Yang DiSaYAngi

Rabu, 10 September 2014

Botol Susu Syawal


Arini tajuk seakan sama dengan FALSYA mummy mek bun tu kan...terbawak je barang anak2..hahhahahahah...sangat..padahal dah masuk beg, syawal, tapi sebab nak training, terpaksa la si ibu ni bawak G opis, masuk dalam beg ibu pulok...


ni la yang aku amik dari beg syawal...amik pon bukan apa...

sejak dari ahad lepas, aku saja nak try ajar syawal minum susu guna cawan, so far ok, tapi lambat sikit N dier suke paksa minum banyak2, pastu buat muka nak muntah2..adoi...sabo je la..

sebab apa aku ajar tu, sebab aku teringat, ada baru2 ni aku tertinggal botol syawal kat rumah, en asbeen pon tak teringat, mmg lupa sungguh, sampai la petang tu aku amik anak2 kat taska cikgu syawal bgtau syawal aritu tak minum susu guna botol , syawal guna cawan..pelik gak aku, lepas tu baru tau yang botol susu dier tertinggal...hahahhahah...banyak urut putuih ibu syawal ni..hahahhahah...

so far cikgu kata aritu syawal boleh minum susu guna cawan, tapi lambat sikit la....

so aku cuba la praktikkan benda tu di rumah..alamak kat rumah, mengada dier mengalahkan dier la yang paling bongsu dalam family tu..hahhahaha...bukan tak nak, nak, amik je cawan tu, tapi muka nak nangis, merenggek...pastu bila ibu ni pesan, mula elok2 pelan2...jgn bagi abah marah tau nanti tumpah..mula merenggek...so susu dalam cawan tu bergoyang2 tu tumpah la...mmmm...mula ibu n abah yang memantau keadaan tu nak hijau hulk sana sini kan..hahahhah..adoi, tp boleh tahan lagi la, cuma minta dier pegi amik kain kat dapur N bersihkan sendiri lantai yang kotor tu...

so sehingga malam tadi, so far mmg nampak ok la...nk jugak minum, tapi tu la...suke sangat goyang2, tumpah..mmg bulat mata mak pak deme ni..hahhahah....cuma pagi je kasi botol....tengah mamai kan, kang bagi cawan ada gak tumpah atas muka kang..hahahhahah,....bukan takat mak pak hijau, mau lagi teruk tu...hahahhahah.. 


insyallah syawal mungkin akan free milk bottle tak lama lagi kot..insyallah...
nampak dier dah senang nak minum susu guna cawan...

6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

ala cutenya

Nad MamaZN berkata...

inshaa Allah syawal boleh :)

IntaNBerliaN berkata...

InsyaAllah blh tu sue.. ajar2 lama2 mesti ok

dalila berkata...

in sha Allah..
syawal boleh tu..
klu pakai cawan mmg la kene slow2..
kite ni pun..klu laju je blh tekcekik wlupun air je..

LYAfrina berkata...

asya umur nk msuk 6thn ni bru stop minum susu kot botol.. bg lya..selagi dia nk minum susu..trskan je la..smpai saat dia akn nk bhnti dgn sdrinya..
asya bila bg minum cawan msti muntah

mami uyun berkata...

dania pon sama sue.. sampai skrg minum susu pakai botol lg.. belikan botol.baru sara, die pon nak sama.. puas dah suh minum guna cawan.. xmo... biarlah dulu.. nanti bila sampai masa mesti.die stop sendiri.