Yang DiSaYAngi

Rabu, 16 Julai 2014

Jom Balik Raya


Insyallah perancangan raya untuk tahun ni balik ke johor lagi untuk kali ketiga berturut-turut....

alasannya sama seperti tahun2 sebelom ni..

kasi ganti raya untuk en asbeen yang tak dapat beraya kerana kami addcident sehari sebelom raya kat johor tahun 2012 aritu...yela tahun 2012 tu mmg raya sebelah en asbeen di johor..patutnya tahun 2013 lepas sebelah aku...tapi di sebabkan aku dah janji ngan en asbeen nak ganti balik ke johor tahun tersebut, makanya tahun lepas aku beraya jugak la di johor...so tahun ni 2014 mmg tahun untuk beraya di johor kampong en asbeen....so aku pon ok la..sebab aku tak mo larik rotation balik raya tetiap tahun ni..tak pe la berkorban...en asbeen n syawal pon berkorban demi aku semata-mata jaga aku di hospital waktu org sebok ke sana sini menziarah sanak saudara di pagi raya kan...sampai ke petang la deme jaga aku...sebab petang tu aku dah boleh discharge...terima kasih jua pada keluarga mertua aku, sanggup tak balik raya kampong kat kota tinggi, semata aku...raya ke 4 tak salah aku,...baru beraya sana sini....

ni entry aku addcident dolu, bagi yg baru follow aku la kan...yg dah lama follow mesti dah tahu kan...

sebab tu tahun lepas raya sebelah en asbeen...tapi alhamdulillah en asbeen kursus sekali ke penang, aku pon apa lagi, amik cuti lajak sikit sampai ke penang aku ikut en asbeen tau...alhamdulillah dapat jugak la raya ngan mak aku yg dah lama kat situ time tu kan....

sebab tu citer raya tahun lepas setiap syawal ada je cerita aku...


so untuk tahun ni perancangannya, insyallah....kami mylittlefamily ni akan start cuti drai keje N school, mulai 25 julai 2014 jumaat..lepas sahur terus gerak...en asbeen excited nak balik...sebab hari tu, bufday MIL kan...excited la dier...insyallah akan beraya di sana sehingga raya ketiga, lepas tu family en asbeen, angkut sekali adik beradik dier akan balik ke penang, saja kot, sebab FIL aku pon org penang gak..org nibong tebal..tak jauh sgt la ngan umah tok aku....mak aku pon duduk area situ dolu..hahahaha..dekatkan...so boleh la aku request nak ke sana sini kan....di penang aku akan ada mungkin raya ke empat dah ada...aku stay sana insyallah sehingga 03.08.2014 ahad....sebab isnin 04.08.2014 dah keje....

so sesape yg dok ada kat penang...
MJ, NUREEN, GIE, ZURARAHIM, seangkatan dengannya kasi kobar la yee....leh G terjah umah korang kan...


aku dah siap2 request nak G umah pengasuh aku kat bedong, nak G sekolah sungai petani, jalan sekerat aku tu...macam2, nak P makan kat jam besaq , SP...mmmm...tempat jauh lagi di kenangkan....


insyallah semua berjalan dengan lancarnya...

so sesape ada di sana....kasi hallo2 sama jemah ye.. 019-6110448 ok

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

beres

IntaNBerliaN berkata...

sue g nibong tebal ke... dekat la dgn umah MIL saya... dekat parit buntar... sbb saya dr raya ke3 sampai habis mggu raya tu, akan ada dkt parit buntar.. xdapat nk jupe dkt SP... so, sue dtg berauya umah MIL saya je la ek.. nanti blh jumpa dgn jaa sekali.. hihi..

pe2 saya calling2 nanti tau

Nad MamaZN berkata...

bestnya..! dah plan balik beraya :)

Mama Idlan Irsyad berkata...

hihi.. baru nak ajak sue dtg beraya kt rumah jaa kat SP..hehe.. aa, jaa kat SP raya pertama n kedua..tp kalau sue nak sekali harung blh jer kita jumpa raya ke3 kat parit buntar..

eima berkata...

sila la mai kg aku nun di langkawi .. hihi kat sp xde org ...abah aku pun balik aloq staq la ....

hihihi .... jam besaq tu ada ape lagi ek .. aku dah lama tak lalu situ ... direct hiway sampai SP utara je slalunye... CS pun dah lama tak pi

adianiez AIDA berkata...

wow! sudah ada plan raya :-)
aida kg dekat-dekat je...
selamat hari raya :-)

Mimi Azirah berkata...

bestnye nak lik raya..