Yang DiSaYAngi

Jumaat, 18 Julai 2014

Gelagat Izz Dani Aqlan bila bersama abah

Salam 20 Ramadhan..
alhamdulillah tinggal 10 hari lagi, ramadhan bakal pergi dan syawal bakal menjelma.....alhamdulillah moga di permudahkan semua urusan di muka bumi allah swt ni...

cerita hari selasa hari tu..waktu cuti nuzul quran..
alhamdulillah aku di kurniakan seorang suami yang memahami, tapi kadang2 buat2 tak paham jugak..mmm..kikikiik....sanggup menjaga anak2 demi biniknya yg runsing persiapan raya tak settle lagi...

so aku dapat call dari en asbeen waktu aku on da way ke jalan tar aritu...dier nak bawak anak2 G the mines...nak beli CD software utk settlekan lappy aku tu..so macam2 la pesanan aku bagi selama aku takda ngan dorang kan...bertalu-talu jugak la...

"abg jgn lupa...pegang tgn syawal kuat..jgn lepaskan tangan dier...izz jgn lepaskan, pakaikan dier carrier..kalo dier nak turun, jgn bagi turun...syawal tu pegang jgn lepas...jgn lepas pandang tgk dier...bawak2 borak ngan dier.."

hhahahhahah...macam2 la..
en asbeen yang sedia tahu paranoidnya binik dier ni...redho dengan apa yang dier dengar..hahahhaha..bukan tak percaya kan suami sendiri...kena ada sifat berjaga-jaga walaupun dengan diri sendiri kan....

so tak lama lepas tu jam 1.30pm aku dapat whatssapp dari en asbeen....

alahai sayunya tgk si anak ni ngantok la tu kan....sebok nak duduk depan kan...abah dier suruh tidoq kat belakang tak mo..nak jugak kat depan, pastu muka tala kat depan air cond..terlentok2 dier.....
ni on da way nak balik ni...dah mmg time dier nak tidoq pon..lagipon hari tu dier bangun awal..org suruh tidoq lama sikit tak mo...jam 7am dah bangun..gasak la...last2 abah dier yg layan dier...

korang tgk tu..adoiiii..kesiannya ibu tgk kamoo ni dik...

agaknya tak selesa..last2 gini penyudahnya

haa ko...baru sedap tidoq....elok aku balik dier jaga...adoiii....baru nak rehat kan....

seronok tgk gelagat anak2 yg mencuit hati ni


9 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

ngantuk sangat tue

Mama Idlan Irsyad berkata...

hehe.. comel jer...irsyad plak kl dok sorang kt depan.. dia berdiri jer kt kerusi tu.. sampai tertidur..pastu terusla kami bg dia duduk n turunkan kerusi utk dia.. jarang berdiri kt dashboard gitu..

Nad MamaZN berkata...

comel!
nape anak2 org lain senang beno tido camni?
harap zakwannayli? jgn harap
lagi ditahan mata ada la..pastu wat perangai

Falsya berkata...

kalau kite nak tinggalkan kat mek tembun kat mok mok tuh rasenye sama gak mcm sue..mcm2 bende yg nak ckp..hehehe..

comel izz..letih nau tuh..hahaha..

LYAfrina berkata...

alahai..mcm2 peseng dah ngantuk tu.. hii..

lya pon gitu sue.. selalu pot pet kat fain.. pesan mcm2.. hari2 suh pegi sekolah awal2..sblm waktu tamatelajar.. ye la..mcm2 kes skarang sue. at kmn ada kes bdk sekolh hampir diculik..

eB berkata...

lahai tomeinya.... menonggeng sume cukup ye? he3

dalila berkata...

hahaha..mcm2 la izz ni..
ngantok sgt la tu..

Mimi Azirah berkata...

mcm mcm si izz nih tau

adianiez AIDA berkata...

memori terbaik ni!!!
in the future if kita tgk balik gambo gini, pasti mencuit hati :-)