Yang DiSaYAngi

Isnin, 12 Mei 2014

Program Kecergasan Jalan Ria 1Murid1Sukan KPM

Cerita Sabtu Lepas...
last aku join program ni 2 tahun yang lepas 10.07.2012
waktu tu, tengah sarat jugak la pregnantkan izz...
 
alhamdulillah tahun ni aku dapat join lagi...tp kali ni bukan senamrobik...tp lebey kepada jalan ria 1 murid 1 sukan...tp tema ttp sama....
alhamdulillah en asbeen mmg benarkan aku join segala event gini, sebab dier tau binik dier mmg suke dengan XTVT gini...
 
 rasmikan kasut mak...kikikiki...menantu kesayangan dier beli kat dier..aku lak yg rasmi..maap mak...sebab yaa dah tak da sangat sport shoe ni...abis di lenjan dek futsal aritu...takkan nak pakai kasut futsal lak kan..cantikkan kasut mak aku...elok la sama saiz..hahahhahah...sekali suar dier aku rembat tau...sebab sama saiz..apa salahnya sharing is caring kan...
 
pagi tu B4 TPM datang..kami ada sessi senamrobik dolu..alhamdulillah berpeluh jugak aku pagi tu...
 
tak lama lepas tu TPM datang dengan semua bos2 besaq aku ni....
 
yang baju oren ni semua ikon sukan negara...time ni si sazali juara bina badan malaysia tu tak sampai lagi...dier sampai je elok la duduk depan aku..terus badan dier menghalang pemandangan aku di hadapan..hahhahaha....juz kidding tau...
 

kalo bukan ngan jemah ni, ngan sapa lagi kan aku nak G...dier je la sahabat yg bengong2 suke ngan benda2 macam ni, sama ngan aku...
 
yang pakai tudung merah ni opismate aku jugak...pon suke dengan XTVT sport gini...
aku baru tahu dier junior aku waktu sekolah kat SMT(ERT) setapak dolu....tp dier budak solek...budak outsider, so idok la kenai sangat kan...
 
 
elok je TPM merasmikan acara jalan ria 1murid1sukan tu, sajo la selfie...sekali datang pulok minah senget si akak ni...datang kata..
"weii..ko amik sekali lagi..td akak tak da..."
 
alamak kak nad ni..bikin rrr sebok je cikgu sowang ni tau...dolu akak nisama opis ngan aku...bila dapat cikgu ni bertukar la dier ke sekolah presint 9 tu...alhdmulillah still keep in touch ngan akak ni...
menggong2 pon macam aku jugak...
dah kena selfie balik...dah la ramai org kat depan belakang ni...nak jugak menyempit kan...hahhahah...yg pegang kipas tu la kak misnadiah...
cikgu yg senget...
 
org lain sekali ngan TPM jalan jauhtu sampai PICC..aku sampai kat jambatan nak ke PICC aku dah patah balik..hahahhah...tadi jalan...nak patah balik baru jogging...terasa la sikit peluh menjejeh2 kuar kan...basah jugak la baju aku bila dah sampai kat garisan penamat tu kan....
 
sekali tgk ramai yg tak sampai lagi..mmg la , aku cross back...hhahhahahha...sekali dari kejauhan aku nampak je hijau-hijauan tu....

nampak la milo van ni..adoi...sejuk je mata menadang...elok pulok redup je pagi tu...terus la aku berlarik kejor milo van ni, nak jadi org pertama minum...hahahhahah...sampai 4 cawan ko kami2 ni minum....mmmm...lepas aku, aku, lepas tu aku...aku jugak..hahahahha...dah naik kenai abg milo tu ngan aku n jemah tu tau....
 
teringat sungguh zaman aku milovan ni dolu...
 
settle je tu kami pon singgah2 la kat semua booth yg ada kat situ...
 
 ni booth milo...
ada la game macam2 kan...join la gak...dapat la button badge 2 pcs...jadi la...
 
 
 ni booth untuk kelab doktor muda...
si jemah ni meyebok nak ukur tinggi n berat kat situ..doktor2 muda cilik tu dah malu2 je jemah tu beratoq..ko egat ko muda lagi..hahhahah....
 
 
 haaa...nampak doktor muda tu....
semangat ko bergambo...
excited kalah bebudak kat situ...
 
lepas tu tgk aturcara ada pertandingan senamrobik untuk kanak2...suke la bebudak ni senamrobik...macam2 formasi ada..mmg kompom la menang...cumil2 lak tu, sampai make up bagai...
 

 
 
aku suke dengan bebudak sekolah SRK presint 14(1) ni..mmg best dorang senamrobik tau...
siap bergamba aku dengan dorang ni....
 
kire balik tu mmg fun la program ni...
 
p/s : TQ pada kengkawan yg komen untuk entry tadi..alhamdulillah suraya masih suraya yang dolu...


6 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Elok pulak sepadan kasut mak dengan kaki ko tu suraya.. jgn dilenjan sampai lunyai udah lah ye ehe :)

Nurzakiah Hanum berkata...

xtvt sehat

eB berkata...

gambar stokin tuh zleh thn. sgt cara okeh... lioke3...
eB x boleh nk berceloteh lagi la yunk... takdok feel...
dok sedih gambor ilang. hu3

Mimi Azirah berkata...

Bestnye....bumaa maan lg gaya minum milo tuh

lieyalatif berkata...

sue! tu sekolah anak aku tu sue...heheheheeh

wey ko mmg rajin join aktiviti kecergesan mcm ni kan...pergi gym rajin.... futsal rajin...kagum aku.... aku ? bab diet mkn no 1 tapi bab exercise mmg aku lemau ...adoiiii....

Nad MamaZN berkata...

milo van tu...! menggamit kenangan!