Yang DiSaYAngi

Khamis, 8 Mei 2014

Rutin Syawal Di pagi Hari

 
 Kisah syawal yafiq di pagi hari....
setiap kali dier nampak semua org dah siap sedia nak keluar...mesti akan menjadi rutin syawal di pagi hari...
keluarkan semua kasut2 yang diperlukan N susun kat luar, senang ibu abahh, izz, n dier sendiri nak pakai...siap letak beg dier N adik dier kat depan pintu..semuanya untuk memudahkan keje ibu abah dier di pagi hari....
 
benda ni menjadi rutinya pabila abah dier rajin minta tolong dier keluarkan kasut N amik semua beg2 letak kat depan pintu...so agaknya dier dah set dalam mind dier..tu yg tanpa di suruh dier buat tu...tp kadang terlupa jugak....kena suuh jugak, tp mesti ibu atau abah yg suruh tu, lepas selesai, mesti cakap ni kat dier...
"terima kasih syawal, tolong ibu abah...'
 
kalo tak cakap..mau muncung...pastu mula dier nk buat hal kan...
tunggu dier cakap..."sama2",...baru ok..hahhahahha..s.weet je abang tecik cumil ni kan....
syawal jugak kuat mengadu kat ibu atau abah dier bila adik dier buat hal...kalo adik dier nangis, tak dapatkan sesuatu atau merajuk ke hape...mesti akan kuar ni dari mulut dier...
"ibu...nengok(tengok) adik..."
 
alahai...sweetnya...tp bila aku kata...
"awal..sayang adik N say sowi..."
 
dier mesti akan say sowi kat adik N kiss adik...benda tu kire dier dah set dalam mind dier..kire minta maaf ngan org mesti cakap N kiss,,,kikikiki....sweet je....terus adik dier berenti nangis n merajuk n main balik semual, sambil gelak2...belakon sajork kan kamoo ni dik....
 
p/s : nikmatnya menjadi seorang ibu..tak terkata...nilai kenikmatan ini...


14 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

family yang bahagia haha

Falsya berkata...

Syawal gud boy..;)))))

Zee Suhaini berkata...

alahai syawal..rajin yer tolong ibu..
siap bersusun tu..senang nanti nak kuar sauk jer..

Nora Karim berkata...

alololo comeinya syawal.... baik dan rajin budakya ni...ehehe

lieyalatif berkata...

alahai terharu lieya bace sue...syawal mmg budak baik...die matured dari umur die....mmg jadi budak baik ni nanti...maksud lieya behave jek tak mcm budak lelaki baya2 die tu.....

::NureeN:: berkata...

bag yg ada susu botol tu bag syamwal ker hehehe.....
mana tudung botolnya? adik ambik yerr??
sweetkan.. anak2 membesar dpn mata, kita nmpk perkembangannyerr...

Fiza Rahman berkata...

Bagusnya syawal. Rajin plak tu.

Myra Jay berkata...

Aalahai suwitnya kamu Syawal...
Dah nampak ciri2 abg yang penyayang :D

Iela Fazielah berkata...

bagusla syawal... mmg untie puji....setia dia buat keje... anak laki rajin menolong ni satu anugerah...

Nad MamaZN berkata...

syawal good boy!
rindu syawal!

Azura Aziz berkata...

alahai comeynya Syawal..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Salam ukhuwah Su,

Good boy betul Syawal tu.. pastu penyayang pulak kat adiknya.. :)

akak follow #390 jemputlah ke blog kecik akak ye :)

Mimi Azirah berkata...

Baguanya syawal...cantik tersusun aje kasut kasut tuh..

eima berkata...

Waaahhh rajin syawal.....pandai hang ajar ank....izz.tu kemain manja tgu ibu bg adik lg sorg ....haaa