Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 Jun 2014

Contact Number




Salam jumaat kengkawan...

pagi ni agak BZ..dengan ada org baru masuk kat opis ni...aku la kena arrage kan semuanya kan...
so ni dah lenggang sikit..semalam aku terjumpe kat FB ZURA IBU AKIL AMNI ni...aku jumpe ni...

rasa macam sweet je kan....

tapi kalo di fikirkan mmg gitoo pon kan...awal2 dari zaman bercinta sampai la kawen ..mmg itu la nama2 yang akan kiter taruk kat contact number kan....
tapi lebey nama contact number untuk HP para suami sekalian kan....

tapi kalo nak ikutkan aku ngan en asbeen...mmg en asbeen dolu zaman kenal, nama juz suraya, lepas bercinto tu, taruk la nama sayang... sampai la satu masa tu, waktu aku keje kontrak kat JPM...satu bangunan ngan en asbeen jugak...tp lain bahagian....en asbeen ni suke la hantar makanan kat aku bila aku kena jaga kaunter, sebab aku takkan sempat makan semua, pelanggan akan ada dah kat kaunter tu haa....nak buat pembayaran, pertanyaan dan sebagainya tentang kuarters kan....itu dolu la....so kat situ ada sowang pakcik ni, kawan mak aku jugak, kire dier mmg jaga kawasan kaunter tu la...dier selaloo tegur en asbeen...sampai satu masa dier kata kat en asbeen...

"kob...jumpe maabi ke...hantar makanan yee....bila nak kawen tu, cecepat la ye/...."

en asbeen ni pelik la panggil aku maabi...bila en asbeen tanya kenapa...ni la jawapannya sebab dier panggil aku maabi...

"si suraya tu suke apakai kebaya..macam anak dara jalan keliling kampong, jual jamu, bawak payung, lepas tu muka kepochi..."

hahahahhaha...tu sebab mengapa dier panggil...dari situ hingga la dah beranak dua, selepas 5 tahun en asbeen masih mengekalkan nama aku untuk contact number dier MAABI..hahahahha...macam2 kamoo ni en asbeen...

aku dolu, macam2 nama, zaman bercinta la...sampai la dah kawan ni baru tukar nama...
EN ASBEEN sajork dalam HP ni dah tak tukar mana dah....


kalo korang guano tu

5 ulasan:

fieda berkata...

hahahaha..maabi ye su...

Myra Jay berkata...

Hheee, sweet gak Maabi tu..
jarang2 orang guna tau..
Eksklusif :D

Nurzakiah Hanum berkata...

hehe

Nad MamaZN berkata...

kehkeh, jauh imaginasi pakcik tu :P

IntaNBerliaN berkata...

hahhaha bukan main lagi.. maabi yer...