Yang DiSaYAngi

Rabu, 11 Jun 2014

Syawal "Oomen"


Salam Rabu kengkawan...pagi ni macam mana ok kaa...hopefully semua ok yee...

ni kisah syawal yafiq malam tadi...lama sungguh tak terjah pasar malam....alang2 anak2 sedara aku datang...teringin jugak nak bawak dorang G pasar malam, ke sana la kami setelah sekian lama tak ke sana kan....

sampai sana...sekali si syawal nampak oomen pulok...alamak..."oomen"  tu otomen la tu..org lain dah lama ke depan addict ngan benda tu syawal baru nak bermula zaman otomen ni...

punya la dier suke sangat kan....korang tgk la...

mula2 dier paw ibu dier "oomen" beso tu...ibu dier ok je...almaklum la org tak penah ada "oomen" sebelom ni...selama ni dier asik main yang adam je....anak akak aku NIGINA tu...pastu last week adam datang bawak otomen ni datang rumah aku...tp dier punyer yg kecik2 tu...sekali bila dier nampak...dier nak la main2 kan...si adam kedek, tak mo kasi pinjam..siap datang kat aku cakap...
"ibu...nak pinjam oomen???"

aku cakap minta ngan adam...cakap ngan dier..adam boleh balas...
"tak yeh...ni adamnyer..."

oooo ko kekwat kan adam...mainan syawla ko nak main kan...ko punyer mainan ko sorokkan....bising mak si adam ni kedek tak mo kasi pinjam..hahahhaha..kelakar aku tgk akak aku bising ngan adam...hahahhahah...kesian ye gak kat syawal tgk asik dok tgk je "oomen" adam tu....

alhamdulillah dapat jugak malam tadi kan..punye la suke...hahahhahahah...adam syawal ada lagi beso dari ko....mak ndak nak amik gamba tunjuk ko...hahahahha...sengal kan mak ndak dier kan....

so puas la bermain malam tadi..macam2 bunyi kuat kat mulut cumil tu...adik pegang siit pon tak bagi...last2 adik dier khianat ngan dier..G cabut tangan "oomen" biru yang mini figure...mengamok dier...di pukulnya adik dier...haa ko..adik dier kelam kabut larik atas katil, sorok belakang aku..tahu buat salah kan...tak cukup lagi belasah, dier belasah adik dier sampai adik dier melalak, baru dier stop...adoi syawal...sabo je la...

mmmm...punyer la tak mo tidoq..main2 ngan "oomen" tu...sampai tidoq pon ngan "oomen" ni...


haa...korang apa cita ni...hahahhahah....siap selimutkan "oomen' tu tak menahan...yang best...semua dah pakat tidoq...die pun dah selesai susu N nampak dier dah lena tidoq...si ibu ni nak la amik "oomen" tu n sorokkan..kang esok pagi main, mengamok tak mo G school..naya cek kang....takut la jugak,....kang dier himpap "oomen" dier/...kang ada tercabut sana sini kaki tangan...pon naya nak dengar dier melalak kan....baik kiter buat pencegahan, amik la "oomen dari pelukkan dier...bila aku bangun nak amik "oomen tu...dier boleh bantai terjaga...macam tahu2 je ada org amik "oomen" dier kan..adoi.....

dier terasa :oomen" dier tak dalam selimut dengan betoinya....di betoikan pembaringan "oomen" tu lepas di selimutkan N siap tepuk, macam bagi "oomen" tidoq tu tak menahan tu....last2 tidoq juga...adoi....malam tadi dier behave je tidoq...statik je....sebab "oomen" ada kat sebelah....

sebelom dier bangun pagi tadi..aku dah selamat sembunyi kankat lemari baju aku...mencarik jugak la...tp still ok lagi....aku cakap ngan dier/....bila dier tanya..
"ibu, mana oomen????"

aku balas...
"oomen G school macam syawal..nanti petang baru kiter main ngan oomen ye..pagi ni syawal main ngan kengkawan kat school ye...."

angguk tanda paham...tu je la....ok la tu...

ni mmg penangan adam n dayyan otomen ni...anak lieya..hahahahhaha..sebab aku suke tgk IG dorang ni...dier pon join tgk sekali...

11 ulasan:

eB berkata...

geng aed la nih...
berbakul2 otomen dia... tapi last2 semua x ckup sifat & tinggal sebakul...
mana pegi yang lain ntah la. hu3

Nurzakiah Hanum berkata...

tomei2

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Hahha boleh tersedar lah pulak nak simpan oomen tu suraya..

mama tisya berkata...

siap tdo pn slimut oomen skali hehe

Zee Suhaini berkata...

wah dah minat nak main oomen..takpe la sue terlambat skit..save duit..hahaa

Nad MamaZN berkata...

cute jek tido ngan ultraman hehe.. syawal nak oomen yg lagi beso tak? ;)

eima berkata...

zaman fahim, dah berlalu ..semua budak suka otomen ni .... layankan je ... ibu kena jd raksasa la br syok main ngan die

Falsya berkata...

syawal suke otomen nyeahhh..byk betulll...

syawal sebijik muke akob..hehehe

Ema Johari berkata...

nasib baik alasan dari biunya diterima syawal..kalau tak dah dibawa sekali pergi school.

Mimi Azirah berkata...

Adehhhh tiod dgn oomen...ade jugak bnyi ultraman tuh...ank mie sbut agumen...lg jauh bnyi eh

IntaNBerliaN berkata...

hahah syawal22... comel je gaya dia ni tau...