Yang DiSaYAngi

Rabu, 6 Ogos 2014

1 Syawal 1435H - Selamat Hari Raya

Salam 10 syawal..kejap je syawal makin nak berlalu kan...dah nak masuk setengah bulan kan....
alhamdulillah baru arini aku nak up citer pasai raya 2014 ni...

arini baru terasa semangat baru, badan segar bangun pagi, terasa sihat jugak la...walaupun terasa ngilu, tapi tak seteruk ari isnin aku datang opis aritu la..mmg lemau abis,..bebudak opis ni tak dengar sore aku, semacam je demo asik datang kat workstation bertenggek kat situ tanya..."ok ke ko?????" itu je la soklan yang perlu aku jawab sepanjang ari isnin tu...korang bukan mudah nak tgk si jemah ni diam seribu bahasa tau....runsing erk korang aku tak bersuara...sama la kat umah pon..en asbeen pon runsing, da biasa tgk binik mulut luas serupa buaya..hahahhaha...ada je nak gelak tawa, nak bising sana sini, nak sakat sana sini..sama la kat opis ni..ni bila diam ni, pening lak dorang ye..hahahhaha..bukan mudah nak tgk aku gini, tgk time sakit je....

ni pagi bila aku dah sihat sikit, bersuara...siap kata...
"ehh..ada demo...."

hahahhahha...jahat kan korang...tak berani nak tego tanya ok ke tak...hahahhah


ok citer raya, tak seberapa pon, sebab tahun ni raya, umpama raya sakit..haaa...bukan raya aidilfitri..raya sakit..hahahhahah...tak la..sambut jugak la...tapi tak havoc mana la...en asbeen sendiri pon terasa macam tak berapa meriah tahun ni raya...dari sebelom ni...

bermula dengan izz tak sihat, ulser, bengkak gusi, demam....sampai raya ke tiga....lepas tu aku raya ke empat berlarutan sampai ke arini...syawal raya ke enam sampai sekarang....alhamdulillah en asbeen je ok....

so mana gamba di pagi raya...ada...jangan riso...
ni 1st gamba dari sebelom ni...
syawal suke nak salam ngan nenek n tokwan kan...si izz tu tau larik2 keliling sofa je kan..duit raya mau, salam tak mo...org dah sebok abis salam2...baru la dier datang menyelit....

selamat hari raya abah...maaf zahir dan batin....halalkan makan minum anak kamo ni abah ye...ni geng ulser aku ni...

nampak kan aku kata...duit raya mau, salam tak mo kan....
aku nak salam ngan izz pon takmo, syawal je...

org lain dok sebok salam bersalaman...kami dok la sebok bergamba kan...
nampak tak kurus je si kecik ni...mmmm..sakit kan..tak pe la kamoo kurus ke domok ke, janji anak sihat....

si ibu ni panggil anak nak bergamba...cukup susah la nak berkumpul kan....
haaaa....

haa....baru ok..ni pon semua menggelupur nak ke sana ke sini..korang tgk...en asbeen pon tak bersedia lagi kan...
si syawal sebok ngan kuih kapit cekelat tu kan....

alamak aku je tgk kamera..abis mana gamba yang cantik ni nak buat frame letak kat dinding ni kalo dah aku sowang je poyo excited tgk kamera kan...

ok inisiatif selfie sikit...yg lain sebok bergamba..tak da yang nak tolong amikkan...alamak ni cantik, tapi kabur....percubaan pertama...tak pe buat lagi...

haa....nampak aku letak atas para..hahahhahahha...nampak suci pulok bila semua biru kan...gamba dah cantik..izz pulok selengge kat situ....haaiiisssshhhh

ok percubaan ketiga..hahhahahah...kedepan sikit wahai my little family....
haaa...ni better sikit ko..korang rasa....

jom cari pencahayaan sikit....

ni dah terlebey cahaya ni....cantik la anak2 ni pakai sampin kan...tahun depan memasing pakai sampin lain yee.....


ibu ni pon urat dawai tulang besi macam abah jugak tau.....
boleh angkat dua2 ni, nasib la kecik je memasing kan....

tu je la gamba kami my little family pada satu syawal ni...tunggu ada lagi gamba 1 syawal...insyallah aku up lagi..seperti tahun lepas...seperti syawal, mesti ada cerita...begitu jugak tahun ni..insyallah..



korang rasa mana yg ok nak buat frame letak kat dinding ni...hahahahhahah.......



8 ulasan:

mama tisya berkata...

meriah sue biruuuuu sefamily

Ema Johari berkata...

tema biru menawan kalbu...selamat hari raya untuk sue sekeluarga.

Nad MamaZN berkata...

suka gmbr dekat paras muka je tu, hehe...
suka la kaler ni
cun!

Azura Aziz berkata...

selamat hari raya su.. amboi, cantik kaler biru ni.. Insya Allah raya next year nak buat biru mcm ni..

dalila berkata...

aku vote utk gmbr
"jom cari pencahayaan sikit...."
sbb gmbr tu nmpk clear, sume org ready..
cantik plak biru ni..tp thn ni aku dh biru laut..kene tggu 3 4 thn lg br pilih biru balik..hekhekhek

Zee Suhaini berkata...

sala kaler tama kita tahun ni sue..heheee..
selamat hari raya..

LYAfrina berkata...

hehe..mmg susah nk dpt potret family..asya y beso pom wal hal.raya pertama pg tu ok je..lepas2 tu..kena paksa2..mula wak mimik muka

Mimi Azirah berkata...

kire byk jugak pic raya fmly sue..mie xbyk pun