Yang DiSaYAngi

Rabu, 23 Julai 2014

Seronok Tengok Kekanak Nak Raya


Kat opis ni mmg mood keje dah kelaut sungguh dah..bukan takat aku je...opismate aku yg lain pon sama..sebok la dok buat keje sambil citer pasai perihal anak2...

seronok anak tak sabar nak raya, tak sabar nak pakai baju baru, kasut baru, semua baru, nak duit raya....aku kat workstation ni mendengar je la apa yang dok dorang bincang kan...anak2 demend nak itu nak ini...siap dok kata...

"anak2 aku sebok la dok tanya...bila nak raya...bila nak raya..."

yang sowang pon sama jugak...

"anak aku sebok la dok kata..tak sabar nak pakai baju baru..cantik baju..."

semua anak2 dorang excited N paham akan maksud raya N apa itu raya kan....

tapi anak2 aku aku tak rasa deme paham lagi kot...cuma mungkin dorang akan excited bila tgk mak pak dorang ni excited, deme pon excited la kot kan...kikikikikiki....

tapi aku teringin jugak la nak tgk anak2 aku excited seronok, demand sikit2 macam kekanak lain kan...kikikikiki...mungkin ugak anak2 aku belom kenal erti demand kot....so far kebanyakkan bebudak besar syawal N izz mmg dah terrer demand...kalo korang baca mungkin korang akan kata...ok la anak2 tak demand kan....tapi sesekali aku teringin jugak nak tgk n rasa pengalaman bila anak2 ni seronok demand sana sini..tapi tak la demand hebat2 sangat..ingat ibu ni pon selengge gak kan....

 tapi tak pe...memasing, memasing punya rasa kan..mungkin aku bukan sekarang..mungkin akan datang tak tahu lagi kan...


p/s : semalam OCCT syawal lagi kat hospital..nanti la aku citer yee

11 ulasan:

mama ka0ri berkata...

bagusla anak2 excited nak raya..anak kita nak suh try baju raya pon bising tamau..huhu..

LYAfrina berkata...

lya esk sari lg kerja.. mmg mood dah klangit sgt ni su.. hehe sama la dgn asya.. tiap kali bgun pg nk g school mesti bilang brapa hari lg g school n tnya brape hari lg nk raya.. hari2 buka almari tgk bju2 dia n kasut dia.. eksited benor tu.. tringat zaman kecik2 dulu.. mcm tu jgk kt.. tp maybe zaman2 kt dulu lg indahkan..

eima berkata...

anak aku tahun ni br rasa xcited sbb die dah posa ... thn lpepas fahim tu biasa2 je... rileks la sue .. anak hang kecik lagi kot .... nanti bila dah besar cam fahim die paham la ... saba ye ...

Nurzakiah Hanum berkata...

betul2

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

InsyaAllah.. bila syawal besar sikit .. boleh dia demand kat suraya..

Macam anak akak nabil.. semalam dok kata.. "mama ahad tu malam raya kan" hehe

Nad MamaZN berkata...

tunggu la sat lagi ibu....
bila syawal & izz dah pandai demand nanti...
letih ibu n abah melayannya :)

Fiza Rahman berkata...

Bebudak lah yg paling happy. Kimi pon sibuk tanya bila nak raya ☺

Kausar Amin berkata...

Kannn... raya ni sebenarnya lebih kepada anak-anak punya perayaan. mak ayah kalau pakai baju raya tahun lepas pun takpe hihi... :)

fazilzura berkata...

anak2 aku pun lom start xcidted psl sek lg.. cerrrr klau dh start packing2 phtu balik kg.. phtu sebutttt bunga api , haaaaaa baru leeeeee start lompat2.. amni dh pandai main pop2 dh

Zee Suhaini berkata...

sama la sue..anak2 zee pon dok menghitung hari jer tu..lama dah tak balik kampung pon..
takyah cakap bebudak, mak budak pon sama ni haaa..hahahaa..
pepon, selamat hari raya sue..maaf la kalo ada salah silap..

Mimi Azirah berkata...

bebudak memg seronok la sue naa beraya