Yang DiSaYAngi

Rabu, 20 Ogos 2014

18 Syawal 1435H - Sambutan Aidilfitri di Opis


Salam syawal kengkawan...
alhamulillah walaupun still tak sihat banyak...sakit tekak, membawa ke batuk sekarang ni....insyallah aku akan puasa sehingga jumaat ni...lepas tu kite raya sungguh2 open house atau jemputan dari kengkawan ke rumah deme...yeeaayyyyyyy......sebab dah abis ganti pose..insyallah....

ni cerita minggu lepas...14 ogos 2014....BPSM dah deal nak buat sambutan hari raya sekali dengan perhimpunan bulanan BPSM..

macam biasa unit aku mmg jaga bahagian pendaftaran ngan jaga main menu...  

haaa.....kami la datang menyambut org..mmg suara aku je la riuh panggil org datang register dolu..kalo tak, menonong je masuk dalam dewan tak register..pastu bising tak dapat kupon..haahhahahhaha....

haaa...ni la kami....ira ni mmg pemalu gilo...kalo org membahan dier...dier gelak tak kuar suara...tp muka dier mesti merah....hahahhahha...kat unit kami ni....kami ni je otai pakai shawl...wahhh gelarkan diri otai ko..tak menahan...hahahhahah......ira ni pon 1 batch ngan aku masuk keje...6 tahun yang lepas, aku ngan dier je la...yang kekal kan....

ehh....ehh....rasa cun pulok pose aku tu..hahahhahahah....

haaa...ni la sebahagian unit kami....aku siap panjat kerusi ko....register tah ke mana...bergambo lebey...
sebelah tu bos aku jugak...nama dier syawal..sama ngan anak aku kan..hahhhahhah

haaa....time ni bos aku tak da lagi...cik haz tu....sebok ngan VIP hahahhhahahha.....aku je selengge kat situ kan

wahh rasa kurus pulok kat situ..nampak shape..tak menahan..aku ni selaloo org tgk flat je...macam rumah flat..hahhahhahah

ni la geng jemah aku yg kekal ngan aku..yg lain dah tukaq unit...tp still bersama jemah kalo kat luar...

haaa...ni la tiket yang akan deme2 ni dapat....

tiket kupon ni ada tema tau...tema MH17 dan MH370 serta PRAYFORGAZA

haaaa...yang tiket untuk malaysia airlines ni kami kasi kebab...sedap kan..kebab melawati....tak terasa makan, tau2 abis..hahahhahahha...

yang main menu PRAYFORGAZA tu nasi hujan panas,...tp aku tgk dah macam nasi tsunami dah..hahhahahah....

aku kalo org datang register aku akan kata...

"haaaa...kiter bg 1 tiket G dua tempat...GAZA ngan Ukaraine..."

bantai gelak deme kat aku...

dah settle semua dah masuk, kami paling last masuk..apa lagi gegas la masuk...sekali tgk deme dah nyanyi lagu negaraku N transformasi pendidikan....tgh lagu transformasi tu..apa lagi..sebab duduk belakang, berdiri jugak, tak da port...tgk sebelah tu ada photo booth..terus kami gedixs2 kat situ...


haa...tak menahan ko...nasib tak da yang perasan....

settle semua ucapan bagai, terus la VIP semua jelajah setiap gerai yang ada..macam2 da..desert, laksa penang, rojak buah, mihun sup, soto, aneka bubur, roti jala, lontong..macam2...tp otak aku waktu tu, nak cari sangat adalah ini...

lemang..

sepanjang raya ni, aku tak makan lemang tau, rasa teringin pulok nak makan lemang,...mmg gerai cawangan perkhidmatan aku terjah dolu, dapat gak makan lemang....

haaa...muka org seronok dapat makan lemang...
dapat makan 2round..yang banyak pon, bergamba la...selebihnya..

banyak acara yg deme buat...buat cabutan bertuah mengikut kategori yg dorang select...
selain tu ada acara persembahan...

ni la Mcee aritu.....dua2 bos....

haa..siap bergamba ngan MCee...sebelah tong air pon jadi la....

mmg deme kata aku paling havoc aritu..hahhahahah...maaf la suraya ni bukan jenis hipokrit sgt..nak diam2...mmg riuh dengar sore aku je..korang kenai kan sape suraya ni kan...tu yg balik umah, esoknya flat, nak demam, terus selesema...hhahhahahha...dah full energy satu hari tu kan....

aku buat jugak persembahan, nyanyi je ngan geng2 cawangan aku...biasa2 je..ahhahahahha

tp geng2 bos2 ni yg bes...deme mmg sporting abis...nyanyi tak hengat deme ni...mmg stok atas stage tu semua bos tau...

haa ni deme...yg baju biru ni en azamri mmg deabakk la sore dier..adoihai....sebelah dier ustaz tu pon mabeles..deme ni buat persembahan selawat, lepas tu sketsa sikit ala2 studio jalan ampas...lepas tu shoot nyanyi lagu raya ..tak egat tajuk, tapi yg nyanyinya nowseehat, raihan, ajai...ala..lagu lama tu...yg macam ni...

"mohon kemaafan tebus la dosa di tapak tangan ku, atas segala silap dan salah, bersatu membina ummah...."

haaa gitooo la liriknya....

ni la unit aku....

dapat gerai paling kreatif..mmg la kreatif....konsep pelamin ko..hahahhaha...siap ada pengantin lagi.....


ada lagi gamba..nanti aku share yee....


p/s : walaupun sambut dalam sederhana, tema MAS dan GAZA...tp alhamdulillah masih happening


7 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

untung keje gov time gini la..meriah makan2.. ni yang rasa jeles skit..hhahaa..

sue dah nak abis ganti puasa erkk..syoknya..bila la turn zee plak...susah nak start ni..tekak asyik nak makan..

LYAfrina berkata...

untungla body fat & tak muncut sue..mkn apa pon blh.. lya tlebh mkn/mium r..mulalaperut aju k depan.. hehe.

huhu..mula2 tgk pic tkjut wooo..igaka sue setingi tu.. hehe

Nurzakiah Hanum berkata...

meriahnya

Nad MamaZN berkata...

meriah!
takde sue, tak happening la haha
sue kan penyeri suasana :P

bodek lebeyyy ni, sila blanje pasni
hahaha

::NureeN:: berkata...

ko sentiasa havoc la jemah...
sronok tgk piccas ceria2 semua.. ;)

kayyana berkata...

bpsm tu nama penuh ape ek? geng gile gile ni mmg best... brulah meriah sikit kan majlis.. hihihihi

Tanpa Nama berkata...

Ermmm.. nasib kak long kawasan takda dlm ni.. kalau tak sentap aku...apa pun selamat hari raya maaf zahir dan batin utk bpsm... utk korang unit serbis.