Yang DiSaYAngi

Rabu, 16 Julai 2014

Result Mid Year Syawal Yafiq


Salam 19 ramadhan...
minggu depan dah nak raya kan..macam tak caya sungguh..tau2 minggu depan dah nak balik kampong..moga semua urusan kami di dunia ini di permudahkan dan di terima allah swt kan....kiter hanya merancang, DIA yang menentukan...

ok hari jumaat yang lepas 11 julai 2014
ada sessi amik report card anak2 kat taska syawal ni, bagi umur 3 dan 4 tahun...syawal tu termasuk la..insyallah amik untuk adik izz pulok tahun depan kan, dah start belajar...

excited tak yah dok habaq la...riuh kot taska tu bila aku sampai...
en asbeen pon senyum simpul je la tgk binik dier gebang sakan, tangan nala mencecah langit bercerita kan..hahahhahahha.....

mmg report card syawal ni aku tak da up kat IG atau FB aku..saja aku nak abadikan semua dalam blog ni...bukan tak mo kat dalam IG atau FB kan...sebab aku rasa org2 kat IG atau FB, ada je nak komdem sana sini kan..at least org di blog aku ni, kengkawan aku, sekurang-kurangnya walaupun nombor syawal tak berapa cantik, tapi aku dapat kata2 peransang N semangat dari kengkawan aku yg sememangnya kebanyakkannya mak2 org kan....

sebelom ni aku up cerita pasai report card syawal waktu umur dier 3 tahun...


tahun ni syawal 4 tahun dier amik exam untuk mid year punyer..insyallah final exam nanti bulan 10 kot..tak salah la kan....


ni la result exam syawal yang berlangsung bulan 5 tak salah aku kan....

serius aku excited sebab nampak banyak A..walaupun nombor anak aku tu jauh, tapi apa ada hal dengan semua tu...baru lagi kan...baru 4 tahun...

tapi apa pon aku bangga mempunyai anak seperti syawal yafiq..sapa lagi nak puji anak kiter klo tak kiter ibu bapa ni kan....

cuma nampak pembelaaran tu je la C..ok la tu..C tu sebab syawal suke berkhayal, dier kena tunggu cikgu datang ajar baru dier start, kalo tak, tak start..hahhahah....syawal lambat sikit bab2 gini, tapi cer bagi XTVT luar, panjat menanjat, nyanyi2, menari2...dier mmg excited...cikgu pon kata syawal jenis budak yang kretif...org tak buat gitoo..dier dah buat dah..hahahhah...kerja kumpulan, syawal bukan jenis yang tengok saja, bagi kawan dier buat je..dier pon join sekali...

mmg nampak beza la...dari tahun lepas....akhlak, disiplin, kehadiran mmg A, pembelajaran still sama C, tapi pergaulan dan minda dah naik sikit dari C ke B...alhamdulillah...

cikgu pon kata,
"takpe kak, walaupun macam ni, tapi nampak syawal nampak improve banyak sangat kak...dier dah boleh bergaul, kalo kaler pon dah tak keluar2 dari outline, elok je dier kaler, dier suke kaler sehala sampai abis...kalo tgk budak lain, kejap hala sini, kejap2 penat hala tempat lain...tapi syawal punyer nampak sekata je...."

itu dah cukup buat aku bangga kan...

alhamdulillah syawal pon cikgu dier kata dier dah boleh tulis sendiri sikit2 , tapi guna huruf atau ayat yg putus2 tu la...tp lepas tu minta dier duplicate, dier terrer...tak perlu tunggu cikgu kata mula buat, dier dah buat dulu dah...cuma tu la syawal bila tekan pensil tu tak tekan betoi2, tak terang sangat...
ni la hasil kerja syawal...dapat 77% je..tak pe...ok la dari tak buat langsung kan...

syawal banyak improvement ..terlalu banyak, tak yah la nak aku katakan satu persatu, korang yang mana ikut aku mmg tahu tahap kemampuan syawal sekarang...cuma sekarang satu je yang aku agak risau...

tahun depan syawal dah mula tadika...kalo kat sini cikgu dah tau personaliti syawal macam mana...tapi kalo kat tadika nanti macam mana...1 hal..lagi satu aku PK...boleh ke syawal pick up apa yang cikgu dier kata nanti, bukan cikgu boleh layan syawal sowang je kan....tapi apa pon tawakal tu penting kan..

moga semua berjalan dengan lancar...

4 ulasan:

mama tisya berkata...

byk A tu..tahniah utk syawal...tkpe psl kedudukan tu tk penting..insya allah syawal bole improve lg

Nad MamaZN berkata...

good job syawal!
aciknad tau syawal boleh buat punya :)

Iela Fazielah berkata...

bagusla syawal..byk A n markah pun kebanyakannya hampir full marks.... tahnah syawal!

Mimi Azirah berkata...

nombor jauh ke belakang xpe asalkan byk A