Yang DiSaYAngi

Khamis, 8 Mei 2014

Perkembangan Izz Dani Aqlan Di kala Ini

Salam Khamis kengkawan...
 
pagi ni nak bercerita tentang budak tecik yang makin banyak la akal dier..sampai aku terasa menjaga si tecik ni, bagaikan menjaga 2 org kanak2 tau...hahahhahah...kelakar kan...punya la lasak, tak di tambah dengan aktif bagai...tak dapat buat gini, dier buatnya kat tempat lain gini2 pulok..adoi...macam2 la akal kamoo ni izz...elok sangat la dengan nama kamoo tu kan...izz dani aqlan...kekuatan dekat kebijakkan...mmg terlebey kuat, terlebey bijak...
 
balik johor last week...mmg penat la nenek tokwan melayan dier kan...macam2 la...bangun je tidoq, cari tokwan...bangun je, tokwan yang di ingat dolu...untung la ibu ngan abah dah turun takhta jadi no.2,3 pulok kan...
 
 
 
mana aku tak kata dier banyak akal...
budak tak penah merasa naik walker ko..seklai bila dier nampak walker sepupu dier terselit di sebalik rak, di minta sesape yg ada kat situ minta tolong kuarkan N dier sebok la panjat naik sendiri...pastu belakon minta simpati, nak kuar dari walker...dah kuar, sebok la naik balik..mendera org namanya izz..hahhahah....gaya naik walker tu serupa berjalan..hahhahah/....mmg nampak la izz ni jakon kejap naik walker kan..tak penah merasa katanya..hahahhaha...

budak ni dah 2,3 hari tak mo makan nasi...asik makan lauk je, ayam la, ikan la, semua di bantai...kasi nasi, terus geleng tak mo..adoi....
 
yang seronok dier sekarang ni dah pandai main sendiri...ada 2,3 perkataan yg kuar dari mulut dier...contohnya
 
"abah...tarrr..(tunjuk star shape kat abah dier)"
 
atau pun yang ni...
 
"abah ....bird"
 
untung la abah je yg di sebut...syawal dolu pon mula panggil abah tu..mmg 2,3 tahun lagi la aku dengar izz panggil aku ibu...pon pandai demand..nak minta apa2.."kak..kak"....nak kata bukak...kalo nak pon dah pandai dah sebut....yang best tu...dah adi rutin kalo dier nak BF ngan aku...aku akan tanya kat dier..
"sape nak nen, angkat tangan?????"
 
terus angkat tangan sambil senyum...sekarang tak lagi dah..tak sempat aku tanya...terus angkat...muka senyum sambil yeeayyyy..hahahhaha....dah set dalam mind ye dik...macam2 kamoo ni...
 
waktu umur dier...syawal belom pandai buat apa yang dier dah pandai buat di kala umur sedang meningkat naik ni....time jammed balik dari kampong tu...agaknya bosan lama sangat dalam kete...di panjatnya dari seat belakang membawa ke seat depan, pastu di gelongsorkan badan dier ke depan...adoi dik, kamoo ni panjang akal kan....dah pandai main ngan abang dier...abang dier suke panggild ier scary monster..hahhahah...adoi..mana taknya sebab dier abang dier elok2 susun kete panjang2, cantik2, dier boelh datang dari jauh, macam bonzer...terus rempuh semua kete2 abang dier,...mana abang dier tak bising..mmmmmm
 
 
p/s : terasa cepat masa berlalu...


6 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

biasa gitu la.. sbb dia dh ada abg, dia perati la apa abg dia buat..pastu dia follow kadang tu terlebih. beza dgn yg sulung. takde sape yg dorg nak ikut. sama mcm zakwan ngan nayli ni la..nayli plak yg terlebih bijak n berani

Nurzakiah Hanum berkata...

ala cutenya dia

Falsya berkata...

Aloh aloh dak suweet nie..diet ke makan lauk jer tuh..hehehee..

Nora Karim berkata...

hehehe comei izz... bonzer tecik... si abg confirm bengang... hahaha

Myra Jay berkata...

Hheeee... penyeri rumahtangga dengan keletah anak2 kan :D

Mimi Azirah berkata...

Hahaha...tak.menahan siap tny sape nak nen...adehh