sore kasi bikin cair wooo dengar...rasa nak lempang je dorang lelaju, asal sedap sangat sore tu..hahahhha...
 
ni la #gengkoirkpm ...ni baru sikit...ada lagi....tak datang, tak cukup...nanti ada lagi...kiter kumpul reramai ye....tak salah dalam 30++ jugak la kami semua ni...
 
oo..suke kali ni pakai suar tau...rasa macam bergaya je..hahahhahah...
 
yang best...dapat pujian N thumb up dari KSU, DATO MADINAH...terbaik la....dato pon senyum je bila kami perform...muka bangga wooo....suke...
 
 

 ni la #gengmelodykoirkpm ni...dorang  la selengge, dorang la sengal, dorang la senget..tak padan dah berusia, tak padan dengan maka2 org...yg sebelah tu bukan mak org, tu anak org..hahahhaha....mmg asik bergelak je la kejenya..hahhahahah....
 
 
mmg fun la kali ni..insyallah #gengkoirkpm akan di teruskan...insyallah...


7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

semua nampak happy :)

Z.u.r.a and I.w.a.n berkata...

bestnya..
dpt pakai baju seragam cm ni..
ak suka sgt tgk org pakai bj seragam
nk keja gomen tk dapat dh..huhu

sora ko sure sedap kan suraya..hehe

Nad MamaZN berkata...

bestnya! seronok tgk kawan2 hepi ;)

Falsya berkata...

retis sgt3 u'ollsss...hehe

dalila berkata...

wahhh..suraya dh kembali beraksi..tahniah..harap lps ni khidmat korg diperlukan lagi..xmo majuk2 lg ok?

lizz berkata...

Wah mmg seronok dapat berkoir ginih..kemain ceria sue...

Mimi Azirah berkata...

Wahhhh aktif btul sue dlm koir ye