Yang DiSaYAngi

Rabu, 18 Jun 2014

Speech Therapy untuk syawal




Petang ni syawal ada appoiment speech therapy petang ni di hospital...moga2 berjalan dengan lancar,,....kiter tgk la macam mana improvement dier nanti kan...

doc nak tgk gak cara syawal bersoal jawab, berbalas kata dengan doc N org...mungkin ada la cara2 dier kan...bulan depan baru check up dier lepas therapy ni...doc nak tgk perkembangan dier...

so far buat masa ni aku nampak banyak sangat perkembangan dari segi percakapan yang syawal berikan...kikikikiki...napak perkembangan syawal tu mendadak naik...moga syawal terus maju...
siapa yang mmg mengikuti perkembangan syawal dari kecik, tahu siapa dier kan..siapa yang dah mmg penah bersua muka dengan dier, lagi tahu siapa dia kan..mmg totally out of frame dari ibu dier yg selengge ni kan..tp kalo izz mmg geng ngan aku..semua sama je perangai ngan aku...itu la org kata...kata2 ibu satu doa...sekarang mmg aku percaya..sebab dolu pregnantkan syawal..aku mmg nakkan anak yang aku kandung tu mmg ikut 100% laki aku...sebab aku tahu siapa laki aku..aku tahu kebaikan , kekurangan, kelebihan pada diri dier..pada aku he's very perfect...sebab aku tahu, aku kenal siapa diri aku, aku tahu, aku tak sebaik mana, aku tak sehebat apa yang korang nampak, apa yang korang sangka...nahhh...bila lahirnya syawal yafiq..mmg 100% ikut abah dier..perangai diam, malu, muka, kurusnya, menyendiri, semua dier la...

tapi bila pregnantkan izz..aku lebey kepada slamber, tp masih menjaga perbatasan aku sebagai seorang ibu mengandung...alhamdulillah lahirnya izz dani aqlan ke dunia, mmg semua ikut aku...ada je akal dier, banyak makan pon dier, jenis tak berenti makan, makan sajo..itu mmg ikut ibu ok...menjerit2..banyak cakap, kepochi, jemah, semua dier..mmg itu mmg ikut ibu dier..harap maklum..hahahhah....

so citer selajutnya...esok aku citer kan yee....petang ni baru nak G...lunch jap G mau dating sama en asbeen...sebab en asbeen ada ceramag kat sekitar opis aku ni...adoiii kecik je laki aku tu, makin aku tgk, tiup angin pon melayang..kikikiki...but he's very sweet yang sengal2 pon macam aku jugak la..hahhahahah...


11 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

so cute

Ayu azmir berkata...

Semoga dipermudahkan.. Nak tunggu esok pulak...

Nad MamaZN berkata...

syawal anak yg bijak..
mesti perkembangan dia nnt membanggakan :)

Falsya berkata...

syawal gud boy..semoga dopermudahkan..

eB berkata...

camana caranya nak hantar tuh ya sue?
eB pon pikir nak hantar aed... lambat nor nak bercakap nya. hu3

lieyalatif berkata...

ooo husben sue ade ceramah kat audi tu ke yg under zakat tu kan? hehehe saje teka sbb tadi lieya pi tapau kat e2 nampak org baru lik ceramah siap bawak nasi beriani lagi heheeheh bab makan jek aku nampak ni hhaahahahaha...

in sha Allah sue, semua akan baik2 ajek...syawal budak hebat...budak baik..... ape2 nanti update kami yeak....

Iela Fazielah berkata...

masing2 fair ikut karekter ibu nayahnyer... semoga semua lancar...

Iela Fazielah berkata...

masing2 fair ikut karekter ibu nayahnyer... semoga semua lancar...

Tuan Juhaida berkata...

Salam kenal.first time singgah sini.excited nak tahu cerita syawal ni hihi.
Jemput singgah blog sy juga ye.

dalila berkata...

ok la tu..sorg ikut ibu, sorg ikut abah..br fair..kikiki..yg kuat makan tu buat aku nk ketawa bsr..hahaha..tp maintain je xgemok..tu yg jelezz tu..

Mimi Azirah berkata...

xoe sue..in shaa Allah syawal.akan tnjuk perkembangan yg bgus