Yang DiSaYAngi

Selasa, 27 Mei 2014

Percutian Tidak Disangka - PD (TQ JEMAH)

Kisah sabtu lepas...yang tak di sangka-sangka tau...
sabtu lepas si jemah geng gosip aku ni call suruh aku bagi suggestion kat dier, nak bawak siapa G bercuti kat PD...sebab dier kata adik2 dier semua ada hal..mak dier lak G kenduri....so ada la selected  2,3 nama...yang pasti bukan nama aku la..hahahhah...susah kot kalo PK anak2 lagi nak angkut kan....

bila dah letak phone...sekali aku dok terfikir..
"ok gak kalo aku join dier G sana kan..aku pon dah lama tak bercuti...aku angkut la anak2..."

so aku call balik tanya ngan dier...belom aku bagi suggestion dier dah bagi jawapan..natam mung jemah...tahu je apa yg scan kat otak aku kan...hahhahahah....terus aku kata...aku nak call en asbeen jap...macam mana...bila aku dah call tu...sekali en asbeen kata macam nak ikut..hahahhah..padahal apartment satu bilik je....aku tanya balik, jemah on je kalo en asbeen nak ikut...sebab dorang pon mmg baik N selesa antara satu sama lain kan...so ok la kan...

jam 1.30gerak dari putrajaya...
en asbeen senyum je nak G holiday tetibe ni kan..sebab dah lama snagat tak bercuti kan..last 2011 kat melaka sana...lepas tu mana ada dah...katanya..
"suke la awak erk, seronok nak bercuti.."

yalo...org giler je tak syiok cuti woooo..hahhahaha....


jom mulakan perjalanan kiter...si jemah tu naik kete dier..kami naik kete kami..yahooo....
sekali jammed kat nilai seremban tu..adoiii....nasib jugak syawal tidoq kan...izz je lebey kaco mak pak dier ni...

akhirnya sampai jua....yeeayyyy....
sampai2 jemah check in dolu...

aku cakap ngan jemah tu..
"aku nak check in kat dalam FB ni..konon stay kat grand lexis...bior la tak mampu duduk situ..jangan mmg dah sampai PD n mampu check in dalam FB sajork....hahahhaha"

dier..pon giler macam aku..lagi la thumb up kat aku kan..hahhahahha...mana mampu wei nak duduk sana....ada rezeki, ada la kan....duduk je la rumah peranginan persekutuan BPH ni...so far ok gak...


Puteri Beach Resort....dolu namanya Hotel Permaisuri..dah tukaq management kan.....BPH ada 2 blok....blok lama sebelah kiri sana...ni aku duduk blok baru...so far ok..nampak kemas, teratur je....yang penting murah..kikikiki..satu malam RM88...


ni kawasan tuang tamu....

ni la bilik dier..mmg beso giler weiii...puas rasa tgk beso giler ruang bilik tu....

ni toilet yang bersih N besar..aku suke...suke...



tgk la muka syawal yang naughty tu kan....gigit jugak hidung baru tau....


syawal yang selama ni takut nak mandi pool..makin beso, makin banyak akal dier..seronok dier bila nampak pool ni...nampak macam budak2 lain yang excited bila nampak pool....

nak di jadikan kisah..aku ngan jemah G la bawak anak2 mandi kat pool...en asbeen nak rehat kat apartment dolu N solat sekali...lepas tu baru en asbeen turun..sementara tunggu en asbeen turun tu, mmg main je ngan dorang ni...punyer la seronok syawal N izz mandi kolam kan....

sampai en asbeen datang N jaga dorang..N aku cakap la ngan en asbeen aku ngan jemah nak berenang kat kolam dewasa tu..kolam dewasa tu mmg dalam tau...aku G la..aku tak sangka syawal ikut...sekali dier dah terjun...tp sempat paut kat tebing kolam tu..laju aku berenang selamatkan dier..mmmm/....adoiii cuak aku ngan syawal ni..terus aku mandi kat kolam budak yang sememangnya penuh ngan mak pak N budak...adoiii syawal jgn cuakkan ibu ok...

puas mandi...naik atas..tukaq baju....main2..punyer la seronok dorang ni main2 kan...korang tgk la izz ni...

nampak..ada je kan..muka banyak akal ni...

kejap2 masuk bilik nak tgk upin ipin ni..mmm..sabo je la...

sekali si jemah tu nak balik..katanya ada hal urent,,dier suruh aku check out esok...adoiii dah aku rasa macam percutian aku lak...adoiii ralat aku ngan jemah ni tau...jemah ni kata dier lagi ralat kalo dier tak hantar barang tu kat makcik dier yg nak balik kelantan malam tu jugak...mmmmm..mmg serius aku ralat sungguh,,tp jemah tu rilex je cakap..
"ala lex rrr ko check out je esok.."


mmmm//padahal dier nk  cuti tu kan...TQ jemah..sesangat....

di kala ini..jam menujukkan 10.00pagi...di pagi ahad tu,,,,izz yang tak penah2 bangun lewat...sedap ni haa..tidoq sampai jam 9.15am..abang dier  bangun jam 10.00am..tu pon kena selak langsir baru nak bangun...matahari masuk dalam bilik, baru nak bangun kan...sedap je tidoq syawal...lena kan...sejuk bagai kan...mmg malam tu memasing tidoq lena giler..izz pon tak mencarik aku malam tu..


B4 check out..kasi gamba kenangan sikit....
ooohhh suke ngan my little family ni tau...
alhamdulillah bahagia rasa...terima kasih ALLAH SWT....


wajah kesayangan hamba yang buat aku rasa sangat2 memerlukan mereka tau....

TQ jemah sebab merealisasikan percutian tak di sangka ni kan..aku ngan en asbeen mmg teringin nak bercuti..tp kena paham jugak la...kewangan ni kadang2 memerlukan ke arah lain kan...tapi tak pe la...alhamdulillah dapat jugak bercuti....

p/s : nak study jap la...

10 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

rezki x disangka namanya tu
alhamdulillah :)
best dpt kawan yg best mcm jemah
yg tak berkira, yg ada masa susah n senang
cewah!

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah...rezeki.

::NureeN:: berkata...

sronoknya....
mmg senyum smpi ketelinga la kalu nureen
rezqi kan...
anak2 hepi yg paling utama kan :)

Ibu Lala berkata...

Suke kalau bab jalan jalan ni. Tp en hubby akk x suke pg pd. bln 8 ni plan nak jalan jalan pi johor. Jom saing.

dalila berkata...

best kan sana..bilik BESARRR..pool pun BESARRR..aku penah pegi bape thn lps..in sha Allah bln dpn dapat pegi lg..family day ofis aku plak..hikhik

Tanpa Nama berkata...

nasi penyek wong solo 1.... kasi bungkus... bulan depan punya gaji sebelum posa.. jangan kasi time posa lak... hahahahah

eima berkata...

eahhhh aku pun suka PD ....
ko terer berenang ek .. semua mende ko terer wei bab sukan ni

Falsya berkata...

Ini rezeki namanye jemah..alhamdulillah..hehehe..

Mimi Azirah berkata...

Wah bestnye cuti kt pd....mimie nih x kisah pun sbb memg dh duk pd..hahaha

IntaNBerliaN berkata...

wah best tu... rezeki :)