Yang DiSaYAngi

Isnin, 7 Julai 2014

MENU IFTAR di hujung minggu

Salam ramadhan yang ke-9..alhamdulillah masiah berpuasa...masih mengekalkan azam NO PARAM...
 
kalo korang perasan ramadhan tahun lepas banyak aku sajikan kat korang pelbagai menu berbuka kan...so far tahun ni nak slow down sikit..hahahhaha...tak menahan slow down ko kan jemah...bukan apa....kalo tunjuk menu selaloo pon, mau kesian kat semua yg menengokkan...hahhahah....ada certain2 menu kot aku up....yg mana sama ada hasil tangan en asbeen ataupon hasil tangan aku untuk pertama kali...hahhahah...
 
so menu iftar sepanjang hujung minggu adalah...
 
SABTU 05.07.2014
SOTO AYAM
hasil air tangan en asbeen.....
 
aku mmg cukup suke la kalo en asbeen yang buat soto tau, sebab en asbeen kalo buat..alamak mmg mau menangis la ...semua segala macam ada...kacang, ayam, kentang, sayur mayor, llobak masin, suhun, macam2 la...mmg terangkat la kalo en asbeen buat..lagi2 dier punyer sup...kalo korang nak tau, aku tak tau mana si izz dani aqlan ni belajar hirup guna mangkuk...sekali mangkuk dier angkat..ala macam dalam iklan maggi tu..haa...macam tu la...
 
aku kalo buat soto ni, tak daebak mana la dari en asbeen kan...pada aku janji ado...dier mmg teliti giler ngan menu dier ...hahhahahha...
 
sampai 3 mangkuk ko aku bedal..mau sampai tengah malam sesambil aku layan cerekarama TV#3cikgu bidan la aku bedal lagi soto tu haa...hahhahah...maka nya , kena denda ngan en asbeen rebus balik nasi impit buat sahur N tunggu la ko sampai 2 jam..hahhahhah...jam 2am baru aku tidoq..nasib la esoknya cuti lagi...
 
so esok cuti lagi..pepagi en asbeen dah cakap...
"sayang...awak rebus lebey kan nasi impit tu...arini berbuka kiter makan ni ye..."
 
Korang rasa menu apa...

AHAD - 06.07.2014
LONTONG
ni 1st time akku buat..hasil tangan aku sendiri..aku tak tau, sedap ke tak....tapi sampai kat en asbeen...abis la satu mangkuk tu kan....en abeen puji aku ko..hahhahahhah...giler kembang semangkuk aku kat situ...alamak....
 
 
 
Alhamdulillah abis...tu yg penting kan.....
 
insyallah en asbeen arini request asam pedas pulok...mmmmm...tak tau sape yg buat..aku atau dia....dier request macam minta aku buat je..hahhahahha......
 
tak sangka pertama kali buat...menjadi ko..hahhahahhahha


7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya

Zee Suhaini berkata...

niat nak menyoto ada dah ni sue tapi tak menjadi pon semalam..hehehee..tunggu weekend lagi sekali la nampaknya..

Kisah Si Dairy berkata...

Niat hari minggu nak buat soto,tapi husband request nasi ayam..

dalila berkata...

wahhh..sedapnye soto..peberet aku tuuuu..siap ade lobak masin..mmg terbaekkk la..sup tu pun nmpk kaww gle..hadoiii..habis laaa...aku dh ngidammm..huwaaaa..

ecah khalili berkata...

wahhh..asben masak..giler hebatttt..ecah kalau suruh asben ecah masak,mau pengsan terus die..hehe..

Nad MamaZN berkata...

ngidam soto en akob! teringat time open hpuse sue thn lepas...nak tambah tp ai is segan, hahaha..! ai kan pemalu, auwww kekkee...kali ni klu ada open house, nak rekues mi bandung la hehhe

Mimi Azirah berkata...

hohoiii dua dua febereto