Yang DiSaYAngi

Rabu, 14 Mei 2014

Sepetang Bersama Mereka

Masih lagi cerita minggu lepas...lepas aku settle join program kecergasan tu...
aku boleh bantai mengeroh balik umah bila dah settle semua tu...
 
tak lama bila bangun tu...mak aku baru balik dari kenduri..sekali dier cakap akak aku dari penang nak mai...alamak mmg melompat la aku..aku mmg suke melayan anak2 sedara aku ni...dah besaq2 dorang ni..last dorang datang tahun 2010...waktu aku baru lepas berslainkan syawal..lama kan dorang tak datang..dorang pon tau dorang lama tak mai sini kan...
 
bila dah datang tu seronok la syawal, ada yg nak melayan dier sana sini, kuat gado ngan danish anak bongsu akak aku ye jugak...
 
petang ahad tu dorang tuntut nak G mandi kolam...hhahahhahah..jom la kiter G kat tempat tak berbayar yee..mana lagi..sebelah kementerian wilayah tu la...situ port tak ramai sangat berbanding kat dataran gemilang sana nun....
 
sampai je menjerit2 dorang..syawal bila tgk akak2 sepupu dier menjerit...dier pon sama la sekali join memekak dalam kete kan...
 
korang tgk la..
si syawal tu kan..kalo datang ngan aku N en asbeen N izz...main dekat2 je ngan kami ni...tp ada kakak2 sepupu dier, alamak mandi jauh nun sana..tak nampak batang hidung dah...main tak hengat donia..korang tgk la...

budak kecik yg tak reti nak duduk diam N tak suke ada org guide dier...nak jalan sendiri je..jatuh bangun pon nak sendiri...bajet berdikari la tu ye adik izz....
 
punya la seronok main air pancut ni kan
 

seronok tgk keseronokkan dorang ni kan....
 

 
nasib jugak la en asbeen ni bijak G goreng kepok bawak makan..asik berulang je dorang kuar masuk kolam sambil makna kepok kan...suke korang kan...korang tgk, spenda je syawal pakai...lantak la...anggap la swimming suit dier...hahahhahahhah...elok la aku bawak kuar tongkat sakti...mmg bersakti la dorang pose depan kamera aku kan...
 
 

kak chik ni tak menahan..perasan tak muka dier, pose sengal pon macam mak ndak dier jugak..mmg best la ngan kak chik ni..orang tgk la muka2 dier...
 

selfie wit en asbeen N izz..lapo bebenor ni....lama berendam dalam kolam, nampak makanan je terus muka tak pandang lain dah..kebuloq dah tgk tu..hahhahah...syawal entah mana hala dah..hahahhahha..main tak hengat...
 

last but not least...
 
my family...tgk la muka en asbeen ..macam di kelilinggi dengan anak2 betoi je kan...hahhahahha...gini la gamaknya kalo ada anak 4,5 org kan..hahhhahahahha....
 


14 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

hepi sokmo keluarga suraya nih..
syok ler bebudak main air..

sue, semalam zee pon nak try gi sini..sampai ke sudah sesat..tanya kat kat menara pjh pon dier tak tahu..adoiiii..biler ntah nak sampai..cer bagi direction jalan skit..kalo rajin wat map..muahahaha..

Falsya berkata...

Vavavavva..seronoknyeeeee masing2..;)))

Nurzakiah Hanum berkata...

wah seronoknya mandi2

dalila berkata...

ms tgk gmbr ni kat ig puas ala pkir kt mn la ni..lahaiii..ade gmbr byk br prasan kt cni rupenye..haha..

lieyalatif berkata...

seronok la sue...si syawal pun hepi laa dpt geng...sure kecoh kan...

eh lieya puns elalu gi pool kat depan pjh ni sbb best tak ramai org...tapi skrang dah lame tak pi sejak2 miamija join swimming class so dieorg dah ade port swimming kat tempat lain....

::NureeN:: berkata...

bestnyerrr... meriah
png skrg dh kerap hujan.. so jarang bwk g pool... masa pon x der skrg ni huhuuu

Amanda Suria berkata...

anak2 kalau dah jumpa air memang la diorang seronok kan....sabar je la tgok aksi2 diorang..mcm kita plak..kalau dah join..mmg x ingat dunia..sesekali kot kan..

Nad MamaZN berkata...

meriah ngan famili sue je ni hehe.. bestnya, seronok!

Gieyana berkata...

Beb..lama x be nih! Rindunyaaa...bestnyer mndi2..:)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Memang seronok lah berendam tu suraya.. pastu lapor... makan .. pastu berendam balik.. hahaha :)

msredcheesecake berkata...

budak mana suka kalau di kontrol2 lebih2 lagi tengah main...hhee

Masya berkata...

seronok memasing dapat berendam.. sesekali berkumpul terasa meriah sgtkan...

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya.

Mimi Azirah berkata...

Kemain seronok diorang nih