Yang DiSaYAngi

Isnin, 16 Jun 2014

Festival Floria 2014

Semalam kan Father's Day...

so semalam mmg niat di hati nak kuar, nak celebrate la kononnya...lepas tu memasing bangun lambat..akibat suke sangat tgk movie hindustan citer dhoom 3...aamir khan ko..sampai pukul 2am tidoq..geng jugak la ngan anak2...

so petang tu aku decide nak kuar jugak kan....
ajak la en asbeen G festival Floria 2014 kat presint 4 nun..last aku G tahun 2011...waktu syawal kecik lagi....lepas tu 2012, penat nak berjalan, momboyot kot waktu tu,
2013...pon tak G, kesian kat izz, kecik lagi waktu....
so tahun ni la baru G kan...

yang best, tahun ni buat kat tempat lain, bukan presint 2 lagi, buat kat presint 4...siap masuk kena bayor tau..sebab port dorang ni dah tetap kat presint 4 ni...
DEWASA - RM3
KANAK (7TAHUN - 12TAHUN) - RM1

yang bestnya tiket tu boleh guna untuk 1 hari..nak kuar, konon G makan, pastu masuk balik pon boleh..janji ada tiket kan....

so sampai sana...seronok la sana sini berjalan..




bila dah berjalan...nampak pulok pinwheel ni..alamak cunnya....geram la aku tgkkan....
cantik..nampak colourful kat situ....

so aku mula kuarkan tongkat sakti..ada yg menjadi ke...


mmmm..au ngan en asbeen je la yg sebok tgk kamera...anak2 sebok tgk pinwheel tu..geram colourful sgt la tu kan....

perjalanan di teruskan lagi..sampai la ke taman di raja., macam2...

lepas tu sampai ke sini, yang buat aku sungguh la teruja dengan kecantikkannya...





cantikkan payung2 kat situ..
adoi mmg tetibe bila lalu bawah payung2 tu rasa redup je kat situ tau...

mmg ni antara tarikkan buat semua yg datang ke floria 2014 ni tau..pertama kali rasanya payung2 ni...setahu aku sebelom2 ni takda lagi ....mmg cantik..serius..macam2 lagi yg cantik..macam majlis perbandaran seberang perai, DBKL buat macam raikan cinta punya port..mmg best...

tak rugi la korang datang kan..antara nak tak nak je kan...

fastival ni start dari
14 JUN - 22 JUN 2014....

jangan lupa datang tau....

p/s : izz buat perangai la pulok petang tu kan...geram lak aku..en asbeen terus tarik muka, tgk anak buat hal kan...syawal behave petang tu...izz je kan...bukan apa..sebok nak berjalan..takpe la berjalan..tp nak berjalan , jalan la pegang tangan...ni tidak, nak berjalan sendiri...geram la aku...pastu di angkat menjerit2..mmmm...nak turun..kang hilang, naya kamoo dik...jangan, ibu ngan abah ni rela la dengar kamoo menjerit2 kan...buat hal..nak berbaring2..janji , kamoo depan mata ibu n abah tau...

9 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

best kan sayang anum x dapat pergi

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Tahun lepas akak ada pergi juga Suraya.. tahun ni tak berkesempatan pulak..

Meriah betul dengan payung2 tu :)

:: Cik Viva :: berkata...

Cantikan bila dorang deko guna payung tu. Sy dah lama tak pgi rasanya last tahun 2011 jugak kot..masa tu tema dia orkid.

LYAfrina berkata...

wa..kalerful..canttik..
bestnyer.. kat sana mcm2 xtvt ada

Falsya berkata...

Xde rezeki la nok gie jemah wehhhh..huwaaaaa..

Nad MamaZN berkata...

ya Allah ya Tuhan.. terkejut tgk akob, eh dah apasal pakai apron tu? silap tgk daaaa rupanya hahah! ampun akob! :P

teringin la nak pi... sabtu ni gi kl x? dpt jemputan?

sue zainun berkata...

kite g ahad aritu..hehe

dalila berkata...

xsempat lg nk pegi..
klu pegi time skang ni mesti bunga dh layu kan..aku last pegi ntah bape thn lps ntah..danish pun xde lg kot..

Mimi Azirah berkata...

xpegi pun.huhuhu