Yang DiSaYAngi

Selasa, 30 September 2014

Kenangan


Waktu dok la kemas rumah last week...dok la kemas apa yang patut..sekali terjumpe pulok benda alah ni,...adoiii touching jemah tau..hahahhaha..

haa...ko zaman bercinto punya barang..aku ni mati2 la dok PK yang semua barang ni dah di buang..hahahhah..sebab dah tak jumpe dah, rupanya kat tempat aku buat stor benda alah ni...

ni semua barang2 zaman bercinto semua aku bubuh dalam ni..nampak ada 3 kotak...3tahun bercinto..lama tak lama mana pon la...3 tahun bercinto, ada la 3 kotak..hahahahha...siap bertarikh, tak menahan tu...

korang yang mana dah kawen tu, jgn kata korang tak penah buat gini kan, simpan semua benda walaupun benda tu benda kecik N tak penting kan....

nampak 3 kotak...kui..kui....semua penuh dalam setiap kotak tu, nak tutup pon susah....
korang rasa apa yang ada...

haaa...apa sahaja berkaitan dengan en asbeen dan aku, semua aku simpan dalam ni...bila tgk simcard Xpax celcom tu, terkenang kojap kan, punya la nak sama network fon ngan en asbeen, sanggup ko ajak dier G beli simcard sama, kononnya nak guna nombor baru..hahahhahha...padahal waktu baru kawan lagi, punya la nak sama kan..hahahhah.padahal nombor hotlink waktu tu, baru guna, last2 aku bagi kat adik aku guna nombor tu, sampai sekarang dier guna...waktu beli tu, still kawan je lagi, siap amoi kat kedai tu kata muka aku ngan en asbeen sama..hahahhahah...kelakar weiii...sanggup sampai ke seri kembangan aku cari simcard ko..hahhahaha..alasannya putrajaya tak banyak bukak kedai lagi time tu, susah nak carik simcard..hahahhaha...terkonang sungguh ni....

apa sahaja semua dalam ni, semua resit, janji kaitan antara aku ngan en asbeen mmg aku simpan, sampai naik lusuh, hilang ink kat resit tu aku simpan..mmg sebeban la aku simpan...

en asbeen suruh buang...eiiiii sesuka je buang kan, mentang2 la aku kaki buang kan...asik nak membuang je kan....yang ni tak leh buang...mau simpan, sentimental value...dah 8 tahun aku simpan tu....kalo MIL n FIL aku boleh simpan surat FIL aku ngorat MIL aku dolu2, asal aku tak boleh...surat tu dah hampir 37tahun tak salah...gilo lama tak lama la, aku siap baca lagi..hahahhahha...aku ni baru 8 tahun, en asbeen dah suruh, sesuka je kan....bila aku kata banyak kenangan dia dalam ni, terus buat muka tak bersalah..siap kata...
"ok la tak jadi buang..." hahhahahah...pandai kan...


walaupun pada mata org dia ni, bukan hensem mana, kecik comey je, kurus..tapi di mata aku dia la yang terbaik yang penah aku jumpe...aku je ramai je yang hensem, tough, smart, macam2...tapi belom tentu boleh tanding en asbeen yang mmg terima seadanya aku..tu yg penting, kalo hensem, baguih, smart semua la, tapi tak leh terima aku seadanya, tak guna jugakkan...


3 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Memang simpa. Even kad raya jaman skolah rendah pon masih ada lagi ☺

dalila berkata...

hamboiii..kenangan btl..
aku punye ntah mana2 tah..xingt dh ade lg ke x ntah..kuikuikui

IntaNBerliaN berkata...

ni mmg betoi2 kennagan ni... tacingkan... saya xda pun simpan2 camni sbb saya xdan nak bercinta pun dgn hubby... jupe setengah jam terus ajak kawen....