Yang DiSaYAngi

Isnin, 16 Jun 2014

Review : How To Train Your DRAGON 2


Salam Isnin kengkawan...pagi ni agak lewat aku up entry sebab BZ sikit..nak settlekan keje...pastu baru masuk sini kan...dah settle BW korang...

Jumaat lepas...settle masak bagai semua...malam tu lepas solat maghrib tetiba en asbeen kata..
"sayang..jom kiter tgk wayang nak..??????????"

tetibe lak nak tgk wayang..aku on je..aku pon tak mengesah pon tgk citer apa pon..so far aku ngan en asbeen ok je tgk citer apa pon..janji bukan citer hantu...mmg ada kena belasah ngan aku kan....
malam tu kami bertiga je..syawal, ibu N abah...izz dani aqlan duduk ngan maktok..dah selamat beradu..malas nak bawak..alang2 mak aku ada kat umah kan...kalo tak da kat umah, mmg aku angkut jugak si tecik ni...


citer ni la aku tgk...di sebabkan aku ngan en asbeen dah tgk kat wayang jugak citer ni yang part 1...so mana boleh lepas kan...kena tgk jugak yg part 2 ni kan....

pada aku mmg best la citer dier/...tp sayang la bapak dier mati....baru nak baik2 ngan ibu dier yg hilang 20 tahun yg lalu kan...tp yg best, of course la happy ending kan....




three of us aja..kikikiki...
punya excited si syawal..pandang kamera pon tak mo tau...

dalam wayang tu...sepanjang citer...asik dengar sore syawal je...sikit2..
"ibu...dragon...ibu look dragon..."

aku ni naik segan haa anak ni sore kuat la pulok...siap cakap kat dier...
"eye ibu tau dragon...syawal..shhhh...diam sikit tau.."

dier boleh sshhhh balik kat aku..adoi...macam2 la anak bujang ni tau..yg best...siap panjang2 kerusi, berdiri...punya la excited tu kan...org gelak...dier pon poyo2 gak gelak,...paham ke awal...







bestkan citer ni syawal...siap tunjuk thumb up kat ibu tau....suke dier....
macam dah boleh berkecimpung balik je dalam dunia wayang ni..hobi ni....

6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

hehe

mama tisya berkata...

bdk2 suka la tgk cite kartun kn...nasibaik izz ada org jg kn

Mama Idlan Irsyad berkata...

nak tengok.. tapi hubby tak minat kartun2 ni..huhu..

Nad MamaZN berkata...

tak sejuk ke syawal, pakai short je tu? hehe...
bestnya dah ada geng tgl movie... xtvt lama bermula kembali, yeay!

LYAfrina berkata...

haa..tula..tiba2 ayah dia mati lak n mak ia muncul.. walaupon dragon tu itam beletum..tp bila dia cuba snyum..nmpk comel sgt..

lya rasa akn ada part 3 kot.. coz raja naga y jahat tu hilang mcm tu je endingnya..

bg lya best part 1 lagi

Mimi Azirah berkata...

bestnye tgk wayang...mie sh lme tak tgk wayang