Yang DiSaYAngi

Rabu, 24 September 2014

Mahal..





Salam kengkawan...

korang rasa berapa harga makanan ni, bersama air kenduri merah tu???????

kejadian ni berlaku pada hari isnin aritu di foodcourt sebelah bawah, anjung parcel E, putrajaya...
nak di jadikan cerita, selaloo aku akan ke alamanda, sebab opis aku mmg dekat ngan pintu belakang menghala ke alamanda, tapi aritu kami geng gosip ke anjung ni, saja kawan aku ni nak makan kat sini, malas nak jalan jauh, ok set....

selaloo aku datang foodcourt ni mmg aku makan beger..beger...beger..bergembira di hari raya..hahahhah...tak la...beger biasa...N makanan panas2 goreng2 la..kire aku suke makan yg harga standard la kan, tak yah nak kire2 lagi kan...sekali hari tu tergerak nak makan nasi berlauk pulok...

so aku amik la lauk seperti gamba di atas..
sekali sampai je kat makci cashier tu....aku saja tanya pasal beger..sebab si jemah tu sebok minta aku order beger kat dier...sekali jemah pon ada kat kaunter sekali ngan aku...aku saja la tanya sebelom bayar...

"makcik...kami nak makan beger..tak da org kat stall beger..ke nak kami masak..saya ok je..kikikiki....takpe makcik, juz tanya.."

sekali makcik tu boleh melaung depan customer ko...depan aku ngan jemah kot...panggil pekerja dier...

"weiii...yang ko melangut tak buat keje tu, ko biarkan stall beger kosong, nape....ko pegi sekarang"

aku ngan jemah terkejut..alamak makcik, rilex la...aku tanya je kot...budak tu bukan tak buat keje pon,kaut nasi untuk customer kot...natam sungguh mokcik ni.....menggong...
sekali bila makcik tu cakap harga makanan aku RM9...gulppppp..telan air liuq sat..sampai jemah tegur...

"ko pehal wei telan air liuq..."

aku tergamam wei...aku confident la muka kuarkan RM5 kan...adoii..mahai cekik darah mokcik ni..adoiii....teeketaq2 la aku kuarkan balance duit tu kan..hahahhaha....

korang tgk la potion nasi aku, sikit kot, nasi setengah..adoi...adoii...adoii..adoi je la aku boleh cakap..mmg lepas ni pangkah la kat kedai ni pas ni..

13 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

menu2 kg nie

Miz Eija berkata...

time sis minta teka,, sy da teka rm10 hihi (dlm hati) jawapan terlebih rm1 kira ok la kan :).. memang mahal kalu masakan kg macam nie

LYAfrina berkata...

terkejut sue kata mahal..
kalo kat sini mcm ni cnfirm berbelas ringgit... huhu

LYAfrina berkata...

huhu..makanan kat kemaman ni over mahal.. bestnya kalo harga camni kat sini.. tp yela.. sue biasa harga lain..tetiba mahal..mmg terasa la kan.. sepupu lya y kt KL pon gtau makanan kt KL lg murah dr Kemaman ni..huhu

Chekgu Azrine berkata...

ish..mahalla sis..sangat okeh..cekik darah...dia tak sabar nak naik haji la tuh..uhuk

nurfadilah suardi berkata...

Mahal yer. Memang tertelan air liur jap baca ni. Barang dah mahal tu makcik tu buh harga mahal. Tak pelah anggap itu rezeki makcik tu

Zee Suhaini berkata...

mahal sangat ni sue..

lieyalatif berkata...

haahhaah org kaya jek makna nasi belauk kat situ weyyyy....aku biase roti canai, nasi lemak ngan goreng2 jek...harga dah tetap kan...

aku ase makcik tu nak gi haji cepat tu die kaw2 kaut untung hahaahahahah...

salwana nordin @ che'wa berkata...

mmg mahal la..

abih kurang sekali air mgkn dlm RM6 je kot..

Falsya berkata...

kalau keje kat tgh2 bandar kl nie..nasi + lauk gini boleh jd 6ringgit..uwaaaaaaa..

Fiza Rahman berkata...

Memang mahal.

Nad MamaZN berkata...

terkedu nak kluarkan lebih rm5 klu byk gitu kan huhu...nak pulangkan balik dah tal bleh..

IntaNBerliaN berkata...

lorrr bllh plak mkcik tu cakap gitu kat pekerja dia kan... mesti pkerja dia rasa malu..

btw, mahai betoi yer harga dia