Yang DiSaYAngi

Khamis, 7 Ogos 2014

2 Syawal 1435H - Raya di Hospital


 Salam 11 syawal...
kali ni nak cerita pasai raya ke dua...

so far raya ke dua memasing tak da nak ke mana, sebab semua sebok nak siap2 travel terus ke penang, sebab FIL aku family adik beradik dier ada buat kenduri tahlil untuk arwah tuk nun en asbeen...

so kami semua, termasuk la ipar duai, biras beras semua konvoi ramai2 dari johor terus ke penang...kami semua gerak malam...so memasing nak la rehat siang tu kan..kang jalan sana sini, tak da energy lak nak ke sana kan...lagi2 si pilot2 ni haa. ...kan...

tapi hati ni masih la risau tgk keadaan izz yang makan tak mo, minum sajork....mmmm..ye la ngah ulser kan...tp kalo aktif tak hengat...tapi masalahnya sejak sakit ni, mmg ngan aku je ...ngan org lain termasuk abah dier sendiri pon dier tak mo..sampai la sekarang dah sihat pon sama....tahu je ibu dier tinggal sekejap..nak berendoi pon ngan aku jugak...nak mandi tak pe ngan abah..nak semua2 ngan aku..letih la gini kan.,..nak buat keje susah...sebok nak dudk celah kangkang..udah aku berjalan pon mengangkang je....dah celah kangkang ada nya si kecik tu...


pagi tu terus aku ajak en asbeen ke hospital..sebelom raya aritu aku ada ajak....tapi tu la semua klinik kat kluang semua tutup...izz start demam pon hari jumaat malam...G sabtu tu, semua tutup...ye la org nak raya kan...

terpaksa la raya ke dua terus ke hospital...

hati ni kuat bukan HMFD sebab tak da bintik2 pon..lebey pada ulser je....
alhamdulillah betoi sangkaan aku...mmg ulser je..tp tetap bagi oral aid seperti biasa...mmmm

alhamdulillah syawal pon elok je time, masih sihat...balik puutrajaya baru start tak sihat...baguih syawal...berganti2 ngan adik dier..tak susahkan ibu abah sakit berjemaah ngan adik kan....kasi manja gilir2....syabas syawal...ibu bangga sama kamoo..kuat lawan sakit kan....


11 ulasan:

Rizziela berkata...

Ujian di bulan syawal..semoga semakin sihat dan terus sihat

mama ka0ri berkata...

sian dia...time raya sakit plak..moga cpt sembuh..

Falsya berkata...

Syawal kan strong boy..mcm ibu die..;)

fazilzura berkata...

kalau anak sakit ni mmg akan melekat like baby bear le ngn mak nye... pantang kite nk msuk jamban punnnnnn dia melalak kan ... mmg letey weh ..

lieyalatif berkata...

dari johor ke penang sue? perghhh sunguh jauh prejalanan tuuuuuuuu..... tapi raye sethaun sekali kan so ape de hal...yg penting dpt lawat sedare mare di hari raya....

tu la rasenye musim kot...tapi mcm aku kene lepas rase 2...demam selsema batuk..skrang ni satu umah batuk selsema...faktor makan buah pun yeak jugak kot...kan skrang musim buah......

eima berkata...

2-3 hari sblm raya ari tu pun alisha tak sihat demam sikit ..cepat bw pi klinik .. tkt la time raya buat hal sbb blk kampung kan .. klu tk sihat kat kg ni ssh sikit byk klinik tutup...jauh2 plak tu spital nye ... lain la kita kat KL ...spital byk ... nasib baik sehari sblm raya tu dah sihat sepenuh nya ..wlupun muntah teruk jg sbb die bgn tido trs minum susu mlm smlm yg tak abis ... slalunye tak penah die buat cam tu mesti kejut mama minta susu suam .... alahai ... seb baik tak teruk klu jenuh jg aku wei


syawal dh sihat ke

safurara berkata...

kurang minum air masak kot.tapi dh sihat kan.alhamdulillah~

Nad MamaZN berkata...

alhamdulillah..
moga sakit anak2 beransur sehat..
jenuh gak kan bila kena time nak raya ni..klinik byk tutup plak..

LYAfrina berkata...

lepas ni tiap kali blik kmpung mmg kena spare ubat-ubatan skali..

Myra Jay berkata...

Ujian buat Sue sekeluarga, bila anak2 tak sihat, kita turut merasa penderitaan tu kan..

Mimi Azirah berkata...

ujian di bulan syawal