Yang DiSaYAngi

Rabu, 9 Julai 2014

Syawal dan kawan di taska bersama ART n CRAFT

Salam 11 ramadhan...

maaf sesangat kengkawan, aku kekangan waktu bekerja la...mmm..insyallah akan ku cuba demi korang...yg penting keje mesti siap kan...kikikikiki...

ok arini mau citer tentang syawal yafiq di taska ...

alhamdulillah syawal nampak perubahan ang baik pada diri dier....
seronok tgk dier...tp masih mengajuk jugak, tp nampak kurang la sikit...bahasa jerman dier still ada, tapi tak teruk sangat dah, setiap kali mandi, mesti dier akan datang kat ibu dier ni N depakan tangan N kata..

"ibu...dah siap...."

kena tunggu aku kata...
""eye...hensem anak ibu...pandai ni..."

baru dier akan main balik..hahhahahha...
cumil je,....

syawal di taska cukup suke la kawan ngan
qamarul....yang depan tu qamarul....tapi syawal suke panggil qaamo..hahahahhaha...payah sungguh nak menyebut qamarul kan....lain sungguh bunyinya....mmmm...mmg dah jadi rutin dier tetiap pagi N petang mesti tarik aku N jumpe qamarul....mesti ayat dier akan keluar dari mulut dier...

"ibu....taadddaaa qaamo..."


hahahhahha...qamarul ni kalo jumpe aku, mesti muka suke....mesti dier akan kata..
"hai aunty soya..."


yeeaayyyyy baguih sebab aku la yang ajar dier...hahahhahha....mmg cerdik la si qamarul ni, rajin, suke tolong cikgu, yang penting dier mmg ramah tamah pon sama ngan aunty soya dier ni tau....suke aku sampai aku cakap ngan dier depan cikgu dier...

"qamarul...aunty soya nak buat qamarul jadi anak angkat mau tak..."

senyum simpul je kan..hahhahahhah..malu la tu.....dier mmg aktif, ceria, segalanya...alhamdulillah..tp sayang GG tarak ada...2 depan..hahhahahha..tp tetap cumil tau....
syawal ni mmg kawan ngan qamarul je la...nama qamarul je dier sebut...nama org lain, mana penah dier sebut....org lain ngan kawan ngan dier, payah sungguh la dier nak mesra alam kan....mmg ikut abah dier kan....cer ikut ibu..kang selengge la kamoo kan..hahahhahha...

budak pompuan yg kat tengah tu anak member aku..aku selaloo kata kat syawal kawan ngan mia....dier ok ok...tp mia selaloo ngadu ngan mama dier..syawal tak mo kawan ngan dier..hahahhaha/...yela sebab setiap kali aku jumpe mia, aku mesti akan kata kat mia...
"mia..mia kawan ngan syawal tau, syawal pon baik macam mia.."

hahhahahah...mia ni sebok la nak salam ngan syawal...yang si syawal sebok la dok nak introduce si qamarul ni kat aku..hahhahahahhahha...

yang budak baju merah tu siti nur raudah....pon banyak cakap jugak tu...
time ni mia boleh senyum lagi...

korang tgk pic lepas ni...

nampak mia...hahahhahah...terus masam, syawal tak mo layan dier..adoii....aku pujuk mia...mia still gito...terus malu2 dier...dah give up kot..hahhahahahhha.....

si qaseh tu sebok la dengan bantai busuk tu kan....tapi si dayana yang sebelah dier kuat menyakat dier...menyakat sampai menangis, pastu larik kat aku, buat tak tau sajork kan....hahhahahhha...muka tak bersalah tu tak menahan tu....

ko nampak qaseh dah nangis...
korang tgk dayana muka tak bersalah kan..hahahhahah...
macam2 la dayana ni....

si qamarul ni mmg suke bercerita tau...aku pulok mmg seronok la melayan dier...syawal..???????? suke lelama kat situ kan...

elok aku hantar syawal pepagi kat taska...aku akan tgk board kat taska tu, ada apa2 yang latest untuk pembelajaran syawal di taska...yang penting, mmg ada N aku salute kat cikgu2 ni ada inisiatif nak mengajar anak2 kat taska ni, setiap pembaharuan mesti dorang akan titik beratkan untuk anak2 di taska ni....
ni la hasil kerja syawal di taska...dengan kawan2...buat kolaj ye....


ni main cop2 tangan...korang rasa mana satu cop tangan syawal...

tadaaa.... kuning...mmg nampak syawal suke dengan warna kuning...kat rumah pon, banyak warna kuning dier akan pilih...

haaaa...yang ni paling latest..tak salah aku hari isnin aritu kot..ke hari jumaat lepas...gitoo la...

setiap petang syawal mesti akan tunjuk hasil kerja dier pada aku....

haaa...napak kuning lagi kan....
ni banana....seronok dorang kan...

so far syawal la buat bijak mana, umo waktu dier dah pandai tulis nama ke apa..syawal kaler pon masih keliru...tp pada aku itu satu perkembangan yang terbesar dier di mata aku...setakat mana kemampuan dier..aku tetap bangga ada anak seperti syawal...


p/s : neves lak ibu dier kali kedua nak amik report card syawal jumaat ni

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

happy person

Hanie(SHMA) berkata...

BAGUS BETUL TASKA NI

dalila berkata...

bgs la taska ni..byk aktiviti..tu yg buat otak bdk2 berkembang..oo syawal suke kuning ye..amboii kanmahen aunty soya melayan budak2..

Nad MamaZN berkata...

alhamdulillah
good job syawal!
nnt aciknad kasik adiah raya :)

lieyalatif berkata...

nampak sgt ko ni penyayang ngan budak2 nie sue...rajin ko melayan budak2 nieh heheehe kalo jadi cikgu ko mmg sesuai sue...sbb ko jenis happy go lucky.... aku takleh sbb aku mcm singa hahaahahaha....

syawal budak bijak...syawal budak baik...in sha Allah pasti die akan membanggakan mama n papanye.....

LYAfrina berkata...

waa..menarik taska i..seronokla syawal n the geng ye

Mimi Azirah berkata...

wah kreatif..bagus syawal