Yang DiSaYAngi

Khamis, 21 Ogos 2014

Kisah Suami Isteri



 Salam syawal kengkawan...
kisah suami isteri...yang buat si suami penin, banyak sgt la request dari si binik ni...hahahhahah...

semalam alhamdulillah selamat menggantikan pose yg tertinggal tu...insyallah balance 2 hari lagi....dan insyallah sehingga jumaat ni...esoknya raya..ada yg nak jemput open house tak...leh raya sungguh2..ahhahahahhah,....

semalam aku mengira duit raya anak2 sekali dengan syiling deme yg aku simpan dalam tabung tu...adoiii berat la duit syiling deme tu....
dah siap kire aku pon bgtau la en asbeen

hahahhaha...tu semua syiling hasil kutipan ibu dier....aku dah remind semua org kat dalam umah tu....jangan sesiapa sepahkan duit syiling kat dalam rumah ni...atau letak merata2...nanti duit tu akan di ambil oleh si ibu ni N akan masuk dalam tabung anak2..hahahhahahha,.....

en asbeen suke sgt sepah2 kan duit syiling dier..mmg selamat la masuk tabung anak2..bila dier mencari....aku tanya..."abg carik apa"

walhal tau dalam hati apa yg di carik..bila dier carik syiling, aku cakap dah masuk tabung anak2...muka redho..hahahhahahha....mak aku pon sama gak..aritu cari 50sen dier atas meja....aku terus cakap...

"tu la mak, letak merata2..ya dah masuk dalam tabung cucu2 mak...ya dah kata jgn letak merata duit syiling...hahahhahaha"

muka maktok dah selengge N sama je reaksi dier ngan menantu dier..muka redho..sebab dah remind N dier tahu..hahhahahahhaha.....

korang baca apa yg en asbeen kata...

ooo so sweet tak sepahkan pon, amik jugak..hahahhaha....nasib tak kisah demi anak2 kan ...eh...eh.....untuk aku pon sama la...TQ en asbeen cumillll....

alhamdulillah semalam jugak la aku dok kata ngan en asbeen nak makan apa berbuka ni....so far alhamdulillah en asbeen pon selamat pose sunat sepanjang minggu ni...siap dier kata nak pose lagi minggu depan....katanya minggu ni nak teman aku pose...kikikikiki...sweet sgt....

so perbincangan bermula....
jom abiskan stok ayam kat umah...

tgk en asbeen semanagt nak buat tomyam...opss..aku nak nasi ayam..terus tak jadi nasi ayam..nak rehat semalam...en asbeen buat tomyam...arini aku buat nasi ayam...tp nasi n sup kasi en asbeen buat..en asbeen buat nasi tu, lembut, sedap...kire jadi la...hahahhahah...sup tak yah kata la...so yg lain2, ayam N sebagainya aku yg settle...yeeeaayyy....

tak menahan siap nak sambal belacan en asbeen...dier buat sambal belacan...begini..begini..begini....untungla kamoo suraya dapat abg tecik ni pandai masak daebak dari kamoo..hahahhaha...aku tak malu pon aku tak berapa pandai masak, bukan aku sengal2 tak pandai langsung kan....dalam rumah ni kire 50-50 aku ngan en asbeen masak..so aku ralat pon...apa salah nak manja ngan lakik sendiri kan....

hari jumaat punya menu pon dah siap nak masak apa...
ayam masak serai...yeeaayyy....sabtu dah raya...open house dari pagi insyallah sampai ke malam...ada jemputan...hari ahad..insyallah pagi ke petang..N malam masak ikan...isnin depan gaji, jom makan kat luar abg...hahahhahah..

perancangan jauh tu..hahahhahha..insyallah....


13 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sweetnya

fazilzura berkata...

cm aku plak , aku mmg xde simpan sgt syiling.. pak ajil sgt rajin kumpul duit syiling..

dalila berkata...

wahh..hebatnye laki ko..mcm2 bole masak..aku yg pmpuan ni plak malu..laki aku?harammmm..nk masak nasik pun xreti..bkn xreti..xnk blaja lngsg..die kate nnt aku asik suruh die je...*sigh* nasib la kemas mengemas blh serah kt die..

nurfadilah suardi berkata...

so sweet. pandai akob masak ekk.nanti jemputlah dilla datang rumah nak rasa nasi ayam.hehehehehe

::NureeN:: berkata...

bahagia family sue...
kita sama, tp asben nureen klau dia masak jgn sapa ada d dapur
dia buat sorang2...
sama gak ngan nureen... ;)
sue panggil asben awak yerr.. :)
bab syiling, nureen pon akan kutip mcm sue, msk tabung anak2...
slalu asbne la sepahkan atas petiice... mmg penuh la tabung anak2 kita kan :)

Falsya berkata...

untung jemah akob pandai masak..mokmok mintak tlg smbg goreng fries pun leh hangit..ahahahaha

mok mok rajin kumpul syiling...lain nilai duit lain bekas..hehe

Zee Suhaini berkata...

untung la sama2 leh buat keje sue..kalo yang jenis arapkan bini sorang jerk buat tu teruk jugak..ada jer yang camtu..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Bagus suraya suami isteri.. sama2 rancang masak.. pastu yg sweet masaksama2 ;)

Nad MamaZN berkata...

alolololo suwiitttt! haha!
moga bahagia hingga ke syurga :)

mama tisya berkata...

sweetttttt

kayyana berkata...

suami soleh namenye tu.. hehehehe

Chekgu Azrine berkata...

yelar..
bulan ni macam dah kering je
tunggu gaji jela..hahaha

LYAfrina berkata...

xpe..masuk tabung anak jugak