Yang DiSaYAngi

Rabu, 16 Julai 2014

Iftar 16 Ramadhan

Salam Ramdhan yang ke 18..alhamdulillah masih penuh berpuasa di bulan yang mulia ni, bulan ramadhan..
masih semangat mengerjakan ibadat yang di tunaikan...

cerita hari isnin aritu 14.07.2014 bersamaan 16 ramadhan 1435H...

en asbeen call tengahari tu dier nak kuar berbuka kat surau ngan member opis dier...gaya cakap macam nak G sowang kan en asbeen, anak2 ngan binik tak mo bawak kaa....hahahhaha...tak leh bawak , binik nak tgk finale #KTAR isnin tu, walaupun ending tak sabar nak abis kan...jangan salahkan crew KTAR...deme dah shoot semua scene...dah TV3 nak abiskan aritu gak, redho je la...nasib baik jugak jemah ni dah abis baca novel tu untuk 3 hari kan..hahhaha..semangat ko...idokla aku meroyan macam kengkawan lain dalam FB tu kan...

so di sebabkan en asbeen dah janji nak masak menu untuk iftar hari tu, so terpaksa la dier bersilat di dapur B4 G surau, N aku siapkan anak2...

maka nya ni la menu iftar dari en asbeen untuk binik tersayang dier ni

taddaaaa....

mee bandung homemade by en asbeen..yummy...mmg terangkat...macam2 sayuran ada tau...

di sebabkan aku siapkan anak2 awal, sempat lagi nak siapkan satu disdh yang pertama kali aku buat N org lain dah banyak kali buat..hahahhaha...

AGAR-AGAR ROTI..
mmg cepat mudah N senang....utu yg penting,

walaupun comot kan, tapi hasil mmg malatop la..hahahhahha...

tada.....kire ok la ni nampak jugak belang2 kaler agar2 ni kan...next time nak kasi kaler lain la..hahhahahha..

haa....bila dah potong kan....ada lebey...aku kasi sikit kat si jemah tu, akak aku kat tingkat 12 tu, mak aku rembat sikit bawak berbuka kat masjid...aku suke, sebab habis...tu yg penting kan....

resepi...aku tak tau mana aku amik, aku google je...yg pasti aku tgk agar2 roti ni kat blog chekgu azrine tu ha...ala kakak chekgu yg vogue tu...


so semalam nuzul quran, mmg untuk pertama kalinya aku gantung kuali....lama gak aku nak gantung kuali kan...nak masuk 20ramadhan baru aku gantung kuali..sebab penat ke sana ke sini semalam..tu nanti aku citer..so iftar arini back to normal, jom bersilat di dapur...menu apa nak makan arini, tinggal ikan ngan ayam je....


9 ulasan:

fazilzura berkata...

amboi2.. untung kan en somi masak ...

kasi le resepi agar2 tu , tertgk plak time2 pose ni .. adehhh dap nyeeeeeeeeeeeee

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya

Nad MamaZN berkata...

mi bandung!!!!
raya nnt jgn lupa ek, buatkan hehe
agar agar roti nampak maveles!

dalila berkata...

haha..puding roti tuuuu..
aku dh amik resepi..sehari2 nk wat xbuat2 lagi..

Zee Suhaini berkata...

pertama kali buat tuk sue..zee tak pernah buat pon lagi..hihi..nape la tak terpikir..roti dalam peti ais dah expired pon..huhuu..kalo la entri ni awal skit dah selamat semalam dikerjakan..

untungnya la asben rajin dok masak..

lieyalatif berkata...

untung ko sue...hubby pandai masak.... mee bandung hah ...ari tu soto kan....mmg terbaik la beb...tu syok laki bini same2 ringant tulang kat dapur....die buat main dish ko buat dessert...dah dpt satu hidangan berbuka hah.....

lama gak ko amik mase nak gantung kuali tu...aku plak tiap kali weekend atau cuti mmg aku gantung kuali....hari kerja jek baru masak....

Ibu Lala berkata...

Untung la husben tolong masak. Sy pulak husben beli kat param je.

Ibu Lala berkata...

Untung la husben tolong masak. Sy pulak husben beli kat param je.

Mimi Azirah berkata...

untungla suami pndai masak..nmpk sedap tuh