Yang DiSaYAngi

Khamis, 17 Julai 2014

Persiapan Raya

Salam 19 Ramadhan...
alhamdulillah dah 19 hari kiter berpuasa...masih lagi penuh aku berpuasa...belom lagi ABC..insyallah....ada rezeki aku, penuh la tahun ni, tapi dah nama pompuan kan, mesti allah bagi cuti kan...allah kan sayang kiter golongan wanita kan...

so far persiapan raya untuk anak2...memang dah lama settle...kami ni jenis kalo murah beli...dapat sepasang dua, beli sikit2 untuk anak tak la terasa kan..tau2 je "eh..eh..banyak pulok baju dua beradik ni kan..hahahhahah..."

rezeki jugak aunty NAD dorang ni kasi lagi baju raya, alhamdulillah, dengan akak aku NIGINA tu kasi suar jeans ben 10 n khakis adam punya..dah tak muat..tapi kualiti suar, mmg elok lagi, nampak baru lagi..pandai gak akak aku ni jaga..hahhahahha....so rezeki la kat situ...kasut pon dah lama beli, lama peram, lama simpan, lama sorokkan dari pandangan mata dorang ni..kang tak sempat raya, terus nak pakai, naya jemah tau...tu kasut raya, pakai la time raya...hahahhaha...gigih aku sorokkan dari dorang kan...

baju melayu untuk anak2 dah siap beli kain, tunggu maktok kesayangan dorang jahitkan untuk dorang..selama dorang ni hidup ngan aku, mmg baju melayu anak2 ni maktok dorang yg buat,...
insyallah minggu ni maktok start exercise kaki kot...ala maktok legend bab2 jahit ni...sat2 je..kang satu hari dah siap baju anak2 ni...

persiapan untuk en asbeen pon dah settle lama sgt dah...baju melayu dah lama ada waktu bulan 1 tak salah aku..giler lama...hahahhahah...lain2 baju ni, aku ni baik hati beli la sela dua t shirt n kemeja untuk en asbeen...en abseen ni baju utk dier liat je nak beli...tunggu org belikan baru diam...kalo untuk anak2 n binik laju je muka jemah suruh belikan..hahahhahha...sayang anak binik la tu kan...mesti la... 

ni antara koleksi butang baju melayu en asbeen...en asbeen memang tetiap minggu akan pakai butang baju melayu ni, sebab dah jadi rutin dier akan pakai baju melayu di hari jumaat yang barakah...aku jugak yg train dier..hahahhah..sebelom kawen mana ada pakai....lepas kawen ngan aku, terus pakai...sampai kalo aku tak iron, waktu dalam pantang dolu, dier tau dah aritu, ari jumaat...dier dah siap2 amik baju melayu siap iron, baguih disiplin..hahahhaha....mmg kewajipan buat aku, tetiap tahun aku akan beli butang baju melayu N sampin untuk en asbeen...tu antara koleksi dier la..mmg bertukar2 la setiap jumaat tu...so alhamdulillah tahun ni pon masih ada butang baju melayu yg baru...dah siap tersemat kat baju raya dah...sama tema ngan baju raya butang baju melayu en asbeen ni...


so untuk pertama kalinya aku org paling last sekali buat persiapan raya..hahhahahhaha...tak tau nape
aku pulok yg paling last...selaloo en asbeen..hahahhaha...
tak pe..last but not least...

selasa aritu pertama kali wilayah cuti sempena nuzul quran...so aku minta permision dari en asbeen nak ke jalan tar sana...nak mencarik baju aku kasi sedondon sama ngan deme2 ni...

so berjemah la aku ngan si jemah ni...TQ bebanyok la jemah temankan aku ye..sampai sakit kaki memasing kan berjalan..dari jam 10am - 2.30pm baru jumpe baju aku...adoiii...lama sungguh..ada je tak berkenan dek mata si jemah ni, bukan mata aku, mata dier..hahahhaha..macam2....dier kan image consulatant #genggosip ni kan..hahahhahah.....flat la, beso la, tak cantik la...cerewet la jemah ni..tapi aku pon join sekaki cerewet gak....payah pulok nak carik baju ni..yela selaloo mak aku jahit..mmmm..tapi tahun ni mak aku BZ...so G la cari yg ready made...jenuh jugak...last2 beli jugak...beli dah beli satu....sekali masuk jakel..alamak....menawan la pulok..terus la rembat satu lagi..tapi masih dalam bajet baju raya aku untuk tahun ni...hhahahah...so aku pon beli...si jemah ni dah maki2 aku dah...hahahahhaha...tak sangka kawan dier rembat satu lagi..hahahahhahah.....

so ni la baju jemah..yg mana untuk raya pertama...nanti la aku decide..hahahahha..lagipon baju2 ni akan ke opis jugak tak lama lagi kan

capture by syawal yafiq...ohhh sudah boleh harap itu anak..tp kejap je la..pastu di bawak larik HP tu tgk youtube..tgk playdoh//hahhahahahha..macam2 la...

so far persiapan raya mmg dah lama buat...beli2 sikit2 tak terasa sgt..tak bersesak sgt kan...





7 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

betullll, setuju sgt ngan statement bawah skali tu..berkenan baju yg sue cekak pinggang tu

adianiez AIDA berkata...

so far baju kurung aida & anak dara semua lom siap. weekend ni baru nak amik kat tailor :-) asben pakai baju melayu lama, sampin je baru.
ijat baru nak cari baju melayu weekend ni ha ha ha...

Siti Asiah berkata...

sonok wat persiapan raya kan...nak2 klo ade bebi tecik...;)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Apa warna baju tu suraya.. rahsia ye :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Apa warna baju tu suraya.. rahsia ye :)

eB berkata...

eB blom beli apa2 pn lagi tau. he3

LYAfrina berkata...

wa..byknyr kleksi t bj melayu. lya l psg je btg tu x buang terus ...msuk mi bsuh ponok btg tu..

agak kaler apa ni???