Yang DiSaYAngi

Selasa, 24 Jun 2014

1st Time Syawal N Izz Mandi Sungai


Maaf kalo korang tgk entry kali ni , mmg sangat2 banyak gamba dalam entry ni..mmg banyak..jangan la muak muntah bagai dalam entry ni ye..nak muntah, muntah kat luar tau..hahahahh...

sebab ni adalah kali pertama, kire 1st experince  buat syawal n izz mandi sungai tau...

alkisahnya geng bas sekolah en asbeen...geng2 opis dier laada plan nak picnic2 mandi sungai la...ni kire nak celebrate untuk opismate dier jugak akan cuti tanpa gaji 3 -5tahun sebab ikut pasangan keluar negara.laki opismate en asbeen ni kena keje luar negara dalam 3-5 tahun...si dier amik la cuti tanpa gaji menikut pasangan ni kan...so anak dier pon tak salah last kat sekolah putrajaya ni..lepas ni international school la kat pakistan sana kan....

kami gerak jam 8.00am..sampai sana jam 9.30am...sampai2...lepak2 kemas port semua....org pertama yang masuk..korang rasa siapa....siapa la...si tecik excited terlebey tu la..izz dani aqlan...punya la excited kan...kikikikiki....last2 apa jadi kat dier..nanti aku citer...


ni budak yang semangat nak mandi...
sebok la dok cakap....
"ibu mandi sungai..."

sebelom tu aku tanya...
"syawal..kiter nak G mana...??????????"

tak jawab...bila aku tanya soalan kat abah dier....baru la dier cakap...
"kiter mandi sungai..."

pandai syawal....dier je jiwa kental ko..mandi pakai spenda bola2 sajork..tak sejuk langsung muka...mmmmm..semangat mandi...

ni anak opismate en asbeen...opismate dier pon..mmg aku kenai semuanya..N kebanyakkan mmg kawan ngan aku jugak...dalam unit en asbeen tu...en asbeen ngan boss dier je laki..hahahhahah.... 
ni la budak seksi bajet kental tu...punya la seronok mandi kan...15x naik, makan, 15x turun, mandi sungai ..tu je la keje dier...
org lain mandi semua pakai baju..dier je rilex..hahahhahah...sebab syawal tak suke baju melekat2 kat badan dier....

ni anak2 opismate en asbeen...dah besar2 dah deme...

haaa.....atira pon nak gak menyelit yee...


asik muka dorang...mana muka budak tecik yg semangat org pertama turun tu....diernya....

dah selamat beradu dah..layan je tidoq tepi sungai kan dik....org lain sebok mandi..kamo tidoq..lama gak tidoq...org dah nak abis mandi, baru dier bangun...hahahhahahhah....macam2 la kamoo ni dik


haa...korang tgk la dua beranak ni...punya seronok man berdua kan///

eh...eh...syawal...kamoo pon dah pandai menyelit macam ibu kan....
cer la bagi peluang kat ibu selfie jap//hahhahahhaha....


pon ada gak...pantang nampak...nasib la hp ibu kamoo ni kalis air....slamber kamoo celup hp ibu sama monopod kan...

tu dah siap2 nak belayar la tu....

haa..kan aku kata...korang tgk...semua pakat dok gelakkan en asbeen tu....macam2 la...nampak yang dier lagi excited dari anak kan....



aku pon tak mo kalah...nak jugak kan...hahahhahha..mana boleh abah je..ibu nak gak kan....amik peluang, sementara izz tidoq ni...

cubaan untuk selfie..mmg ikut ibu kan....
syawal ni naik sebab nak makan je..lepas tu turun balik..naik turun, naik turun..tu je la keje dier...tak beku langsung...seronok mandi kan/....

sorang2 pon jadi kan.....


tubuat apa tu abah ngan syawal N anak kawan en asbeen tu...
seronok korang main gelongsor kan.....

tetibe ada tangan merayap...eh...eh...si kecik ni dah bangun la...elok pulok bangun tu, kasi BF sedas....boleh dier pon nak mengikut abag dier selfie...

korang tgk la..peuh ngan gamba dier je....



opppppssss...ibu sakat kamoo kan....

mmg dier selfie...ibu je tukang pegang monopod....
untung la kamoo izz...kikiki....

mmg betoi2 have fun la aritu...mmg elok, makan semua cukup, abis..tu yg penting....insyallah ada lagi kiter buat lagi yeee....

balik je, semua menbongkang...syawal dalam kete lagi dah selamat beradu tau....

10 ulasan:

salwana nordin @ che'wa berkata...

cuaca panas ni mmg syok berendam kan!

eima berkata...

aku dah lama tak mandi sungai .... tp budak mesti suka .... aku tatahan wei nagn sejuk2 gitu

Nad MamaZN berkata...

sue..! jom jom kite p reramai nak?
zakwannayli xpenah merasa mandi sungai ni hehe

::NureeN:: berkata...

mmg sronok la dpt berendam air sungai.. sejuk plak tue...
adik smpi terlena yerr

fazilzura berkata...

syok ooooooooooooooo dpt mandi sungai sekali sekala ..
umh aku dkt jgk ngn congkak tu .. tp dh lama x pi terjun sungai .

kitrg kalau pi , siap berbbq bagai .. cz lps mandi sure kebuluqqq

Hayani Nor berkata...

Assalamualaikum. Jemput singgah di blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info supplement keluaran Shaklee

Falsya berkata...

Mmg kental laaaa abe syawalllll..aunty sya respect la mandi sungai mcm mandi pool..hahaha..

Nie mcm abah ngan ibu je yg sonok nieeee..ahahahah..

Zee Suhaini berkata...

dengan cuaca skang nih memang best sangat la dapat mandi sungai..
kemain kan abg syawal..

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Dah lama tak mandi sungai.

IntaNBerliaN berkata...

wah bestnya sue... teruja plak saya tgk... alisha n aqilah pun xmandi sungai lg